bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dilluns, 30 de juny del 2008

Escombriaires en vaga: la Batalla de Torroella de Montgrí

El passat 21 de juny els treballadors de la neteja del Municipi de Torroella de Montgrí - L'Estartit, contractat per l'empresa FCC, recolzats per la Federació d'Activitats Diverses de CCOO van iniciar una vaga indefinida per reclamar quelcom tan bàsic com l'equiparació salarial amb els companys que desenvolupen la mateixa tasca a d'altres municipis.

Com totes les lluites, aquesta va començar amb un excés de confiança i optimisme per part d'una plantilla que des del primer moment es va mantenir compacta. Aviat però, descobrirem que els nostres contrincants, tant l'empresa com l'Ajuntament no estaven disposats a jugar net, a les pressions individualitzades dels representants de l'empresa s’uniren les dels directrius del consistori municipal: obligar les brigades municipals a realitzar tasques de neteja sota amenaça d'obertura d'expedient. Davant d'aquesta vulneració del dret de vaga, la resposta del comitè de vaga és contundent: cessament immediat del serveis mínims.

En aquell moment s'inicia una cadena d'accions-reaccions que tensen a cada pas la situació: enviament de cartes sancionadores als treballador, manifestacions a la platja en horari punta, distribució de contenidors de runes i d’escombraries a punts estratègics, concentracions als carrers mes comercials del poble... en horari punta.

I amb tot això, on son les tones de brossa que les brigades recullen cada nit? Entretant, l'alcalde acusa als vaguistes de posar en perill la salut pública, no té inconvenient en amuntegar la brossa en un abocador descontrolat i il·legal a escassos metres de les vivendes d'una urbanització a l'entrada del poble, i a sobre ho justifica al·legant que el terreny és propietat municipal!!

La indignació a la plantilla creix per moments, però lluny de protagonitzar actes viscerals es reuneixen per planificar noves accions. El 24 de juny decideixen fer una marxa a peu des de Torroella fins a Girona, per traslladar les seves reivindicacions a la Delegació del Departament de Treball. Mes de 40 kilòmetres a peu per arribar dos dies desprès a la ciutat de Girona, on te lloc el moment més emotiu de tots: una concentració de mes de 300 persones, escombriaires la majoria, de tots el municipis de comarques gironines, espera la comitiva per donar-los ànims en la seva lluita. Les infructuoses negociacions al Departament son un altre cop a la moral de la plantilla, però lluny de llençar la tovallola, decideixen passar la nit a la ciutat y traslladar-se l'endemà en tren cap a Barcelona.

El Departament de Treball de la Generalitat presenta una proposta que després d'hores y hores de negociació és acceptada pel comitè de vaga. Ara és l'empresa qui s'ha de pronunciar, però lluny de cedir, les intencions dels representants de l'empresa son mes fosques: jugar al gat i el ratolí per tal de desmoralitzar una plantilla que ja fa tres dies que dormen a terra a mes de 100 kilòmetres de casa; sembla que signen, ara no, ara si, ara... res.

Prop d'una setmana de mobilitzacions, de fer piquets a la nit i manifestacions sota un sol de justícia durant el dia, una marxa de 40 kilòmetres, 3 dies fora de casa, total per estar com el primer dia. La desmoralització és total?... total entre els representants de l'empresa i l'Ajuntament, que veuen que en 6 dies de vaga no ha defallit ni un sol treballador; en veure que una plantilla que amb prou feines es poden comunicar entre ells per problemes d'idioma, fan tanta pinya com el primer dia; per veure com l'opinió pública comença a clamar contra la injustícia descoberta. L'Ajuntament de Palafrugell aprova una moció a favor dels vaguistes i per un conveni provincial, igualment l'empresa del sector, GBI, es mostra favorable a negociar un conveni d'aquestes característiques. Es preparen més mocions als ajuntaments i els treballadors del sector clamen per una vaga general a totes les comarques.

S'han esgotat els subterfugis i les eines de xantatge: només queda signar. Finalment el diumenge 29 de juny, l'empresa cedeix. En 5 anys els escombriaires de Torroella veuran equiparat el seu salari a la mitjana de les principals contrates de FCC a comarques gironines, i en 2 anys tots els treballadors eventuals de la plantilla, passaran a ser fixes discontinus. En 8 dies de vaga, els escombriaires de Torroella ha demostrat que més enllà de les diferències de procedència, de raça o fins i tot de religió, la defensa del lloc de treball uneix, ha d'unir tots els treballadors. Unitat i perseverança han estat les dues fórmules que ha desembocat en aquesta victòria, i com totes les victòries de la classe obrera, per petites que semblin, son un pas endavant cap a una pressa de consciencia col·lectiva que ens serveixi per millorar de forma irreversible les condicions de la classe treballadora.

Aquesta victòria servirà per facilitar les negociacions dels convenis als escombriaires de municipis on ni tan sols en tenen, i la unitat de tots dels treballadors del sector acabarà portant a la desitjada signatura d'un conveni provincial.

Slash


dissabte, 28 de juny del 2008

Vaga a FCC de Torroella de Montgrí i L’Estartit

Comunicat de les Comissions Obreres

Després de 8 dies de vaga al centre de treball de FCC, SA de Torroella de Montgrí i L’Estartit, des de les Comissions Obreres denunciem que s'han vulnerat i trepitjat els drets a vaga. Després de la marxa a peu des de Torroella fins a Girona, després d'haver baixat a Barcelona a protestar a les portes de FCC, SA i posteriorment davant de les portes del Departament de Treball de Barcelona en espera de la mediació del mateix, informem:

Durant tot el divendres 27 vam estar en la mediació del Departament de Treball fins a les 3 de la matinada, amb els treballadors esperant a les seves portes i dormint al terra. A l'esmentada mediació es summe la Consellera de Treball, Mª del Mar Serna, a última hora de la tarda.

El Departament de Treball va fer a mitja tarda una proposta de mediació tant a nosaltres com a la part empresarial, FCC, SA.

Després de valorar la proposta del Departament de Treball, i consultar-lo amb els companys, vam donar per bona la proposta de mediació, acceptant-la per entendre que resolia els punts més impotants, llocs de treball fix, i resolia part de l'actual discriminació salarial.

FCC, SA ens va fer esperar hores en donar la resposta, i aquesta va ser negativa a la proposta del Departament de Treball.

Aquesta actitud de FCC, SA ens condueix a continuar amb la vaga indefinida, i des d’aquest escrit denunciem públicament les maneres de FCC, SA en la negociació i en la seva actitud discriminatòria cap als treballadors.

