bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

divendres, 20 de juny del 2008

Els “2 dies” guanya a les eleccions sindicals de TMB

Ahir, dijous 19 de juny, CGT i ACTUB, els sindicats a favor de les passades mobilitzacions pels dos dies de descans dels conductors de TMB, van aconseguir guanyar els dos delegats que es votaven en les eleccions sindicals parcials (Un delegat per a CGT i altre per ACTUB).

D'aquesta manera, la majoria del Comitè d'empresa passa a ser la dels sindicats que van donar suport als conductors i conductores en la seva lluita.

La relació de forces dintre del Comitè d'empresa queda així:

CGT: 8 delegats, ACTUB 6 delegats, 1 delegat independent (Tots aquests van estar participant i donant suport la mobilització)

UGT: 5 delegats, CCOO: 5 delegats i SIT: 4 delegats (Tots aquests no van donar la mobilització i es van posicionar en contra).

Durant els sis mesos de conflicte, tant des de la Direcció de TMB com des de les Direccions de CCOO, UGT i el SIT no es van cansar de repetir que CGT i ACTUB érem "minoritaris" en el Comitè d'empresa, oblidant-se interessadament que CGT i ACTUB ja érem llavors majoritaris en el col·lectiu de conductors. A partir d'ara, hem passat a ser majoritaris en tot el Comitè d'empresa.

Aquest canvi, evidentment, tindrà repercussions en l'actual negociació del conveni col·lectiu i posarà encara més fermesa en el costat dels treballadors i treballadores perquè la Direcció compleixi l'acord del 15 d'abril i s'aconsegueixi un bon conveni per a tots els col·lectius de Transports de Barcelona.

Adjuntem un Excel amb els resultats totals i amb els resultats per cotxera.

Més informació:
Josep Garganté: 669 17 19 57.
Saturnino Mercader: 676 70 50 62.

20 de juny de 2008