bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dissabte, 28 de juny del 2008

Vaga a FCC de Torroella de Montgrí i L’Estartit

Comunicat de les Comissions Obreres

Després de 8 dies de vaga al centre de treball de FCC, SA de Torroella de Montgrí i L’Estartit, des de les Comissions Obreres denunciem que s'han vulnerat i trepitjat els drets a vaga. Després de la marxa a peu des de Torroella fins a Girona, després d'haver baixat a Barcelona a protestar a les portes de FCC, SA i posteriorment davant de les portes del Departament de Treball de Barcelona en espera de la mediació del mateix, informem:

Durant tot el divendres 27 vam estar en la mediació del Departament de Treball fins a les 3 de la matinada, amb els treballadors esperant a les seves portes i dormint al terra. A l'esmentada mediació es summe la Consellera de Treball, Mª del Mar Serna, a última hora de la tarda.

El Departament de Treball va fer a mitja tarda una proposta de mediació tant a nosaltres com a la part empresarial, FCC, SA.

Després de valorar la proposta del Departament de Treball, i consultar-lo amb els companys, vam donar per bona la proposta de mediació, acceptant-la per entendre que resolia els punts més impotants, llocs de treball fix, i resolia part de l'actual discriminació salarial.

FCC, SA ens va fer esperar hores en donar la resposta, i aquesta va ser negativa a la proposta del Departament de Treball.

Aquesta actitud de FCC, SA ens condueix a continuar amb la vaga indefinida, i des d’aquest escrit denunciem públicament les maneres de FCC, SA en la negociació i en la seva actitud discriminatòria cap als treballadors.

En assemblea hem decidit continuar amb la vaga. Dilluns donarem una roda de premsa als locals de CCOO de Girona a les 11,30 hores, en la que comunicarem els següents passos ha donar, entre altres la convocatòria d’una vaga de tot el sector a la província de Girona per exigir el respecte al dret a la vaga i per la no discriminació salarial, i la concentració a les portes del Parlament de Catalunya dimecres dia 2 a la 15,30 hores.

Agrair des d’aquí el suport rebut de molts companys i companyes, Ajuntaments, organitzacions polítiques. Així com també d’empreses del Sector en supot del Conveni Provincial per a l’equiparació salarial i social.

També exigir a les institucions públiques i als nostres polítics a intervenir per fer respectar el Dret de Vaga, dret que en la transició cost molts esforços perquè fos reconegut.

Donem el següent número de compte per a tots aquells que vulguin aportar el seu gra de sorra econòmic en solidaritat amb els companys i companyes en vaga, per recolzar la seva lluita contra la discriminació salarial, per un conveni provincial i en defensa del Dret a Vaga.

Nº de cuenta de “la Caixa”: 2100-0278-09-0200267024

Barcelona, 28 de juny de 2008

Tramès per Imma González