bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dimarts, 22 d’abril del 2008

Butlletí de l’Assemblea d'EUiA Llagostera

Butlletí de l’Assemblea de Llagostera

Núm. 1 Abril 2008

Companyes i companys:

Ens plau fer-vos arribar el primer número del Butlletí de l’Assemblea de Llagostera d’EUiA, el qual volem que serveixi per oficialitzar en el si d’Esquerra Unida i Alternativa la nostra Assemblea. I diem que “oficialitzar” perquè en realitat l’activitat d’EUiA al municipi ja fa temps que hi és present, tot i que certament fins ara la feina ha estat centrada fonamentalment en la coalició amb ICV. Això però no ha de ser obstacle perquè poguem desenvolupar diverses activitats polítiques en solitari, en tant que organització sobirana, alhora que sabem que el nostre creixement representa també el creixement de la coalició.

De fet la nostra presència comença a fer-se visible durant la preparació de les darreres eleccions municipals, ocorregudes al 2007, quan ens vam adherir com a part de la coalició amb ICV a l’agrupació d’electors de l’Entesa per Llagostera, formada principalment per independents i per membres dels partits PSC, ERC i ICV-EUiA. Malauradament, i després d’haver estat 8 anys ocupant l’alcaldia, no va ser possible la reedició de l’Entesa, de manera que ens vam presentar a les municipals com a ICV-EUiA-EPM, on les persones independents eren, i encara avui ho són, una àmplia majoria. Per posar-nos al dia, situar-nos i saber ben bé on som, recordem els resultats d’aquells comicis:

PARTIT

VOTS

%

REGIDORS

CiU

1281

39.52

6

PSC

574

17.71

2

ICV-EUiA-EPM

422

13.02

2

ERC

416

12.84

2

Independents x Llagostera

343

10.58

1

PP

143

4.41

0

Cens: 5260 persones Participació: 62.13%

Amb aquesta taula recordatòria volem deixar paleses dues coses: d’una banda que la nostra coalició va obtenir un important tercer lloc amb només 150 vots menys que el PSC, i de l’altra que el desmembrament del projecte unitari representat per l’Entesa va suposar lliurar en una safata de plata el poble de Llagostera un altre cop a mans de la dreta mitjançant el pacte de CiU-IxLl que actualment malgoverna el municipi.

Això representa el passat. El present de la nostra formació és que col·laborem estretament amb el grup municipal en les reunions mensuals, assistim als plens de l’Ajuntament, col·laborem en els actes que s’organitzen (en el dia de la República, eleccions generals i autonòmiques, etc.) i participem en l’elaboració de la revista que edita el grup municipal, anomenada L’Alternativa.

I el futur immediat passa pels objectius que ens volem marcar:

· Continuar fent tot allò que ja estem fent i que acabem d’enumerar en el paràgraf anterior.

· Organitzar xerrades obertes, basades principalment en les campanyes endegades per EUiA, però no limitades a aquestes.

· Fer créixer el nombre d’afiliats a EUiA.

· Edició regular d’aquests butlletins de l’Assemblea local.

· Enfortir el grup municipal d’ICV-EUiA-EPM.

Hi ha doncs molta feina per fer encara, us demanem que hi participeu en aquest projecte i que ens ajudeu en totes aquestes tasques, que ens permetin fer una Esquerra Unida i Alternativa més forta, més valenta i més decisiva a la nostra vila.

Animeu-vos i bona feina!!

Agenda d’Activitats:

§ Assemblea de constitució de l’Assemblea de Llagostera d’EUiA.

Data: dissabte 26 d’abril de 2008 a les 18:00 hores.

Lloc: Casino Llagosterenc (Plaça Catalunya de Llagostera).

§ Reunió del Grup Municipal ICV-EUiA-EPM de Llagostera.

Data: de manera ordinària el dilluns previ al Ple de l’Ajuntament a les 21:30 hores.

Lloc: Local Social de la Caixa (carrer Consellers).

§ Reunió del Ple Municipal de l’Ajuntament.

Data:

Lloc: Ajuntament de Llagostera (Plaça del Castell).