bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dilluns, 30 d’abril del 2007

Acord de coalició entre ICV-EUiA a Rubí


L’Agrupació Local d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i l’Assemblea d’Esquerra Unida i Alternativa de Rubí conscients de la necessitat de que els ciutadans i ciutadanes de Rubí comptin amb una candidatura d’esquerres i ecologista, que agrupi l’esquerra transformadora, han acordat subscriure un Acord que visualitzi la voluntat d’ambdues organitzacions de presentar-se en coalició a les eleccions municipals del 27 de maig de 2007 amb l’objectiu de tornar a governar la ciutat, així com d’enfortir la coalició a Rubí i arreu de Catalunya.

L’Acord conté tres parts complementàries entre sí:

  • L’acord polític
  • L’acord vers el grup municipal
  • L’acord financer.


ACORD POLÍTIC


1.- Eleccions Municipals del 27 de maig de 2007.

Totes dues organitzacions manifesten la seva voluntat que EUiA obtingui representació municipal; per aquest motiu la proposta de composició de la llista electoral millora l’acord nacional i garanteix a EUiA un lloc a la candidatura amb possibilitats reals de sortir elegit. Malgrat tot, en previsió que els resultats electoral atorguessin a la coalició una representació inferior al lloc que ocupa el primer membre de EUiA, s’estableix un mecanisme pel qual els regidors i regidores electes d’ICV renunciarien a la seva acta en favor del primer candidat o candidata d’EUiA.

La llista de la coalició ICV i EUiA està composada per 25 persones, 22 correspondran a ICV i 3 a EUiA, els quals ocuparan a la llista electoral els números 6, 16 i 24.

Els candidats i candidates corresponents seran proposats per cada organització de manera autònoma, però en tot cas les persones proposades hauran de respectar la legalitat vigent en relació a la paritat de gènere de la candidatura.

Així mateix, es vetllarà perquè la pluralitat de la coalició quedi reflectida en els mitjans de comunicació tant en la denominació de la coalició com en les aparicions i compareixences públiques.


2.- Consell de la Coalició ICV-EUiA a Rubí.

Ambdues organitzacions acorden crear un Consell de la coalició a Rubí el qual estarà composat per tres membres d’ICV i dos d’EUiA. Aquest Consell serà l’encarregat de traduir al terreny municipal els acords nacionals, decidir els acords post electorals que permetin d’una banda la governabilitat de Rubí, així com dur a terme el programa municipal de la coalició, així com proposar les accions que considerin adients i necessàries per assolir els objectius estratègics de la coalició a Rubí.

El Consell de la coalició procurarà treballar sempre per consens. En tot cas, es reunirà una vegada cada tres mesos i/o a petició d’una de les parts. El Consell podrà dotar-se d’un reglament si així es considera necessari.

ACORD VERS EL GRUP MUNICIPAL


El Grup municipal prendrà el nom d’ICV-EUiA. Tindrà autonomia per executar els acords que en matèria municipal adoptin el Consell de la coalició i, en el seu cas, l’equip de govern. Tots els seus membres seran corresponsables de les decisions que es prenguin per majoria. El Grup Municipal tindrà un reglament de funcionament.

El Grup municipal prendrà el nom d’ICV-EUiA i els regidors i regidores que el conformin tindran autonomia. Tots els seus membres seran corresponsables de les decisions que es prenguin per majoria. El Grup Municipal tindrà un reglament de funcionament.

El Grup municipal d’ICV-EUiA mantindrà informat de la seva activitat a les respectives organitzacions i estarà a disposició d’aquestes amb la finalitat de que els afiliats, simpatitzants i amics de la coalició puguin conèixer l’activitat i propostes del Grup Municipal d’ICV-EUiA.

En el cas que la coalició assolís l’alcaldia o bé formés part de l’equip de govern, els càrrecs, personal de confiança i/o assessors que s’incorporin al treball municipal ho farien en la proporció de 4 a proposta d’ICV i 1 a proposta d’EUiA. Aquesta proporcionalitat es mantindria en els òrgans de representació i/o gestió que corresponguin a la coalició en tant que membres del consistori de Rubí.


ACORD FINANCER

Les despeses que comporti la campanya electoral a Rubí seran costejades per ambdues organitzacions en la proporció següent: 4/5 parts ICV i 1/5 part EUiA.

De la mateixa manera, els ingressos que percebi, per qualsevol concepte, el grup municipal d’ICV-EUiA seran distribuïts en la mateixa proporció esmentada.