En assemblea hem decidit continuar amb la vaga. Dilluns donarem una roda de premsa als locals de CCOO de Girona a les 11,30 hores, en la que comunicarem els següents passos ha donar, entre altres la convocatòria d’una vaga de tot el sector a la província de Girona per exigir el respecte al dret a la vaga i per la no discriminació salarial, i la concentració a les portes del Parlament de Catalunya dimecres dia 2 a la 15,30 hores.

Agrair des d’aquí el suport rebut de molts companys i companyes, Ajuntaments, organitzacions polítiques. Així com també d’empreses del Sector en supot del Conveni Provincial per a l’equiparació salarial i social.

També exigir a les institucions públiques i als nostres polítics a intervenir per fer respectar el Dret de Vaga, dret que en la transició cost molts esforços perquè fos reconegut.

Donem el següent número de compte per a tots aquells que vulguin aportar el seu gra de sorra econòmic en solidaritat amb els companys i companyes en vaga, per recolzar la seva lluita contra la discriminació salarial, per un conveni provincial i en defensa del Dret a Vaga.

Nº de cuenta de “la Caixa”: 2100-0278-09-0200267024

Barcelona, 28 de juny de 2008

Tramès per Imma González

divendres, 27 de juny del 2008

Què està passant a Bolivia?

Enviat per Imatges per a la Solidaritat, Sebas Parra.

Diada de l'Alliberament Gai, Lesbià, Bisexual i Transsexual

El proper dissabte, dia 28 de juny, es celebrarà la manifestació amb motiu de la diada de l'Alliberament Gai, Lesbià, Bisexual i Transsexual (GLBT).

Aquesta manifestació, que comptarà amb la presència d'una delegació d'EUiA, està organitzada per la Comissió Unitària del 28 J. És molt important la presència de moltes persones per seguir reclamant mes llibertats per a tothom.

La manifestació sortirà de la Plaça Universitat de Barcelona a partir de les 18:30 hores.

Us esperem a tots i a totes. Feu el màxim de difusió.

Una abraçada. Salut i República. Àrea GLBT d’EUiA.

Tramès per Sergi G. Planella

dijous, 26 de juny del 2008

Atur

La crisi ens porta atur. Entorn de 750.000 persones segons Pedro Solbes. Amb una taxa més propera a l’11 %, que vol dir 2,5 milions de persones. A la construcció pot arribar a afectar greument, i en primer lloc al 25 % que prové de la immigració.

La crisi ens porta ajust pressupostari i retall en els llocs de treball. Per començar el govern un 70 % menys a l’oferta pública. Com cobriran els llocs de treball a la Renfe i segregades? Què hi haurà a l’empresa privada?

L’atur i les crisis no són pas una plaga bíblica. Són quelcom de modern, conseqüència del sistema social capitalista. Són una xacra inevitable en aquest sistema de mercat. Ho sap prou el banquer Emilio Botín del Santander. Per això ja ha explicat als seus accionistes que les crisis són com certes febres que pugen molt al començar i després baixen, i el cos segueix funcionant.

El banquer Botín es mostra calm, doncs també sap que els guariments per les crisis són diferents per a cada classe social, i en cada estat. A Nord Amèrica, el sistema financer bancari, que ha trontollat per les hipoteques sub-prime, ha rebut una injecció financera de gran magnitud per part de l’estat, apuntalat per la poderosa Reserva federal. També a la Unió Europea. Alguns bancs cauran, el negoci és el negoci, però el conjunt segueix.

A l’estat espanyol el govern del PSOE, es fa de bo amb els poderosos perquè puguin seguir amb el botín del cicle anterior. Zapatero anuncia mesures liberitzadores i de privatització. ZP passa factura a la gent treballadora i al petit empresari, al treball precari, a les dones i joves, a la immigració. Posa obstacles al reagrupament familiar, fins i tot el que ja està compromès i en curs. Mentre anuncia que les reaccionàries directives europees no afectaran a la gent d’aquí. El tarannà es troca amb engany, demagògia i mentida.

El governador del Banc d’Espanya considera que l’ajust pot ser “llarg i costós”. La seva recepta és “d’austeritat pressupostaria, diàleg social, liberalització de l’economia i del mercat laboral”.

Són mesures polítiques de dretes, neoliberals, que hauran d’aplicar les esquerres, des del govern espanyol, els autonòmics, i fins i tot els ajuntaments.

I les esquerres? Què farem les esquerres? Si més no les transformadores hem de donar el do de pit. Mesures de xoc favorables a la gent treballadora per lluitar i minvar els danys de la crisi. Mesures de treball social i d’obres públiques. Fer pagar als responsables, als Botín. Es pot? Podem?

A l’estat ara tenim un diputat d’IU, i un diputat en coalició però d’ICV. Tant si val. Alçarem la bandera de la gent treballadora o ens sotmetrem als poderosos? Mobilitzarem des de les regidories municipals, junt a les empreses i els sindicats? A Catalunya al menys som part d’una coalició, on mana ICV amb un grup parlamentari propi, i dues conselleries al govern de la Generalitat. Podem aprofitar-les per mesures d’esquerres contra l’atur?

Ara és un bon moment per mostrar a la nostra base social, a tota la gent que li costa fer-se amiga o afiliar-se a EUiA, la utilitat d’aquesta organització, de la coalició, de les conselleries, i del govern d’entesa. Mesures d’esquerres de debò!

Francesc Matas Salla

http://euia.cat/butlleti/articles/francesc_26_06_08.pdf

http://redesiu.blogspot.com/

dimecres, 25 de juny del 2008

Temes candents de l’agenda europea

Amb motiu del inici el 1 de juliol de la presidència francesa de la Unió Europea, EUiA ha participar durant tres dies (del 20 al 22 de juny) en la reunió de l’executiva del PEE que ha tingut lloc a París. La trobada ha tingut lloc a la seu del PCF.

Tractarem sobre la campanya contra la precarietat i programa per a les properes eleccions europees, principalment, però va tenir un paper important el debat sobre els temes més candents avui en l’agenda europea com són el Tractat de Lisboa, el ‘NO’ d’Irlanda, i les necessàries respostes a donar contra la Directiva de retorn i la del Temps de treball; exemples que mostren que la política de la UE està girant cada cop més cap a la dreta. Idees com El tractat està mort’ o “Volem una Europa de pobles i no de dirigents”, afirmà el president Lotar Biski de Die Linke d’Alemagna. La transformació de la UE o vindrà del poble o no vindrà.... varen formar part d’una concentrada discussió i de debat.

Es van adoptar resolucions sobre el NO d’Irlanda, també una contra la Directiva de retorn de la immigració, altrament anomenada de la vergonya.

