bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dimecres, 30 d’abril del 2008

Nova etapa a IU

La forta davallada electoral ha fet plantejar a la direcció federal que IU ha cobert una etapa de vint-i-dos anys. Això significa que IU necessita obrir-ne una nova etapa per posar les bases socials i polítiques d’un moviment d’esquerres. Per avançar en el projecte de moviment polític i social que pretenem des d’IU ens cal una profunda transformació d’IU.

La direcció d’IU convoca un procés de debat per arribar a l’assemblea federal els dies 25 i 26 d’octubre. Assemblea on es juga els trets polítics i democràtics del projecte de moviment polític i social. És a dir, si s’obre una nova perspectiva, si es queda tot en una conxorxa matussera, o l’esclat d’IU.

La crisis que aflora és profunda. És una crisis que afecta a tota l’esquerra, i a totes les seves tendències ideològiques.

Enguany el pal de paller per una nova IU, ha de passar a ser un consens o pacte federal basat en els Federacions territorials (també EUiA i EBB), una direcció federal, i els corrents ideològics i polítics federals (PCE amb les seves famílies territorials, la CUT, Redes1, i els que es puguin estructurar).

Convé un moviment on es vivifiquin les opcions polítiques i ideològiques diferents de base social treballadora. Des d’aquelles que van contra les polítiques neoliberals, aplicades per la direcció social-liberal del PSOE, o pel PP, passant pels diferents moviments existents, les opcions democràtiques radicals i republicanistes, les anticapitalistes, fins a les socialistes i revolucionàries, com eina útil per la mobilització social i política, amb la necessària representació i pressió institucional.

Per tant ens cal una IU centrada en la situació social, laboral i econòmica; i en la democratització estatal, val a dir la sobirania ciutadana plena, i la llibertat de decidir dels pobles.

De fet el procés cap a l’assemblea federal d’IU hauria de permetre abastar a quelcom més ambiciós: una Crida a una Convocatòria o Convenció general oberta a tendències polítiques, sindicals, moviments socials, i entitats democràtiques per posar en peu un moviment d’esquerra combativa, unitària i alternativa.

Francesc Matas Salla

1 Redes. Es el corrent federal germà dins IU, del que forma part Bastida d’EUiA.

http://redesiu.blogspot.com/