bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dimecres, 25 de juny del 2008

EUiA Salt en defensa del dret de vaga. Marxa i concentració

Des del passat dissabte 21 de juny, els treballadors i les treballadores de la recollida d'escombraries i neteja viària de Fomento de Construcciones y Contratas de Torroella de Montgrí i L'Estartit estan en vaga indefinida per reclamar l'equiparació salarial amb les altres poblacions de les comarques gironines (Conveni provincial) i per llocs de treball fixes per a les persones contractades eventualment. L'Ajuntament ha vulnerat el dret de vaga fent treballar a altres treballadors de l'ajuntament. La Federació d'Activitats Diverses de les Comissions Obreres, convoca a les 18 hores del dijous dia 26 de juny, a la Plaça del Vi de Girona per rebre i donar suport a la marxa per el dret a fer vaga, i acompanyar-los fins a les portes del Departament de Treball de Girona.

EUiA Salt en defensa del dret a fer vaga

Des del passat dissabte 21 de juny, els treballadors i les treballadores de la recollida d’escombraries i neteja viària de Fomento de Construcciones y Contratas de Torroella de Montgrí i L’Estartit estan en vaga indefinida per reclamar l’equiparació salarial amb les altres poblacions de les comarques gironines ( Conveni provincial ) i per llocs de treball fixes per a les persones contractades eventualment.

El que hauria de ser l’exercici normalitzat d’un dret constitucional, ha passat a convertir-se en la defensa d’aquest dret. L’ajuntament, des de el primer dia de vaga, ha vulnerat aquest dret fent treballar als treballadors de l’ajuntament per recollir i escombrar els punts on hi ha els interessos econòmics del municipi: platja, carrers comercials més importants, alguns hotels, port nàutic, etc... i a partir del dilluns a instal·lar contenidors d’empreses externes per fer la recollida de residus.

Aquest fets vulneren el dret a fer vaga, i és per això que des d’EUiA recolzem la marxa que inicien els treballadors afectats des de Torroella fins a Girona per reclamar al Departament de Treball que intervingui per garantir aquest dret.

Des d’EUiA defensem el dret dels treballadors i treballadores a poder exercir tots els seus drets, i en particular el dret a fer vaga, per poder millorar les seves condicions de treball, tant a nivell social com salarial, i esperem una ràpida solució al conflicte per tal de normalitzar la vida quotidiana de Torroella de Montgrí i L’Estartit.

El dijous dia 26 de juny estarem a la Plaça del Vi de Girona per rebre i donar suport als treballadors i treballadores FCC, SA de Torroella de Montgrí i L’Estartit, i acompanyar-los fins a les portes del Departament de Treball de Girona.

EN DEFENSA DEL DRET A FER VAGA DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES

26 DE JUNY A LES 18H A LA PLAÇA DEL VI DE GIRONA (AJUNTAMENT).