bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 24 d’abril del 2008

Transvasament mini

Si o no? Transvasament permanent NO, ans potser transvasament discontinu? La canalització discontinua d’aigua entre conques, la interconnexió de l’aigua sobrant, no és un transvasament? Mini-transvasament!

Ens endinsem en crisis com les de sequera. D’allò de “lo riu es vida”. No fa gaire fou una de les mobilitzacions senyeres que contribuí a foragitar al PP del govern espanyol, i al seu aliat CiU del govern català.

Tanmateix el Parlament de Catalunya, en comptes de fiscalitzar al govern, es dedica a aplaudir el que ho faci d’allò més bé, malgrat la sequera, que tothom sap no és pas culpa del govern, ni del Déu de la Moreneta. Però el que es percep des de la grada, a peu de carrer fora del Parlament, és prou diferent. La gent pensa que hi ha manca de previsió, potser ineptitud?, i mentides dels nostres consellers “d’esquerres i ecologistes de debò.

Barcelona te por de patir set, car molta set ofega. El govern ja es veu a la picota. Ni la gent barcelonina, ni la turista, ni la patronal, volen pas de cap manera passar set.

M’alegra, encara que no m’hagi tranquil·litzat, que el Parlament hagi aprovat “una taula nacional de la sequera per fer front a la greu situació de falta d’aigua que pateix Catalunya i ha rebutjat qualsevol transvasament permanent d’aigua entre conques.

El que hem preocupa és que junt a les fuites i deficiències a les canalitzacions, no hi hagi també un fort doll de suport social que s’esvaeixi. La credibilitat verda s’esfondra. El Ter de la conselleria de Medi Ambient (de la coalició ICV-EUiA) s’ha desautoritzat, el PSC-PSOE aporta l’Ebre.

On ens queda la nova cultura de l’aigua, amb aquest arranjament semàntics, quan és palès que cal aplicar un pla adient per enfocar la manca creixent d’aigua?

Hi ha sequera progressiva. Hi ha un milió i mig més de gent. Hi haurà més de les dues coses als propers anys. Hi haurà un pla de les esquerres sobre l’aigua?

Francesc Matas Salla

http://redesiu.blogspot.com/