bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dilluns, 26 de maig del 2008

Modificar el Decret sobre la sequera

Manifestació Amposta 18-05-2008 (Joan Panisello)

Saludable i com una alenada d’aire fresc és aquesta presa de posició
d´EUiA de les Terres de l´Ebre sobre el mini-trasvassament.

A la posició “crítica i responsable” esmentada en el comunicat publicat, cal prendre nota de la proposta “de modificar el Decret i no començar les obres de la canonada fins a Barcelona, perquè considerem que els nivells dels embassaments garanteixen les reserves necessàries per a l’aigua de boca fins els mes de maig de 2009.

Tot i que de cert encara manca seguretat sobre quins són els nivells dels embassaments adients i mínims, doncs ara el govern està embolicat en fer la canonada, que tot s’ha de dir és una sucosa obra per les empreses constructores.

Em permeto afegir que la posició crítica ha d’abastar als governs català i espanyol, com a principals responsables, i no parar-se en la gestió i comunicació del conseller Baltasar.

Sabem prou bé que qualsevulla persona en el lloc del conseller, poc més hagués pogut fer. I, si hi hagués un dirigent que s’atrevís a plantar cara a les empreses, o a explicar lleument amb un xic de transparència (ni tan sols fil per randa) les decisions contradictòries emeses dia a dia, i a voltes per hores, tant al govern català, com entre la Generalitat i el govern espanyol, aquesta persona hagués seguit el camí de l’anterior conseller de Medi ambient, Agustí Milà. Defenestrat pel president i pels seus companys de partit (ICV). Com ha passat fa ben poc amb el director general de Medi Natural, Joan Pallisé 1, en aquest cas per cessament directa fet pel conseller Baltasar, i on EUiA ens hem tingut d’engolir el destret.

Francesc Matas Salla

1 Nota: i fa una mica més enllà amb en Ramon Luque.