bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dissabte, 7 de juny del 2008

Aturem la Directiva de la Vergonya, tanquem els Centres d’Internament

Ahir dijous 5 de juny, sota una intensa pluja que no va parar fins el final, prop de 200 persones ens varem concentrar davant de la Delegació del Parlament Europeu (Passeig de Gràcia, 90) sota el lema “Aturem la Directiva de la Vergonya, tanquem els Centres d’Internament” en una concentració unitària convocada per diverses entitats (sindicats, associacions i partits polítics), entre les que hi havia SOS Racisme, Comissions Obreres, l’Associació de Treballadors Pakistanesos, Esquerra Unida i Alternativa, representants de col·lectius d’immigrants de l’Hospitalet,...

El tema és que els 27 països de la Unió Europea aprovaran la Directiva de retorn que suposa un pas enrere a la política europea en tant que drets per a les persones immigrades, doncs vulnera els Drets Humans i legitima la vulneració que ja es fa als 280 Centres d’Internament de persones estrangeres(CIE) que existeixen a Europa.

Pel que fa a l’estat espanyol la Directiva que es votarà properament al Parlament Europeu està molt per sota dels drets i garanties que estableixen les nostres lleis. La idea que es vol vendre ara des de el govern espanyol de que la Directiva a aprovar es beneficiosa perquè regula drets a països on no hi havia cap reglamentació és, si més no, tramposa doncs sent cert, el que no diuen és que d’aquest països hi ha 9, però hi ha 17 que si tenien regulació i en la majoria d’aquests països la llei garantia drets (temps d’internament a CIEs, assistència jurídica, aplicació a menors, etc.) que ara amb la directiva retallarà.

Cal el major suport social a la defensa dels drets per a les persones mmigrades i la mobilització social unitària com fer ahir a Barcelona.

Àngels Tomàs