bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 22 de maig del 2008

Collbató i Montserrat sota la màfia del ciment


El dia 16 de maig de 2008, ha estat un dia trist per la Vila de Collbató i per extensió a tots els catalans i catalanes. Amb els vots a favor dels regidors del PSOE i de CiU s'ha aprovat la requalificació de 21 hectàrees de sòl agrícola a sòl industrial, per poder-los vendre a la promotora Quat (patrocinadora del RCD Espanyol). El que implica aquesta aprovació és la industrialització del llindar de la muntanya de Montserrat al municipi de Collbató.

Des de a Plataforma Salvem Montserrat (www.salvemmontserrat.org) i dos membres de l'Assemblea de Joves - l'Esquerda (www.jovescollbato.org) han irromput amb pancartes al ple extraordinari amb els lemes 'Josefina estàs venent el poble' i ' Més que una solució, és un problema'.

Tot i la oposició popular, aquesta aprovació fa que des del poble ja no puguem moure més fils per poder trencar amb aquest projecte que no respon a les necessitats de la gent, sinó a les necessitats de cobrir l'endeutament generat per antics alcaldes d'aquests mateixos partits que ara aproven la Zona Industrial.

Aquí al Montserratí, (administrativament baix llobregat nord), la màfia del ciment està ben lligada al PSOE, igual que a la resta del Baix Llobregat. Els veïns i veïnes de Collbató hem combatut la mentida tant i com hem pogut, però els interessos de financiació del partit dels socialistes, sumat als interessos dels cacics locals i empresaris sense ètica; multiplicat a les institucions supramunicipals com el Patronat de la Muntanya (gestionat directament de presidència de la Generalitat, PSOE) i estaments provincials lligats al PSOE també: ha resultat un trist atzar pel poble.

Ara ja només ens queda la pressió com a catalans i catalanes. És cosa de tots i totes preservar els parcs naturals dels Països Catalans, lluny dels interessos dels polítics de torn. És cosa de tots i totes aturar la construcció d'aquesta desorbitada Zona Industrial al cor espiritual del Principat. Les arrels no naixen del ciment i si Catalunya li cimenten la Muntanya Sagrada com podrem seguir creixent com a poble?

Si voleu comunicar el vostre pesament a l'Ajuntament de Collbató, aquest és el seu correu: collbato@collbato.cat Si us estimeu Catalunya, si us estimeu Montserrat, no deixem que cimentin les arrels!! Totes les accions de suport són poques!!! No ens aturaran!

Enviat per Francesc Raset.

1 Comments:

  • At 20:37, Anonymous Anònim said…

    I Josefina Martinez, l'alcaldessa socialista, més preocupada per ser la futura Chacon que no per la sort del seu poble, va consumar la traició brindant amb cava.

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home