En el cas que l’Assemblea d’EUiA no pogués cobrir una part de les despeses electorals, aquestes despeses serien rescabalades a ICV dels ingressos corresponents a l’activitat municipal fins a la seva finiquitació.


Iniciativa per Catalunya Verds Esquerra Unida i Alternativa


Núria Buenaventura Martín Pretel



Rubí, 25 d’abril de 2007

Amb tu, un govern d’esquerres a Salt

Benvolgut conciutadà, benvolguda conciutadana:


Ja torna a ser l’hora de decidir la composició de l’ajuntament. No és una qüestió banal. Del resultat de les urnes en sortirà el govern que promourà el tipus de ciutat que tindrem els propers anys.

La candidatura que represento, Esquerra Unida-Izquierda Unida, pretén donar un gir a la política que s’ha fet durant els últims mandats.

Les dones i homes que formem aquesta candidatura volem un govern d’esquerres per al poble de Salt i aquesta és la nostra prioritat.

El passat govern de majoria de CiU ha fet una política clarament de dretes, basada en la privatització de serveis públics i la retallada de les prestacions socials. Una política que prioritza la lògica del mercat a les necessitats de la població, moltes vegades basada en la improvisació, en actuacions de cara a la galeria i allunyada de la realitat social que vivim a la nostra vila.

La manca de planificació en les diferents àrees del govern municipal han convertit els reptes del nostre poble en greus problemes. El previsible augment demogràfic de Salt demanava una visió planificada de futur amb actuacions prioritàries en educació, habitatge social, polítiques de joventut i d’acollida, entre d’altres.

La prioritat d’ EU-IU és canviar això. A EU-IU volem una vila per gaudir, amb una sanitat i educació públiques de qualitat. Volem un poble amb uns serveis públics a l’abast de tothom. Volem un poble habitable, net, amb carrers i places pensats per a les persones, ecològicament sostenible. Volem un poble que garanteixi el dret a un habitatge digne amb promocions d’habitatge protegit de lloguer. Volem un poble participatiu on no es discrimini a ningú per raons de tipus social, origen, religió, sexe o opció sexual.

Amb aquesta voluntat us presento una candidatura de persones disposades a treballar amb honestedat i eficàcia. Una candidatura paritària entre homes i dones, reflex de la realitat de la nostra societat.

Aquestes propostes solament són possibles amb un govern d’esquerres i nosaltres treballarem per tal que això sigui una realitat. Amb tu, és possible. Amb tu, un govern d’esquerres a Salt

Per totes aquestes raons et demanem la teva confiança el dia 27 de maig.


A Salt,

Teresa Cairó i Crusellas

dimecres, 25 d’abril del 2007

Signa per Delphi

Entreu a http://www.aytopuertoreal.es

a la dreta de la pàgina veuràs la pestanya “Apoyo a Delphi”.

Teresa Rodríguez de Cádiz, membre del CPF d’IU, per part de l’Espacio Revolucionario de Andalucía, ens tgramet aquesta propesta de suport i firma per Delphi.

“Hola a todos!

Los trabajadores de Delphi necesitan 1.000.000 de firmas para poder enviar una carta a Zapatero.

Son muchas firmas y necesitan el apoyo de todos. Para ello, el ayuntamiento de Puerto Real ha abierto un sitio en su página web. Tenéis que entrar en http://www.aytopuertoreal.es y dentro de esa página la Pestaña, arriba a la derecha, "apoyo a delphi".

Enviadlo a todos los que podáis. Gracias

La carta a firmar:

Carta a José Luis Rodríguez Zapatero, president del govern de l’estat.

”La persona abajo firmante.

  • Consciente de que el derecho al trabajo es una base esencial para garantizar nuestro sustento cotidiano y nuestros proyectos de vida.
  • Que conozco los penosos efectos de la pérdida de empleo sobre la vida personal y familiar pero también sobre la integración social y colectiva de los pueblos, lo que le añade una fuerte dimensión política.
  • Convencido/a de que el derecho al trabajo no puede ser gestionado por las decisiones de las empresas privadas.
  • Reconociendo en usted a la persona en quien se ha depositado la confianza y la responsabilidad para el ejercicio del gobierno de la nación.
  • Le solicito su implicación directa en las negociaciones para que se cumpla el Plan Industrial 2005-2010 que garantiza el futuro de la producción y el empleo, en la disposición de las medidas y recursos necesarios para evitar el cierre de la factoría Delphi de Puerto Real así como en la puesta en marcha de un Plan de Industrialización para la Bahía de Cádiz.