La mobilització contra la Directiva sobre el temps de treball o de les 65 hores es va veure que va molt lligada a la campanya contra la precarietat que varem decidir fa uns mesos. Va ser EUiA qui va informar de la convocatòria de la jornada internacional en favor del treball decent del 7 d’octubre, quan vaig explicar els objectius sindicals aquí a Catalunya per aquell dia.

A destacar pel que fa a EUiA, d’aquesta trobada del PEE, la confirmació com activitat central de l’acte sobre `Precarietat i condicions de treball´, que celebrarem a Barcelona el 4 d’octubre, en el marc de la nostra festa anual. A la mateixa hi participaran membres de la xarxa de sindicalistes, dels partits i del PEE, així com de representants de la direcció europea.

En l’apartat de noves adhesions informar que es va acceptar la incorporació del PC de Valònia. També que hi ha diverses sol·licituds d’adhesió de diferents organitzacions poloneses que caldrà estudiar en la propera executiva del PEE.

Vam participar en el grup de treball que està preparant el Fòrum social Europeu a Malmö, també varem traslladar la proposta del IV Fòrum Internacional contra les violències de gènere amb el I Fòrum europeu temàtic sobre violència de gènere a Barcelona, a diferents organitzacions que han col·laborat amb la Plataforma unitària contra les violències de gènere mitjançant el FSE.

Àngels Tomás.

A la foto, Àngtels Tomás i Toni Barbarà, representats d'EUiA al PEE.

Celebració Maig 68. Quaranta anys de lluita pels drets i pel socialisme

Sopar del POR. 1968-2008: Celebració Maig 68. Quaranta anys de lluita pels drets i pel socialisme

Divendres 4 de juliol, 21h. sopar anual del Partit Obrer Revolucionari.
Fa 40 anys bullia la mobilització a Europa. A França una vaga general mobilitzà a 10 milions d'obrers i obreres. A Txecoslovàquia, el poble, amb la classe obrera i la joventut al davant, volia un socialisme diferent al imposat per la burocràcia stalinista. Ambdós moviments expressaven la unitat de la classe treballadora de a l'Est i a l'Oest. Tot això ho volen recordar en el sopar anual. Es contarà amb la presència de Stefan Bekier, militant polonès que va haver de fugir de Polònia després de les manifestacions de suport amb Txecoslovàquia, que explicarà les seves experiències en els molts anys que porta de lluita.
Lloc: Casinet d'Hostafrancs, Rector Triadò 53. Preu 18 €. Inscripcions i compra de tiquets podeu fer-ho trucant al t 616 55 49 67.

Brigades a Palestina aquest juliol

Campanya contra l'enderroc de cases palestines per l'exèrcit israelià, dins el Programa del ICAHD per la reconstrucció de cases palestines.
Des del 2003, el Comitè israelita contra la demolició de cases (ICAHD) ve organitzant un programa de campaments d'estiu, en el marc de la campanya contra l'enderroc de cases palestines en els Territoris Ocupats, per activistes palestins, israelians y d'altres nacionalitats.
El campament tindrà lloc a Anata, a Jerusalem Est, del 14 al 29 de juliol. Els /les voluntàries treballaran en la construcció d'una casa per a una família concreta palestina amb l'ajuda de treballadors, familiars i amics palestins. També hi haurà activitats formatives com xerrades i debats...
Por primer cop, el ICAHD ha organizat un programa específic per activistes i solidaris/es de l'estat espanyol, en cololaboració amb la ONG Paz Ahora i Pau Ara. Per a sumar-se joves de Catalunya al grup de l'estat cap posar-se en contacte amb Jordi (t: 678395232), que a més us pot facilitar la resta de la informació.

No a la MAT

La construcció de la línia d'alta tensió que fa uns dies va quedar interrompuda a l'alçada de Bescanó per manca dels permisos corresponents, serà a debat el proper 27 de juny, a les 20:30h. en la xerrada-debat organitzada per EUiA de Salt, a la Biblioteca Municipal, sota el títol "NO A LA MAT!", tindrà com a ponent Ricard Mademon, membre de la plataforma 'No a la MAT', presentant l'acte Teresa Cairó, coordinadora d'EUiA de Salt.

EUiA Salt en defensa del dret de vaga. Marxa i concentració

Des del passat dissabte 21 de juny, els treballadors i les treballadores de la recollida d'escombraries i neteja viària de Fomento de Construcciones y Contratas de Torroella de Montgrí i L'Estartit estan en vaga indefinida per reclamar l'equiparació salarial amb les altres poblacions de les comarques gironines (Conveni provincial) i per llocs de treball fixes per a les persones contractades eventualment. L'Ajuntament ha vulnerat el dret de vaga fent treballar a altres treballadors de l'ajuntament. La Federació d'Activitats Diverses de les Comissions Obreres, convoca a les 18 hores del dijous dia 26 de juny, a la Plaça del Vi de Girona per rebre i donar suport a la marxa per el dret a fer vaga, i acompanyar-los fins a les portes del Departament de Treball de Girona.

EUiA Salt en defensa del dret a fer vaga

Des del passat dissabte 21 de juny, els treballadors i les treballadores de la recollida d’escombraries i neteja viària de Fomento de Construcciones y Contratas de Torroella de Montgrí i L’Estartit estan en vaga indefinida per reclamar l’equiparació salarial amb les altres poblacions de les comarques gironines ( Conveni provincial ) i per llocs de treball fixes per a les persones contractades eventualment.

El que hauria de ser l’exercici normalitzat d’un dret constitucional, ha passat a convertir-se en la defensa d’aquest dret. L’ajuntament, des de el primer dia de vaga, ha vulnerat aquest dret fent treballar als treballadors de l’ajuntament per recollir i escombrar els punts on hi ha els interessos econòmics del municipi: platja, carrers comercials més importants, alguns hotels, port nàutic, etc... i a partir del dilluns a instal·lar contenidors d’empreses externes per fer la recollida de residus.

Aquest fets vulneren el dret a fer vaga, i és per això que des d’EUiA recolzem la marxa que inicien els treballadors afectats des de Torroella fins a Girona per reclamar al Departament de Treball que intervingui per garantir aquest dret.

Des d’EUiA defensem el dret dels treballadors i treballadores a poder exercir tots els seus drets, i en particular el dret a fer vaga, per poder millorar les seves condicions de treball, tant a nivell social com salarial, i esperem una ràpida solució al conflicte per tal de normalitzar la vida quotidiana de Torroella de Montgrí i L’Estartit.

