bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

divendres, 13 de juny del 2008

Per la defensa dels serveis públics

Els serveis públics es van establir per satisfer les necessitats de les persones, no pel comerç i el benefici econòmic i no es poden regir per criteris de rendibilitat sinó d'interès social. D'accés universal, i mantinguts per una fiscalitat solidària, representen un dels drets socials més significatius assolits pels ciutadans a través de la història i són indispensables per lluitar contra les desigualtats socials i territorials. La provisió dels serveis públics es desenvolupa en base a les necessitats socials dels ciutadans i ciutadanes, i no en la seva capacitat de pagament segons les lleis del mercat. Per la seva pròpia naturalesa de bé públic no han de ser liberalitzats ni privatitzats.

Estem patint una ofensiva neoliberal, per part de tots els sectors governamentals, en contra dels Serveis Públics, tots ells estan aplicant polítiques de privatització i de liquidació de l'Estat del Benestar. En aquest sentit el president de la CEOE va instar al Govern de l’Estat a privatitzar tot el que pogués esser controlat per empreses privades.

Davant aquesta ofensiva es fa necessari unificar les accions per tal de que no es quedin aïllades en cada sector, i es faci possible la participació de tota la ciutadania. Cal una acció de denúncia dels processos de privatització, que sovint només coneix de manera conscient el sector més directament afectat.

Cal posar en evidència que l'ofensiva privatitzadora, a més a més dels sectors bàsics com la sanitat, l'educació i el sistema de pensions, s'estén també al territori i la distribució de l'aigua, transports urbans i ferrocarril, mitjans de comunicació, energia i telecomunicacions i altres sectors privatitzats, fet que darrerament s'està acceptant com a inevitable per part de la ciutadania.

Només si els ciutadans i ciutadanes estem informats i actuem organitzats podrem aturar aquesta ofensiva i reconduir el procés cap a una restauració d'uns Serveis Públics controlats democràticament per part de la ciutadania, perquè volem uns serveis no únicament "públics", sinó també gestionats amb la participació dels usuaris i usuàries, deslliurats de la tutela dels buròcrates i/o tecnòcrates.

Les organitzacions i col·lectius que conformen aquesta coordinadora ens hem proposat iniciar una unitat d’acció ciutadana, començant per unes jornades per la defensa dels serveis públics i contra privatitzacions, a celebrar proper mes de desembre 2008.

Unitat d'acció en la diversitat, lluitem contra les privatitzacions

UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE,

Un altres ordre econòmic és necessari!

Coordinadora ciutadana en efensa dels serveis públics i contra les privatitzacions

Enviado por ATTAC

Barcelona, maig 2008