Tengo el convencimiento de que con la implicación y la aportación de su gobierno, Delphi tiene solución.

__,_._,___

70 anys dels Fets de Maig de 1937


Guerra, revolució i contrarrevolució

Jornades de la Fundació Andreu Nin

4 i 5 de maig, al Col.legi de Periodistes, Rbla. Catalunya 10, Barcelona

Divendres, 4 de maig, a les 19.00 hores:

La Guerra Civil: 70 anys d’història crítica

Amb els historiadors Reiner Tosstorff, Just Cases i Andy Durgan

Dissabte, 5 de maig:

16.00 hores

Els Fets de Maig

Amb els historiador/es Dolors Marín, Flavio Guidi i Pepe Gutiérrez

18.00 hores

Andreu Nin i la revolució espanyola

Amb Wilebaldo Solano (ex Secretari General del POUM) i els historiadors Pelai Pagès i Reiner Tosstorff.

Lloc: Col.legi de Periodistes, Rbla. Catalunya 10, Barcelona

diumenge, 22 d’abril del 2007

Els Fets de maig de 1937


Revolució i contrarevolució


Jornades de reflexió i discussió a la UB


Dijous 26 d’abril

- 11h. projecció de la pel·lícula “Tierra y libertad” de Ken Loach.

- 12.30h xerrada – debat “El POUM a la revolució” amb Andy Durgan (assessor històric de “Tierra y libertad”) i Wilebaldo Solano (secretari general de les joventuts del POUM al 1936).

Divendres 27 d’abril

- 11h projecció del documental “Operació Nikolai” de Dolors Genovés.

- 12.30h. xerrada –debat “Els Fets de Maig del 37” amb Pepe Gutiérrez (historiador) i Wilebaldo Solano.

LLoc: Sala Gran, 4art pis de la Facultat de Geografia i Història de la UB

Organitza la Fundació Andreu Nin.

Més informació a www.fundanin.org o al t: 618 069 166.

divendres, 20 d’abril del 2007

Llibertat Núria Pòrtulas (Declaració POR)



El proper 7 de maig es compliran 3 mesos de la detenció de la Núria en aplicació de la Llei Antiterrorista. El fonament d’aquesta detenció no es basa en les proves trobades (quines?) sinó en la lògica d'una llei antidemocràtica que va en contra de la base del fonament jurídic. En aplicació de la Llei Antiterrorista la Nuri ha estat detinguda com a presumpta culpable, fet que trepitja els seus drets fonamentals com a ciutadana i la relega a un fosc limbe on pot restar de forma gairebé indefinida, ja que es tracta de demostrar la seva innocència en uns fets delictius que encara no s'han produït.


On és la presumpció d’innocència?


Des del POR ens fem ressò de la declaració de l’assemblea d’EUiA de Salt, que des del primer moment es van manifestar per la llibertat immediata de la Núria Pòrtulas i pensem que hi ha quatre elements d’imprescindible defensa en el present cas:


- la presumpció d’innocència de la Núria Pòrtulas, que en un estat de dret està establert i hauria de ser una regla d’or, que en aquest cas ha estat vulnerat flagrantment.


- la llibertat de la Núria Pòrtulas.


- la derogació de la Llei Antiterrorista que és la que possibilita situacions d’indefensió legal i empresonament com la que tenim ara, i la dissolució de l’Audiència Nacional.


Per a nosaltres el més urgent, el que ha d’unificar esforços, és:


El clam per la llibertat de la Núria Pòrtulas i per la derogació de la Llei Antiterrorista.


Comitè executiu del

Partit Obrer Revolucionari (POR)

Quarta Internacional

http://www.netpor.org/cat/index.html


17 d’abril de 2007.

dimecres, 18 d’abril del 2007

L'escola d'adults de Salt: una mirada apassionada


Dijous 19 d'abril, a la Biblioteca Pública de Salt (antiga fàbrica Coma Cross).

Xavier Besalú,
Vicedegà de la Facultat d'Educació i Psicologia de la UdG,
presentarà el llibre

L'escola d'adults de Salt:
una mirada apassionada

de Sebas Parra.

Com va anar la Jornada municipalista


A la taula d'esquerra a dreta: Isabel Martínez (Torrelles de Llobregat), Imma González (Salt), Francesc MS (portaveu), Àngels Tomàs (SAFA), martín Pretel (Rubí).