El dijous dia 26 de juny estarem a la Plaça del Vi de Girona per rebre i donar suport als treballadors i treballadores FCC, SA de Torroella de Montgrí i L’Estartit, i acompanyar-los fins a les portes del Departament de Treball de Girona.

EN DEFENSA DEL DRET A FER VAGA DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES

26 DE JUNY A LES 18H A LA PLAÇA DEL VI DE GIRONA (AJUNTAMENT).

Pel treball digne: Mobilització internacional

Com informàvem ja la setmana passada els sindicats a nivell internacional (CSI) han convocat una jornada mundial pel treball digne, pel dia 7 d'octubre. Cal organitzar de manera àmplia i diversa la resposta (aturades, concentracions, manifestacions, posicionaments d'organitzacions polítiques i ajuntaments......). Pots començar per signar en aquest enllaç http://www.decentwork.org/. en favor del treball decent. Però caldrà molt més.

Comissions de Catalunya ha decidit incorporar a les reivindicacions pel dia 7 d'octubre, la denúncia i rebuig a la Directiva de retorn (o de la vergonya) sobre la immigració i la directiva de les 65 hores que està en fase d'aprovació. Més informació sobre aquesta jornada internacional de mobilització podeu trobar-la en aquesta pàgina http://www.ccoo.cat/aspnet/noticia.aspx?id=101208 .

Contra la Directiva de retorn d'immigrants o de la vergonya

La Directiva de retorn d'immigrants aprovada el 18 de juny en el Parlament Europeu amb 367 vots a favor, 206 en contra i 104 abstencions és una vergonya i un focus de vulneració de drets de les persones. Per això cal lluitar en contra i visualitzar el seu rebuig. S'han posicionat en contra organitzacions, entre elles EUiA que va participar el 5 de juny en la concentració de BCN, http://www.euia.org/noticia_final.jsp?id=261. Però el màxim de posicionaments. Adjunt trobareu la moció propasada contra la directiva en el ajuntament de Ciempozuelos (Madrid) (http://redesiu.blogspot.com/2008/06/mocin-en-ciempozuelos-frente-la.html ), pel grup municipal IU, per a si pot servir per a l'activitat municipal.

Contra la Directiva de temps de treball o de les 65 hores

Contra aquesta directiva, que ja ha passat el filtre de la Comissió Europea on el ministre espanyol Corbacho es va abstenir, s'ha de fer tot el possible per aturar-la. A més de la mobilització sindical -que ja ha començat- cal la política i la municipal. Adjunt teniu còpia de la moció preparada per Ezker Batua-.Berdeak per a presentar en diversos ajuntaments (http://redesiu.blogspot.com/2008/06/mocin-contra-la-directiva-de-la.html ), per si poden servir en l'activitat municipal.

Recuperació de la Memòria històrica

Els dies 25 i 26 de juny, amb el suport de deu entitats, entre les que es troba l'Associació catalana d'ex-presos polítics, es realitzaran al Museu d'Història de Catalunya (Plaça Pau Via 1, bcn) aquestes jornades on el 25 es passarà el documental "Espeko Roto" i el dia 26 hi haurà la taula rodona "La llei de la memòria".

Campanya Dret al propi cos

La Fiscalia Superior de Catalunya ha dictat una ordre interna perquè els fiscals catalans arxivin les denúncies colectives de les dones que s'autoinculpen d'avortar com forma de denúncia de la desprotecció de les dones que interrompen l'embaràs voluntàriament. Malgrat això continuen havent citacions, al menys fins a la primera setmana de juliol.
La Campanya pel Dret a l'Avortament continua ara amb la recollida de milers i milers de signatures amb l'exigència de tres coses: despenalització de l'avortament, que es puguin realitzar dins la xarxa pública sense problemes i educació sexual a les escoles. Aquestes signatures es lliuraran al vols del 8 de març 09 als Parlaments i al Congrés de Diputats.
Demaneu els plecs de signatures a les companyes i companys de Bastida. Ajudem a recollir milers i milers.

divendres, 20 de juny del 2008

Els “2 dies” guanya a les eleccions sindicals de TMB

Ahir, dijous 19 de juny, CGT i ACTUB, els sindicats a favor de les passades mobilitzacions pels dos dies de descans dels conductors de TMB, van aconseguir guanyar els dos delegats que es votaven en les eleccions sindicals parcials (Un delegat per a CGT i altre per ACTUB).

D'aquesta manera, la majoria del Comitè d'empresa passa a ser la dels sindicats que van donar suport als conductors i conductores en la seva lluita.

La relació de forces dintre del Comitè d'empresa queda així:

CGT: 8 delegats, ACTUB 6 delegats, 1 delegat independent (Tots aquests van estar participant i donant suport la mobilització)

UGT: 5 delegats, CCOO: 5 delegats i SIT: 4 delegats (Tots aquests no van donar la mobilització i es van posicionar en contra).

Durant els sis mesos de conflicte, tant des de la Direcció de TMB com des de les Direccions de CCOO, UGT i el SIT no es van cansar de repetir que CGT i ACTUB érem "minoritaris" en el Comitè d'empresa, oblidant-se interessadament que CGT i ACTUB ja érem llavors majoritaris en el col·lectiu de conductors. A partir d'ara, hem passat a ser majoritaris en tot el Comitè d'empresa.

Aquest canvi, evidentment, tindrà repercussions en l'actual negociació del conveni col·lectiu i posarà encara més fermesa en el costat dels treballadors i treballadores perquè la Direcció compleixi l'acord del 15 d'abril i s'aconsegueixi un bon conveni per a tots els col·lectius de Transports de Barcelona.

Adjuntem un Excel amb els resultats totals i amb els resultats per cotxera.

Més informació:
Josep Garganté: 669 17 19 57.
Saturnino Mercader: 676 70 50 62.

20 de juny de 2008

dimecres, 18 de juny del 2008

Coordinadora Intercultural de L´Hospitalet de Llobregat

Anteayer 16 de Junio de 2008 se presentó la Coordinadora Intercultural de L´Hospitalet de Llobregat, formada por diversas asociaciones de inmigrantes de la ciudad y con representación de la AAVV de Pubillas Cases, cuyo vocal de inmigración es Manuel Cuevas (segundo por la derecha en la foto), compañero de EUiA.

A la presentación asistieron algunos medios de comunicación de la ciudad.

La coordinadora tiene como objetivo aglutinar todas las asociaciones de inmigrantes y entidades culturales de la misma. El planteamiento central es la defensa de los derechos y la dignidad de los inmigrantes. La preocupación en estos momentos es hacer frente a la Directiva Europea contra la inmigración (Directiva de la vergüenza). Así mismo movilizarnos contra la Directiva de las 60-65 h laborales a la semana, que la Europa de los 27 rapaces nos quiere imponer.

