bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

divendres, 27 de febrer del 2009

ERO’s

El decàleg d’EUiA sobre “Per una economia al Servei de les persones” és una eina molt positiva què ofereix criteri per enfocar la nova situació d’empreses en crisis, amb l’esforç de la mobilització sindical.

Tanmateix li cal explicitar que la crisis ja l’estan pagant els treballadors i treballadores, amb un present punyent de milions de persones abocades a l’atur. Cosa a la que les forces de les esquerres, encarà més les de l’esquerra de debò, hem de donar unes solucions. I si no se’n veuen, posar totes les energies per a la lluita i la mobilització.

Tenim la coalició ICV-EUiA al govern de la Generalitat del PSC de Montilla. Hi ha un pacte d’Acord d’Entesa que ara s’està intentant adequar a fer front a la crisi. Element exposat pel propi conseller d’Interior, Joan Saura d’ICV, alhora líder de la nostra coalició ICV-EUiA. Doncs és moment de fer propostes de polítiques que defensin les necessitats de la gent treballadora afectada. Dins d’això no és possible ni acceptable que el govern segueixi aprovant ERO’s, i el puguem considerar d’esquerres.

Per la gent d’EUiA és totalment incoherent, i inacceptable, que es puguin donar un doll d’euros a grups com el de la multinacional catalana Ficosa, mentre aquesta empresa està acomiadant a la seva gent treballadora Qui aprova aquest ajut a la patronal i al capital? Qui mira cap a l’altra cantó sobre el que Ficosa fa contra els seus treballadors, inclosos els representants sindicals i dels comitès? Què farà el govern perquè la seva política defensi i beneficiï als treballadors afectats pels ERO’s. Què han de fer els nostres representants parlamentaris sobre això? Què hem de fer a EUiA?

Al punt # 7, del nostre decàleg, s’ha de millorar quan al final diu: “7.- ... Més control sobre els Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO).”

A més del control cal esmentar les condicions en que no s’acceptaran en cap cas. També que tot el tràmit ha de tenir la participació, i fins i tot la capacitat de veto, de la part sindical treballadora. I en el cas de que no hi hagi manera per la imposició patronal, hem de promoure la mobilització generalitzada, amb la desolidarització pública i crítica dels nostres parlamentaris i dels consellers de la coalició, davant la submissió, o dependència, del govern vers la patronal.

La manifestació del 14 de març és una bon pas, després de la del Vallès a Sabadell.

Francesc Matas Salla