Com va anar la Jornada municipalista de Bastida d’EUiA (abans Llista Quarta)

La Jornada de Bastida d’EUiA/LQ ha estat molt be en conjunt, potent en la concepció de la temàtica política, encertada en el format de tallers, molt positiva la participació i aportació de ponències mixtes de gent d’EUiA, de fora d’EUiA, i de Bastida d’EUiA. S’ha aconseguit un bon ambient polític i fraternal.

Bon resultat orgànic en territori i en part de les mobilitzacions en que estem compromesos, cosa que s’ha reflectit amb participació, millora del compromís col·lectiu, fins i tot noves afiliacions, amb un debat i intercanvi profitós de diferents generacions, on destaca un increment significatiu de gent jove. Alhora hem d’estudiar en concret i reforçar els indrets més febles en participació.

El debat iniciat, amb les conclusions establertes, situa al corrent Bastida d’EUiA per afrontar la mobilització municipal a les properes eleccions del 27 de maig, amb un compromís de fons per la millora de les assemblees de base, dels resultats a cada localitat, i per reforçar la coalició ICV-EUiA-EPM, des de la seva esquerra i com a proposta d’esquerres.

Les ponències als tallers estaven avalades per l’experiència, amb certs elements de teoria política que permetia la generalització. Tanmateix el temps limitat dels tallers, potser també molta gent en cadascú d’ells han limitat un xic les propostes concretes i pràctiques, que podien anar encara més lluny. Alhora considerem un encert que les persones coordinadores dels tallers fossin joves; també hem vist la necessitat de preparar millor aquestes coordinacions per afavorir metodologies participatives, i fer aflorar millor les diferents alternatives, implicació i proposicions. L’objectiu és resumir experiències de cada indret i fer propostes per EUiA.

El nom de Bastida va ser escollit democràticament entre tres noms que havien estat proposats prèviament per gent diferent. Bastida representa una nova etapa i deixa el nom que ens havia identificat fins ara, molt lligat a un moment concret on es va presentar una llista (la quarta) a la segona Assemblea d’EUiA, amb un fort contingut ideològic també.

Qui érem, què hem vist

Participació de 102 persones de 25 assemblees o localitats. En conjunt la participació ha estat força bona. Del total de la participació, el 54,5% son companys i companyes de Bastida o de l’entorn, el 45,5% es gent POR. El 25% del total ha estat gent jove. En acabar la jornada varem afiliar a EUiA.

Tenim l’enquesta de amb valoracions diferents, però en línies generals una majoria han donat un 4 o un 5 (sobre 5) als tallers i també a la jornada. En relació als comentaris realitzats el més extens ha estat que havia poc temps pels tallers.

Molt positiu ha estat l’aportació als tallers de la gent que simpatitza, fins i tot sense ser d’EUiA. En la mida que van trobar d’interès els tallers van participar tota la jornada. Alhora va ser un encert encarregar a companys i companyes joves fer la coordinació dels tallers. Encetem una renovació amb rejoveniment de gent compromesa amb la causa de l’esquerra, acèrrima partidària de la mobilització per a cimentar els canvis socials i polítics, gent disposada a utilitzar les institucions, però sense sotmetre’s al poder imperant, gent que el seu compromís social i cívic la porta a l’acció política amb les eines al seu abast.

Respecte a les tasques decidides varem aconseguir participar persones de diversos territoris i de moviments, organismes, campanyes. Entre elles: * Precarietat-sindical (Metall, Mitjans de comunicació, serveis administratius i financers), * Habitatge, * Violència de gènere (amb 29 participants va ser el taller amb més gent sorgida de l’activitat i on vam poder contar amb més gent nova), * Immigració (hi havia gent pakistanesa, magrebí, peruanes, xilena, guineana, afganesa, iraniana; nord-americana), * Fundació Andreu Nin, * Aturem la guerra i Procés de Pau.

La jornada municipalista s’insereix en el treball de dinamització de la nostra feina i els objectius d’organitzat el nostre entorn i ampliar l’afiliació a EUiA.

Cal saber que fins a la preparació de la jornada hem aconseguit centralitzar una part de la gent en una llista repartits entre 30 assemblees d’EUiA/localitats- D’ara a les municipals cal completar-la: en posem a fer una llista de correu electrònic per a una coordinació en xarxa, assequible per a tot-hom. Llistar, vol dir comprometre i comprometre’ns.