Hacemos un llamamiento a la unidad para conseguir que estas se anulen.

Estamos trabajando para asistir con una representación de inmigrantes en el “Foro Social sobre la Inmigración” de Ribas Vaciamadrid para este Septiembre.

Hoy 17 de junio la televisión local nos ha realizado una entrevista sobre los planteamientos de la Coordinadora.

Esta Coordinadora esta impulsada principalmente por personas compañeras de EUiA, conocidas como corriente o lista “Bastida” (“Andamio”).

Enviado por Àlex C.

Concentració per les autoinculpacions d’avortament

Conxa Tomás, a l’esquerra de la foto, conversant amb dos de les altres persones citades avui.

Concentració davant els Jutjats de Barcelona per donar suport a les quatre persones que havien estat citades per avui a declarar en relació a les autoinculpacions d’avortament en el marc de la Campanya pel dret d’avortament lliure i gratuït. Entre les citades a declarar està la nostra companya d’EUiA, Conxa Tomás. A més ha donat la casualitat que totes quatre son de Comissions. Fins ara a Catalunya, com a conseqüència de la campanya han estat citades a declarar unes cent persones. Sense nom en el segle XXI!!!!! A.T.

dimarts, 17 de juny del 2008

Concentració tercer dilluns mes contra la violència de gènere











dilluns, 16 de juny del 2008

Centenari del naixement de Salvador Allende

El proper dijous 26 de juny es celebra el primer centenari del naixement de
Salvador Allende. Fruit del compromís del Districte amb el poble de Xile i
el seu President, hem decidit organitzar un concert d'homenatge a la
Biblioteca Juan
Marsé (Murtra 135-145). Abans però, a les 19.30 farem una
ofrena floral al monument dedicat a Salvador Allende que hi ha a la plaça
que porta el seu nom al costat del Centre Cívic del Carmel. Després
passaríem al concert a les 20.00 a la Biblioteca, que com podreu comprovar
serà d'un gran interès, pel magnífic programa i per la gran qualitat dels
intèrprets. Ens agradaria comptar amb la teva presència i que feu extensiva
aquesta invitació.
Concierto para el Compañero Presidente. 26 de Junio 2008 20.00 hrs.
Biblioteca Juan Marsé.
Eulogio Dávalos (Concertista de Guitarra)
I Parte.
Preludio Nº 1.
Héctor Villalobos.
Tonada sin Retorno ( a Héctor Duvauchelle)
Eulogio Dávalos.
Alfonsina y el Mar
Ariel Ramírez.
Relato-Milonga para Mimita
Eulogio Dávalos.
Danza Española Nº 5.
Enric Granados.M-Llobet)
El Testament d´Amelia
Anónimo (M.Llobet)
El Cant dels Ocells
Anónimo.
Cueca a Pablo Neruda
Eulogio Dávalos
Te Recuerdo Amanda
Víctor Jara
Run Run se fué p´al Norte
Violeta Parra
Pascual Lama ( Manantial)
Eulogio Dávalos ( Estreno 1º Audición )
Artistas Invitados,( Componentes del Grupo Cono Sur)
Juan Ramón Roldán. ( Voz y Guitarra)
Juan
Juan Ramón Gracieta.(Voz,Guitarra,Percusión)
Rafael Baena.( Instrumentos Andinos)
II Parte.
El Amor es un Camino
Isabel Parra/ Tito Rojas.
Che Salvador
Eduardo Mazo / J.R.Roldán
El Arriero
Atahualpa Yupanqui.
Los Hermanos
Atahualpa Yupanqui.
Corazón Maldito
Violeta Parra.
Todo Cambia
Julio Numhauser.
Plegaria a un Labrador.
Víctor Jara.
Gracias a la Vida
Violeta
Parra.


Enviat per Lola Delgado

Coordinadora intercultural de inmigrantes y ciudadanía de L´Hospitalet de Llobregat

Nota de prensa. Lunes 16 de junio de 2008

Presentación de la “Coordinadora intercultural de inmigrantes y ciudadanía de L´Hospitalet de Llobregat”

Esta coordinadora pretende ser la aglutinadora que coordine las diversas asociaciones de inmigrantes y de otras entidades y colectivos de la ciudad de L´Hospitalet. Su objetivo es la integración en todos los aspectos que conlleven a una plena convivencia, sumando las diversas culturas que actualmente conviven en esta ciudad, enriquecida con la diversidad.

Tenemos una idea muy clara, la defensa de los derechos humanos y la dignidad de las personas, especialmente los inmigrantes.

La inmigración a posibilitado el impulso económico particularmente en España por su aportación a la S.S. al rejuvenecimiento de la sociedad y al crecimiento de la natalidad.

Manifestamos nuestra rotunda oposición a la ley de extranjería y a todo aquello que suponga un recorte de los derechos o un ataque a la dignidad y a la convivencia.

Esta “Directiva Europea” es La Directiva de la vergüenza, porque ataca a los mas débiles, porque es una aberración denigrante y vergonzosa, que olvida y aplasta la tradición democrática de Europa.

Que ataca de pleno lo que significa la libertad y a la libre circulación de las personas. Su expresión más indigna es la existencia de los C.I.E. (Centros de Internamientos de Extranjería). Que consideramos como los Guantánamos Europeos (Guantánamo, igual a terrorismo estatal). Exigimos su cierre inmediato y la derogación de dicha Directiva que los fomenta en toda Europa.

Así mismo planteamos la regularización constante. La reunificación familiar y su derecho al trabajo, desde los 16 años.

Pero la Europa de los 27 no parará solo en estos ataques, sino que da otro zarpazo de Directiva, planteando el Decreto de las 60-65 horas laborales a la semana. Retrotraernos a principios del siglo XX. Devolviéndonos a antes de conquistar las 48 horas de trabajo.

Pues no estamos de acuerdo y lo vamos a manifestar junto al conjunto de movimientos que estén en contra de estos decretos esclavizadotes. Estamos en una Europa de las personas, por una Europa de la libre circulación y por una Europa de la democracia de los pueblos.

Enviado por Alex Cuevas

divendres, 13 de juny del 2008

Contra la violència masclista. Drets de les dones.

Concentració contra la violència de gènere !

Dilluns 16 de juny, a les 20h. a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

CONCENTRACIÓ D'HOMENATGE A LES DONES ASSASSINADES.
PER DEMOSTRAR EL NOSTRE REBUIG! TRENQUEM EL SILENCI! PROU AGRESSIONS!! .

Preparen l'acte les companyes de DONES DE VOL

Organitza: Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere.


