bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 12 de juny del 2008

Moviment

La preocupació compartida pel bon desenvolupament de EUiA en la seva vessant moviment, és fonamental pel situar en millor perspectiva a la nostra organització.

Moviment en aquest cas s’ha d’acompanyar amb conceptes com un moviment mobilitzador, per tant que mobilitza des de la base social, de forma flexible i amb la gent treballadora a la que es pretén dinamitzar i representar. L’estructura organitzativa d’un moviment no està establerta ni predeterminada, però convé enguany que sigui de tall assembleari, i sobretot útil per la mobilització i per aconseguir coses.

Cal establir que el moviment ha de ser social i polític d’esquerres? Doncs sí, encara que ara es diu d’esquerres a moltes coses, fins i tot al governs que apliquen polítiques fonamentals pròpies de les dretes neoliberals.

La naturalesa o vessant moviment, des de la base a la direcció –en diem coordinació- convé predomini sobre la composició i els organismes institucionals. Precisament això s’esdevé de la importància política que tenen per la població les persones electes, i les que tenen poder governamental de gestió, amb el programa o propostes defensades, sigui del govern autonòmic o municipal o provincial. Tal com volem amb la ciutadania electora, per nosaltres cal que la gent i el jovent treballador predominin com a col·lectiu organitzat sobre les persones electes. És des de l’organització col·lectiva, amb la seva expressió democràtica de coordinacions, que s’ha de determinar l’acció municipalista, parlamentària, i la de gestió governamental.

Igualar ambdues vessants és donar en la realitat el predomini a la component institucional. És palès que s’imposa “el qui paga mana”.

Una EUiA moviment ha de dependre sobretot de conviure i d’alimentar-se i d’incentivar els moviments, socials, sindicals, veïnals, cívics, de lleure, les entitats de tot tipus. El nostre objectiu és el de fomentar teixit social, com més ampli, variat, creatiu i combatiu millor. Sense temor a que posin en perill polítiques oficials. Una cosa és no estar d’acord en tot, lògic, i una altra és seleccionar tant els moviments afins que al final ens incapacitem per reconèixer allò de nou què es mou.

Hem de permeabilitzar EUiA, traspuar i empeltant-se des del carrer, la fàbrica, l’escola i la universitat. Aquesta és la nostra força.

Francesc Matas Salla

http://euia.cat/butlleti/articles/francesc_12_06_08.pdf

http://redesiu.blogspot.com/