Per acabar

Si has participat o estat invitat/a a la Jornada: et proposem considerar-te amic i amiga d’EUiA. Si ja ens atorgues el vot, això d’amic i amiga significa rebre informació més allà del cicle electoral. Les properes que t’enviarem seran les conclusions dels diferents tallers. També et podem fer arrivar el CD amb uns bons materials de suport dels tallers.

En segon lloc et proposem que entris al blog per trobar les noticies de l’activitat d’EUiA i dins d’ella de Bastida d’EUiA. Disposes de l’adreça bastidadeuia@gmail.com si vols informar del que fas o donar la teva opinió. El blog es: http://bastidadeuia.blogspot.com/

La Bastida d’EUiA es un element per a millorar EUiA, per a fer-la més Sempre a l’esquerra, social i política. Fes-la, fem-la gran. Incorporem a les amigues, als amics, companyes i companys. Com amics i amigues, o com afiliats a EUiA. Participa en la mesura que puguis a les properes lluites amb nosaltres, amb la gent d’EUiA, a les manifestacions amb les cançons d’Anim·acció d’EUiA, a la celebració del aniversari de la República, al 1er de Maig, i a la lluita electoral per obtenir regidors i regidores.

Salut i mercès per la teva atenció. Estarem en contacte.

Alfons Bech

 

El "documental" de tele Madrid


Vist el "documental", de tele Madrid, (pagat i distribuït amb fons públics?), no queda mes remei que posicionar-me, que denunciar quins son els interessos i voluntats d'aquells privilegiats/des, que des de aquesta posició i per la por a perdre la mateixa, no només amb el temps no evolucionen sinó que mantenen, adapten el seu discurs, (el dels privilegiats/des) al moment actual, en que si cal s'aprofitaran dels nou vinguts, per justificar el injustificable, (ja Franco,seguint les seves ordres, posava la gent de fora al cap davant del seu exèrcit, per cometre els actes més cruels), es per això que cal demanar als nou vinguts que no es deixin portar per discursos fàcils i que els posen al mateix nivell que els privilegiats en el paper, en el document, però que no deixen de ser explotats per aquestos mateixos privilegiats/des, amb poderosos interessos econòmics.

La llengua com tot en un poble s'ha de dur amb normalitat, per tant qui vol trencar la normalitat, sigui les FAES, els seus mitjans de comunicació,... només han de trobar davant la normalitat, la llibertat que dona la normalitat.

Salutacions

Eduard (Sant Martí, BCN)

A la Plaça de l’exili a Llagostera


El passat dia 14 d'abril es conmemorà el 76 aniversari de la proclamació de la República espanyola, després de la victòria dels partits republicans i socialistes. Unes hores abans Francesc Macià, i encara que només durà uns dies, havia proclamat la República catalana, a l'espera que la resta de pobles d'Espanya es constituïsin en Repúbliques per formar una Confederació Ibèrica.

A Llagostera (Gironès) es va voler recordar aquest fet, juntament amb la insurrecció del general Franco el juliol del 36 amb tots els assassinats que comportà, l'exili massiu i la repressió que patiren els lluitadors antifranquistes al llarg de 40 anys de dictadura militar. Però de manera molt especial i emotiva es va voler homenatjar les 10 persones llagosterenques que varen ser afusellades per les tropes rebels, l'alcalde, Eugeni Gurnés, inclòs (de la CNT), tant durant la guerra civil com en els primers anys de la postguerra.

Ens vam reunir una cinquentena de persones a la Plaça de l'exili, on hi ha un monument als repressaliats, on es va hissar la bandera republicana i es va fer una ofrena floral. De mestre de cerimònies va fer l'alcalde de Llagostera, en Lluís Postigo, i estàvem representats diferents grups polítics del municipi, EUiA, ICV i ERC, a més de familiars dels repressaliats.

Seguidament vam anar a fer una segona ofrena floral, aquest cop al cementiri de la localitat, on recentment s'ha inaugurat un monòlit en record d'aquelles víctimes i on hi ha escrits els noms de tots ells.

La concentració es va acabar amb 3 visques, com no podia ser d'altra manera, i així acabaré jo també aquesta breu crònica:

Visca Llagostera!

Visca Catalunya!

Visca la República!