Dimarts 17 de juny

Concentració de suport a les persones citades a declarar per autoinculpacions en defensa del dret d'avortament lliure i gratuït.
cinc persones estan citades a declarar al Jutjat de Barcelona, Passeig Lluís Companys 1-5. Des de les 9:30h del matí hi haurà concentració de suport a les mateixes. Entre elles hi ha la nostra companya Conxa Tomás, que li toca declarar a les 11:15h. Des d'aquí fem una crida a mostrar la solidaritat amb les persones encausades d'aquesta campanya en defensa de la despenalització de l'avortament .... i si podeu acosteu-vos fins als jutjats aquella hora.

A.T.

Per la defensa dels serveis públics

Els serveis públics es van establir per satisfer les necessitats de les persones, no pel comerç i el benefici econòmic i no es poden regir per criteris de rendibilitat sinó d'interès social. D'accés universal, i mantinguts per una fiscalitat solidària, representen un dels drets socials més significatius assolits pels ciutadans a través de la història i són indispensables per lluitar contra les desigualtats socials i territorials. La provisió dels serveis públics es desenvolupa en base a les necessitats socials dels ciutadans i ciutadanes, i no en la seva capacitat de pagament segons les lleis del mercat. Per la seva pròpia naturalesa de bé públic no han de ser liberalitzats ni privatitzats.

Estem patint una ofensiva neoliberal, per part de tots els sectors governamentals, en contra dels Serveis Públics, tots ells estan aplicant polítiques de privatització i de liquidació de l'Estat del Benestar. En aquest sentit el president de la CEOE va instar al Govern de l’Estat a privatitzar tot el que pogués esser controlat per empreses privades.

Davant aquesta ofensiva es fa necessari unificar les accions per tal de que no es quedin aïllades en cada sector, i es faci possible la participació de tota la ciutadania. Cal una acció de denúncia dels processos de privatització, que sovint només coneix de manera conscient el sector més directament afectat.

Cal posar en evidència que l'ofensiva privatitzadora, a més a més dels sectors bàsics com la sanitat, l'educació i el sistema de pensions, s'estén també al territori i la distribució de l'aigua, transports urbans i ferrocarril, mitjans de comunicació, energia i telecomunicacions i altres sectors privatitzats, fet que darrerament s'està acceptant com a inevitable per part de la ciutadania.

Només si els ciutadans i ciutadanes estem informats i actuem organitzats podrem aturar aquesta ofensiva i reconduir el procés cap a una restauració d'uns Serveis Públics controlats democràticament per part de la ciutadania, perquè volem uns serveis no únicament "públics", sinó també gestionats amb la participació dels usuaris i usuàries, deslliurats de la tutela dels buròcrates i/o tecnòcrates.

Les organitzacions i col·lectius que conformen aquesta coordinadora ens hem proposat iniciar una unitat d’acció ciutadana, començant per unes jornades per la defensa dels serveis públics i contra privatitzacions, a celebrar proper mes de desembre 2008.

Unitat d'acció en la diversitat, lluitem contra les privatitzacions

UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE,

Un altres ordre econòmic és necessari!

Coordinadora ciutadana en efensa dels serveis públics i contra les privatitzacions

Enviado por ATTAC

Barcelona, maig 2008

dijous, 12 de juny del 2008

Moviment

La preocupació compartida pel bon desenvolupament de EUiA en la seva vessant moviment, és fonamental pel situar en millor perspectiva a la nostra organització.

Moviment en aquest cas s’ha d’acompanyar amb conceptes com un moviment mobilitzador, per tant que mobilitza des de la base social, de forma flexible i amb la gent treballadora a la que es pretén dinamitzar i representar. L’estructura organitzativa d’un moviment no està establerta ni predeterminada, però convé enguany que sigui de tall assembleari, i sobretot útil per la mobilització i per aconseguir coses.

Cal establir que el moviment ha de ser social i polític d’esquerres? Doncs sí, encara que ara es diu d’esquerres a moltes coses, fins i tot al governs que apliquen polítiques fonamentals pròpies de les dretes neoliberals.

La naturalesa o vessant moviment, des de la base a la direcció –en diem coordinació- convé predomini sobre la composició i els organismes institucionals. Precisament això s’esdevé de la importància política que tenen per la població les persones electes, i les que tenen poder governamental de gestió, amb el programa o propostes defensades, sigui del govern autonòmic o municipal o provincial. Tal com volem amb la ciutadania electora, per nosaltres cal que la gent i el jovent treballador predominin com a col·lectiu organitzat sobre les persones electes. És des de l’organització col·lectiva, amb la seva expressió democràtica de coordinacions, que s’ha de determinar l’acció municipalista, parlamentària, i la de gestió governamental.

Igualar ambdues vessants és donar en la realitat el predomini a la component institucional. És palès que s’imposa “el qui paga mana”.

Una EUiA moviment ha de dependre sobretot de conviure i d’alimentar-se i d’incentivar els moviments, socials, sindicals, veïnals, cívics, de lleure, les entitats de tot tipus. El nostre objectiu és el de fomentar teixit social, com més ampli, variat, creatiu i combatiu millor. Sense temor a que posin en perill polítiques oficials. Una cosa és no estar d’acord en tot, lògic, i una altra és seleccionar tant els moviments afins que al final ens incapacitem per reconèixer allò de nou què es mou.

Hem de permeabilitzar EUiA, traspuar i empeltant-se des del carrer, la fàbrica, l’escola i la universitat. Aquesta és la nostra força.

Francesc Matas Salla

http://euia.cat/butlleti/articles/francesc_12_06_08.pdf

http://redesiu.blogspot.com/

diumenge, 8 de juny del 2008

Franki, llibertat!

Les mostres de solidaritat amb en Franki, el jove egarenc engarjolat per suposadament ultratge a la bandera, continuen. Aquest dissabte ha estat a la Vila de Gràcia (Barcelona) on s’ha fet palesa la solidaritat vers ell.

Un acte polític a la Plaça de la Virreina que ha contat amb la lectura d’una carta de Francesc Argemí, Franki agraint la solidaritat rebuda fins ara i amb diverses intervencions com son la d’un jove de Terrassa, d’una jove gironina encausada per la crema de fotos del rei l’any passat, la de Saturnino Mercader (president del Comitè d’empresa de TMB) i la de Cándido González (Corriente Sindical de Izquierdas de la Naval, Astúries), mostrant diverses situacions de repressió de diferents estaments de l’estat monàrquic.

S’ha explicat que en el cas Franki, la mobilització social ha fet que s’estiguin bellugant coses, aconseguint trencar el cercle informatiu.

