bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dimecres, 25 de juny del 2008

Temes candents de l’agenda europea

Amb motiu del inici el 1 de juliol de la presidència francesa de la Unió Europea, EUiA ha participar durant tres dies (del 20 al 22 de juny) en la reunió de l’executiva del PEE que ha tingut lloc a París. La trobada ha tingut lloc a la seu del PCF.

Tractarem sobre la campanya contra la precarietat i programa per a les properes eleccions europees, principalment, però va tenir un paper important el debat sobre els temes més candents avui en l’agenda europea com són el Tractat de Lisboa, el ‘NO’ d’Irlanda, i les necessàries respostes a donar contra la Directiva de retorn i la del Temps de treball; exemples que mostren que la política de la UE està girant cada cop més cap a la dreta. Idees com El tractat està mort’ o “Volem una Europa de pobles i no de dirigents”, afirmà el president Lotar Biski de Die Linke d’Alemagna. La transformació de la UE o vindrà del poble o no vindrà.... varen formar part d’una concentrada discussió i de debat.

Es van adoptar resolucions sobre el NO d’Irlanda, també una contra la Directiva de retorn de la immigració, altrament anomenada de la vergonya.

La mobilització contra la Directiva sobre el temps de treball o de les 65 hores es va veure que va molt lligada a la campanya contra la precarietat que varem decidir fa uns mesos. Va ser EUiA qui va informar de la convocatòria de la jornada internacional en favor del treball decent del 7 d’octubre, quan vaig explicar els objectius sindicals aquí a Catalunya per aquell dia.

A destacar pel que fa a EUiA, d’aquesta trobada del PEE, la confirmació com activitat central de l’acte sobre `Precarietat i condicions de treball´, que celebrarem a Barcelona el 4 d’octubre, en el marc de la nostra festa anual. A la mateixa hi participaran membres de la xarxa de sindicalistes, dels partits i del PEE, així com de representants de la direcció europea.

En l’apartat de noves adhesions informar que es va acceptar la incorporació del PC de Valònia. També que hi ha diverses sol·licituds d’adhesió de diferents organitzacions poloneses que caldrà estudiar en la propera executiva del PEE.

Vam participar en el grup de treball que està preparant el Fòrum social Europeu a Malmö, també varem traslladar la proposta del IV Fòrum Internacional contra les violències de gènere amb el I Fòrum europeu temàtic sobre violència de gènere a Barcelona, a diferents organitzacions que han col·laborat amb la Plataforma unitària contra les violències de gènere mitjançant el FSE.

Àngels Tomás.

A la foto, Àngtels Tomás i Toni Barbarà, representats d'EUiA al PEE.