David

dimarts, 17 d’abril del 2007

Llibertat Núria Pòrtulas

La llei antiterrorista a Girona

Llibertat Núria Pòrtulas

El proper 7 de maig es compleixen 3 mesos de la detenció de la Núria en aplicació de la Llei Antiterrorista, sota l’acusació de pertinença a banda armada. El fonament d'aquesta detenció no es basa en les proves trobades (en aquest cas tant ridícules com inconsistents) sinó en la lògica d'una llei que va en contra de la base del fonament jurídic. En aplicació de la Llei Antiterrorista la Nuri ha estat detinguda com a presumpta culpable, fet que trepitja els seus drets fonamentals i la relega a un fosc limbe on pot restar de forma gairebé indefinida, ja que es tracta de demostrar la seva innocència en uns fets delictius que encara no s'han produït!

Han estat moltes les veus que han clamat en contra d'aquesta intolerable situació: familiars, amics i veïns en primera fila, juntament amb organitzacions i entitats de diversa índole. Els actes, manifestacions i concentracions de denúncia, convocades periòdicament han estat sempre molt secundades.

No han estat a l'alçada

Ja ho vam dir en el seu moment: d'entre les quinze prioritats programàtiques de la coalició ICV-EUiA no hi havia cap referent a seguretat ciutadana o d'ordre públic, per la qual cosa assumir la Conselleria d'Interior ho hem vist sempre com un error.

Des de l'esmentada conselleria, en Joan Saura, i especialment en Joan Boada, no han sabut estar a l'alçada de les circumstàncies; s'han limitat a cobrir l’actuació policial i per adobar-ho en Boada va fer unes irresponsables declaracions on s'atacava la presumpció d'innocència de la Nuri. De retruc la coalició no ha sabut reaccionar amb l'agilitat necessària per l'ordre de les coses, essent l'agrupació d'EUiA de Salt la que ha clamat de forma oficial a través d'un manifest.

Tampoc tenen raó

Per a nosaltres el més urgent és evident: primer de tot cal clamar per la llibertat de la Núria i per la derogació de la Llei Antiterrorista. Sempre hem estat en contra d’aquesta llei de forma activa i és en moments com aquests quan es mostren els seus efectes a la pràctica i quan les organitzacions d'esquerres hi hem de plantar cara amb més força.

Ara bé, si la passivitat de la coalició és reprovable, també ho és la manipulació política de determinats sectors de l’anomenada "esquerra radical", una actitud negativa encaminada a rebutjar en bloc les propostes dels qui intentem redreçar la situació; se’ns ha rebutjat el manifest d'EUiA de Salt, s'ha increpat als qui hem assistit a les manifestacions, s'han arribat a repartir octavetes on literalment es desitjava presó a tota l'afiliació d'ICV-EUiA, a certes pàgines web es responsabilitza de la situació de la Núria, ja no només als afiliats sinó també als simpatitzants!!

Picar la cresta als que des de "l'esquerra de debò" no han sabut donar els passos adequats és una actitud totalment legítima; ara bé, intentar fer recaure el pes de tota la responsabilitat sobre la totalitat del grup polític, amb la finalitat d’intentar aïllar EUiA de l’efectiva solidaritat i de qualsevol moviment social, és una manipulació totalment irresponsable que va en contra de la consigna més evident: llibertat de la Núria i per la derogació de la Llei Antiterrorista. Es tracta de sumar per alliberar la Nuri i sembla que alguns prefereixen la divisió.

Slash (Girona)


Acte solidari

Dimecres 11 d’abril la solidaritat amb la Núria Pòrtules es va fer present a Barcelona amb un acte a Ciutat Vella on es va presentar el manifest de suport i per la seva llibertat amb el suport de personalitats de diversos àmbits com l’Arcadi Oliveres, Eduald Carbonell, Gabriela Serra, Marina Rosell, Oleguer Presas, Carles Canut, Sebas Parra, Josep Mª Terricabras, Lluís Llach, Tortell Poltrona, Gil Matamala...

Com ja van manifestar, des del primer moment, els companys d’EUiA de Salt, pensem que hi ha quatre elements d’imprescindible defensa en el present cas:

- la presumpció d’innocència de la Núria Pòrtules, que en un estat de dret està establert i hauria de ser una regla d’or, que en aquest cas ha estat vulnerat flagrantment

- la llibertat de la Núria Pòrtulas

- la derogació de la Llei Antiterrorista que és la que possibilita situacions d’indefensió legal i empresonament com la que tenim ara

- la dissolució de l’Audiència Nacional –antic Tribunal de Orden Público (TOP)

Però cal recordar que sense la derogació de la Llei Antiterrorista i la dissolució de l’Audiència Nacional, abans de la Núria molts altres varen patir situacions semblants, com per exemple els pakistanesos residents a Barcelona que fa més d’un any que resten empresonats a Madrid sota l’acusació de col·laboració amb banda terrorista i molts d’altres podran o podríem patir situacions semblants en un futur.