En acabar, més de 1.000 persones s’han manifestat pel centre del barri demanant l’alliberament de Franki (Plaça Virreina, Torrent de l’Olla, Travessera de Gràcia i finalment a la Plaça de la Vila de Gràcia, on novament s’ha tornat a llegir la carta del jove empresonat.

Una demanda que s’ha fet és el continuar enviant cartes de suport que des d’aquí recollim. Àngels Tomàs

Escriviu a en Franki! - Francesc Argemi Anglada

C.P. Brians 2 (mòdul 6) - Apartat de Correus 3000 - 08760 MARTORELL (Barcelona)

dissabte, 7 de juny del 2008

Promoure el rebuig social contra la violència vers les dones

Montserrat Vilà, Iolanda Villar, Mercè Civit.

Aquest dissabte 7 de juny s’ha realitzat la jornada de treball formativa e informativa que sota el títol 'Avancem en Drets de les Dones' ha organitzat la Fundació l’Alternativa com un espai d’estudi i coneixement de la recentment aprovada llei catalana del dret de les dones a eradicar la violència masclista, en el Parlament de Catalunya. Regidors i regidores, activistes del moviment feminista, sindicalistes, joves han escoltat les diverses ponents (Marisa Fernández, Mercè Civit i Montserrat Vilà) que ens han donat una visió global: des d’un punt de vista jurídic, municipal i del moviment social.

Marisa Fernández (Dones Juristes) ens ha desgranat el contingut i la filosofia de llei, senyalant algunes de les diferències d’aquesta amb la llei espanyola. Ha afirmat que la llei és molt important però després be el reglament que és alhora importantíssim. Explicà que la llei catalana aposta molt per la formació, formació que ella considera fonamental a tots els nivells pel que fa al personal professional dels diferents àmbits que intervenen en aquest terreny per a poder detectar que és violència i que no ho és, i això vol dir que tots les/les professionals els cal conèixer la llei (cosa que no és obligatori). Ha senyalat també que aquesta llei descriu i protegeix la dona de diversitat de violències (no sols ha de ser física) però ha trobat a faltar manca de valentia per part dels legisladors en deixar fora de la llista de possibilitats la violència institucional. Ha defensat el caràcter públic de les prestacions i serveis d’atenció a les dones front la tendència a la privatització de serveis –també els que s’ofereixen des de les administracions-. En acabar ha remarcat la idea amb la que ha començat la seva exposició: La llei no és un punt final, sinó un punt de trobada.

Mercè Civit (diputada de la coalició ICV-EUiA al Parlament de Catalunya) ha defensat el paper dels ajuntaments en el desenvolupament d’aquesta llei donat que són l’administració més propera a la ciutadania, i això fa que sigui la que millor pot detectar les situacions de violència i intervenir-hi per assegurar els drets de les dones. Tasques com la informació adreçada a les dones, també dins de l’àmbit de la prevenció, coordinant circuits d’atenció a nivell local. Ara per a tot això cal dotar dels recursos necessaris la llei i també les administracions municipals.

Montserrat Vilà (Coordinadora de la Plataforma unitària contra les violències de gènere) ha senyalat que la llei reconeix que l’assistència a protecció de les víctimes no pot estar condicionada a la interposició d’una denúncia per part de la víctima. Cal reforçar la detecció precoç. S’ha preguntat per què encara aquestes xifres tan esfereïdores? Estructura social i cultura ancestral, cultura patriarcal,... Cal promoure el rebuig social contra la violència vers les dones. A poc que es rasqui s’evidencia que hi ha una gran tolerància social, judicial, institucional, policíaca, mediàtica,.. davant les agressions a les dones. Des de la xarxa social volem fer un seguiment en el sentit d’exigència cívica i d’imposició social de l’aplicació de la llei. Sovint les lleis costen d’aplicar degut a la manca de recursos per desenvolupar-les o de la manca d’interès dels poders reals. Aquests son alguns dels reptes que tenim les entitats que conformem la Plataforma: sensibilitzar fer seguiment, mobilitzar... i estendre la xarxa social a tots els indrets de Catalunya.

Àngels T.

Aturem la Directiva de la Vergonya, tanquem els Centres d’Internament

Ahir dijous 5 de juny, sota una intensa pluja que no va parar fins el final, prop de 200 persones ens varem concentrar davant de la Delegació del Parlament Europeu (Passeig de Gràcia, 90) sota el lema “Aturem la Directiva de la Vergonya, tanquem els Centres d’Internament” en una concentració unitària convocada per diverses entitats (sindicats, associacions i partits polítics), entre les que hi havia SOS Racisme, Comissions Obreres, l’Associació de Treballadors Pakistanesos, Esquerra Unida i Alternativa, representants de col·lectius d’immigrants de l’Hospitalet,...

El tema és que els 27 països de la Unió Europea aprovaran la Directiva de retorn que suposa un pas enrere a la política europea en tant que drets per a les persones immigrades, doncs vulnera els Drets Humans i legitima la vulneració que ja es fa als 280 Centres d’Internament de persones estrangeres(CIE) que existeixen a Europa.

Pel que fa a l’estat espanyol la Directiva que es votarà properament al Parlament Europeu està molt per sota dels drets i garanties que estableixen les nostres lleis. La idea que es vol vendre ara des de el govern espanyol de que la Directiva a aprovar es beneficiosa perquè regula drets a països on no hi havia cap reglamentació és, si més no, tramposa doncs sent cert, el que no diuen és que d’aquest països hi ha 9, però hi ha 17 que si tenien regulació i en la majoria d’aquests països la llei garantia drets (temps d’internament a CIEs, assistència jurídica, aplicació a menors, etc.) que ara amb la directiva retallarà.

Cal el major suport social a la defensa dels drets per a les persones mmigrades i la mobilització social unitària com fer ahir a Barcelona.

Àngels Tomàs

divendres, 6 de juny del 2008

'Avancem en Drets de les Dones'

Jornada sobre la llei catalana del dret de les dones a eradicar la violència masclista

El 7 de juny a les 10.00h, a la seu de la Fundació l’Alternativa: 'Avancem en Drets de les Dones'

10,00: Acreditacions, recollida de materials i cafè
10,30 - 10,45: Presentació de la jornada
10,45 - 11,30:

Contingut i filosofia de la llei,

a càrrec de Marisa Fernández (Dones Juristes)

11,30 - 12,00: Torn de paraules
12,00 - 12,15: Descans
12,15 - 13,30:

El paper dels Ajuntaments en el desenvolupament de la llei,

a càrrec de Mercè Civit

La participació de les entitats en el desenvolupament de la llei,

a càrrec de Montserrat Vilà Planas
(Coordinadora de la Plataforma Contra les Violències de Gènere, Vice-presidenta 2ª del Consell de Dones de Catalunya)

13,30 - 14,00: Torn de paraules

Es prega que confirmeu l’assistència enviant un e-mail a info@fundacioalternativa.cat
o telefonant al 933.170.034, tot indicant el vostre nom i telèfon de contacte.
C/ Dr. Aiguader, 10, bxs.08003 BCN - www.fundacioalternativa.cat

dijous, 5 de juny del 2008

Alternativa

Serà útil que a l’assemblea nacional precisem què expressem amb el concepte alternativa al nom, i a les polítiques a impulsar i a fer.