El 14 d'abril a l'assemblea de Torrelles de Llobregat


El 14 d'abril l'assemblea de Torrelles de Llobregat es va reunir per perfilar la propera campanya electoral i va acabar amb un "brindis republicà". Recordem que la II República va venir després d'unes bones eleccions municipals.

La quarta persona començant per l'esquerra, és la Isabel Martínez Soriano, candidata a regidora per Poble i Progrés.

Sempre a l'esquerra!

La candidatura montblanquina


David Flor, cap de llista EUiA- EPM Montblanc. Teresa Fortuny, responsable Comarcal de les comarques de Tarragona. Joan Pallisser, Director general de Medi natural de la Generalitat de Catalunya (la taula d'esquerra a dreta).


Va ser una presentació emotiva. La taula estava precedida per una gran bandera republicana. Abans de començar ens van sentir les cançons:

en la plaza de mi pueblo

el trágala

el 5º regimiento

euzko guardiak

la plaza de Tetuan

Però el que va marca el inici de l’acte va ser l’himne de Riego (himne republicà). Hi varen assistir unes 32 persones que van deixar las seves dades personals per informar-se. L’acte va comptar amb la participació de recolzament d’un membre d’EUiA Tarragona, també un membre de la permanent nacional d´EUiA a Catalunya i del consejo político federal de Izquierda Unida (IU).

Teresa Fortuny, la responsable comarcal de EUiA de Tarragona, va presentar als dos ponents, tot fent un recordatori de com es EUiA i de l’aniversari republicà (76 anys).

Va continuar el Director de Medi natural de la Generalitat de Catalunya, Joan Pallisé, fent una llarga i pedagògica lliçó de política ambiental i de poble; com reivindicar per tornar a aconseguir que l’aigua de Montblanc sigui de nou reconeguda, que les entrades del poble siguin mes ecològiques i maques, i la necessitat urgent de demanar una auditoria a l’ajuntament per saber l’estat de comptes, doncs, segons Pallissé, l’ajuntament de Montblanc podria estar en números vermells.

Va concloure el cap de llista, David Flor.

David Flor va senyalar la importància que tindrien uns pressupostos en que la ciutadania podés decidir em propostes ciutadanes a on com i perquè es tenen que gastar els diners recaptats, com així mateix una ciutat mes accessible per les persones discapacitades en cadira de rodes, el tancament definitiu a la circulació al carrer del centre on sembla una autopista, la posició de vans per mesurar la velocitat al carrers, l’eliminació d’impostos a gent de la tercera edat, i pediatra de guàrdia i especialitats mèdiques les 24 hores del dia.

El cap de llista també va fer esments a que als regidors/es d’EUiA no ens trobaran només als despatxos per solucionar temes, sinó que també ens trobaran a on tenen de ser qui representen al poble, que no és més que a les portes de las fàbriques, col·legits, o qualsevulla lloc del carrer on un ciutadà necessiti un cop de ma o tingui una idea per millorar la qualitat de vida dels montblanquins o montblanquines. Flor va remarcar per fi els números d’EUiA en nombre de persones, que son una llista que reflecteix la igualtat d’oportunitats entre gèneres. Van 8 dones i 7 homes a la candidatura, on s’haurien que sumar dos dones més; una llista on l’edat te una mitjana de 26 anys, també el número de gent afiliada que arriba a 15 sol·licituds, com així mateix la gent que recolza la candidatura que són unes 40 persones, a més de les que en el acte van donar les seves dades.

Un sonor Visca la República va tancar l’acte.

diumenge, 8 d’abril del 2007

Esquerra Unida i Alternativa de Montblanc

Esquerra Unida i Alternativa de Montblanc som una organització política i d’esquerres la qual volem que, tu com ciutadà o ciudatana de Montblanc en formis part i participis.

Com:

És molt fàcil. Ara estem preparant les nostres llistes per a les properes eleccions municipals i volem que tu com a ciutadà o ciutadana, ens donis suport ja sigui com persona afiliada, amiga, independent o volant de la coalició de la que a nivell nacional Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) en forma part.