Ens convé força establir quina política farem i quines polítiques no volem, fins i tot amb quines polítiques estem en contra i mobilitzarem per canviar-les, amb soroll o sense, des de l’empresa i carrer al Parlament.

Al Gran Diccionari de la Llengua Catalana, les definicions acadèmiques d’alternatiu-iva, són mes aviat decebedores1. En canvi una ullada al Petit vocabulari polític de marxisme2, no són flors i violes, doncs diu que “és dels qualificatius... més imprecisos” per la confusió amb alternança; però inclou una expressió que ens escau: “S’empra per diferenciar l’alternativa de la mera alternança. (...) Per contra, alternativa seria la política que canvia alguna cosa més que les persones que ocupen el poder, la que canvia el règim mateix del poder, els interessos que representa. (...) L’èxit de la paraula és un èxit de l’ambigüitat política”.

Podem establir una orientació i proposta política alternativa a les polítiques econòmiques i de serveis públics? A les mediambientals? Educatives? Per la democratització i sobirania de la ciutadania (canvi proporcional a la Llei electoral). Sobre el dret de decidir de Catalunya? El vot per la immigració? Per tractar a tothom com a ciutadania i suturar la fractura entre la gent treballadora?

EUiA i la Coalició hem de fer un tomb a fons per no perdre peu. Ens cal superar l’estadi de la proposta i la gestió secundària, per passar a fer i construir polítiques adients a la gent treballadora, a la fàbrica, a la universitat i escola, al barri, al poble, i transmetre-la amb coherència i sense concessions d’importància al parlament i als consistoris.

Francesc Matas Salla

1 GDLC: http://ec.grec.net/lexicx.jsp?GECART=0006715

2 Arturo Van den Eynde. Edicions de 1984. Butxaca, 20. Abril 1998.

http://bastidadeuia.blogspot.com/

http://redesiu.blogspot.com/

dimecres, 4 de juny del 2008

Els moviments d'Alliberament nacional d'Andreu Nin

Presentació del llibre d'Andreu Nin "Els moviments d'Alliberament nacional",

que tindrà lloc dijous 5 de juny,

19:30, a la Llibreria la Sirga

a càrrec de Pelai Pagès.


Llibreria la Sirga

C/ Tordera, 34, baixos, Gràcia.

tanquem els centres d’internament per a persones estrangeres!


Aturem la directiva de la vergonya

tanquem els centres d’internament per a persones estrangeres!

La Directiva de la Vergonya[1], sobre el retorn de persones immigrades provoca un greu i lamentable retrocés dels Drets Humans a Europa, alhora que aquesta s’erigeix com a defensora i representant de les llibertats i els drets.

Els centres d’internament (CIES) són una vergonya en un estat democràtic i de dret perquè priven de llibertat a persones que no han comés cap delicte, tan sols han emigrat sense documentació. I també ho són perquè al seu interior es vulneren sistemàticament els drets dels interns sotmesos a un règim arbitrari, molt més dur que el penitenciari, sumant en molts casos a aquesta realitat unes pèssimes condicions de salubritat.

El govern espanyol i la UE no només no es plantegen resoldre aquesta situació contrària als principis democràtics sinó que l’empitjoren amb una directiva que contempla mesures com: l’ampliació a 18 mesos del plaç d’internament en centres que han estat reiteradament denunciats; la disminució de les garanties jurídiques dels interns; la previsió de l’ingrés de menors als centres; la possibilitat que davant la falta de CIES aquestes persones puguin ser ingressades a presons; i la prohibició pels expulsats de tornar a la UE en un període de cinc anys. De fet, el Govern espanyol s’ha posat al capdavant d’aquesta línia al preveure, independentment de l’aprovació de la directiva, augmentar l’internament com a mínim més de 60 dies allargant l’actual període de 40 dies.

Aquesta directiva és un instrument més, que té com a objectiu reforçar la idea de l’Europa fortalesa i construir una política comuna de persecució i d’expulsió de les persones immigrades en situació irregular, reduint les seves garanties legals i els seus drets.

Una restricció de drets que no només agreuja la seva situació de ciutadans de segona categoria sinó que atempta directament contra la dignitat humana. L’existència dels CIES i l’aprovació de la directiva té unes víctimes concretes: les persones immigrades indocumentades, però ens afecta a tots i totes, independentment de l’origen i situació administrativa, perquè un retrocés en el compliment dels Drets Humans limita en conseqüència la qualitat democràtica de les societats europees.

Demanem als partits polítics, administracions i institucions que aturin la directiva, alhora que fem una crida al teixit associatiu i a la ciutadania perquè es posicionin en contra d’aquestes mesures. I és que un cop més en nom del control de la immigració es torna a legitimar la vulneració dels drets humans. Davant d’aquesta trista, injusta i inacceptable realitat, avui tornem a dir:

ATUREM LA DIRECTIVA DE LA VERGONYA,

TANQUEM ELS CENTRES d’INTERNAMENT

CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL!

ELS CIUTADANS I CIUTADANES DE CATALUNYA EXIGIM QUE ES RESPECTIN ELS DRETS HUMANS!!

Entitats impulsores:

Attac-Catalunya; Asociación de Uruguayos en Catalunya; Asociación Socio-cultural Ibn Batuta; Associació LIMES; Associació Papers i Drets per a tothom; CC.OO.; Col·lectiu Cornellà sense fronteres; Comissió catalana d’ajuda al refugiat; Consell Nacional de la Joventut de Catalunya; Desobeint fronteres; Fedelatina; Fundació Nous Horitzons; Fundació Pere Ardiaca; GRAMC; Observatori Desc; Observatori del Sistema Penal i dels Drets Humans; SOS Racisme-Catalunya
Donen suport:
Associació de Treballadors Pakistanesos


[1] Directiva del Parlament europeu i del Consell relativa a procediments i normes comunes als Estats membres pel retorn dels nacionals de tercers països que es trobin il·legalment al territori