Des d’Esquerra Unida i Alternativa de Montblanc volem que els nostres regidors siguin gent com tu: gent obrera, treballadors/res, joves, gent jubilada o qualsevol persona d’esquerres que en vulgui formar part.

Les nostres metes i objectius no són més que la defensa del poble i de la classe treballadora. Creiem que qui paga és qui te que decidir on van els diners dels impostos. Per això demanarem, si aconseguim representació al municipi, els impostos participatius, perquè el poble mitjançant assemblees ciutadanes digui i decideixi amb propostes seves on han d’anar els diners recaptats.

Defensar un transport públic digne i de qualitat no és un luxe. Per EUiA és una important necessitat.

La defensa de la joventut. Que tinguin més oportunitats envers les seves millores socials i d’oci així com front la precarietat laboral que els espera en els temps que vivim, tanmateix ka impossibilitat de trobar un habitatge digne a les seves necessitats d’independència, són una peça clau en les nostres reivindicacions polítiques i socials.

La qualitat de vida de la gent gran, la millora de les seves pensions i l’eliminació d’impostos per aquest col·lectiu cal que sigui un dret atorgar per llei, i així ho defensarem on calgui.

La millora de la sanitat pública amb un hospital a Montblanc, on hagin serveis de pediatria i de les altres especialitats mèdiques durant les 24hores, ha de ser una realitat i no pas un somni.

Companys i companyes, entre tots podrem canviar o al menys que les nostres reivindicacions com a poble obrer siguin escoltades. Us esperem.

Per contactar amb nosaltres podeu trucar als telèfons
977 86 32 29
677 01 42 16

El nostre correu electrònic és: euia-montblanc@hotmail.com

Per l’Ignasi Fina

A la família, a Encarna,

Als companys i companyes,

Us trameto el condol del POR, i el meu personal, per l’Ignasi Fina.

El recordarem entre la nostra gent. Recordarem a la persona, al dirigent i a l’activista d’esquerres i comunista, que ens ensenyava amb senzillesa, fugint de personalismes i protagonismes, a fer la tasca possible del dia a dia, mentre mantenia encesa la flama d’uns principis revolucionaris socialistes.

Valorem la seva contribució al Grup municipal de Barcelona, procurant per un model de salut i sanitat pública, per a contractar degudament al personal mèdic, per ajudar a la gent que va ocupar les casernes de Sant Andreu, per preocupar-se i ajudar a la comunitat pakistanesa; que amb el seu coratge fes possible el vot en contra d’ICV-EUiA a la normativa repressiva ciutadana al consistori.

L’Ignasi sempre ens comprava L’AURORA, i en feia comentaris elogiosos. Ens animava a seguir la lluita socialista marxista, a tenir paciència, a valorar les aliances, i a relativitzar el moment present. Sempre que podia participava a la seva Assemblea d’EUiA, a l’Eixample. El dia abans de la seva hospitalització, el 17, va acompanyar-nos de bon matí al Casinet d’Hostafrancs, a la Jornada de Bastida d’EUiA, després també va participar al seguici a la manifestació per la pau i contra l’ocupació de l’Iraq.

Més o menys un cop al mes desdejunava amb ell per les vuit, primer a ca la Mariona, i altres bars de la Ronda; quan va ser regidor pels volts de Sant Jaume, aleshores l’Ignasi primer entrava al treball i quedaven cap a les nou. Parlàvem de política, és clar, la municipal i estatal, també alhora del fill i la física, de la filla i la biologia, i era un pou de vives anècdotes dels personatges de la ciutat. Aquesta setmana tocava. Ignasi, recordaré el teu humor fi i rialler tranquil; estic, estarem amb tu, seguirem amb la torxa.

Amb vosaltres, una forta salutació,

Francesc Matas Salla

Partit Obrer Revolucionari (POR)

Comitè executiu, secretari polític

Barcelona, a 2 d’abril de 2007.

dilluns, 2 d’abril del 2007

Ignasi Fina

L’assemblea de l’Eixample de Barcelona d’Esquerra Unida i Alternativa vol rendir homenatge al nostre company i membre d’aquesta assemblea, Ignasi Fina. Lamentem la seva pèrdua i, per aquest motiu, volem recordar-li amb aquestes línies:

“Ignasi: Volem agrair- te la teva tasca i saviesa que ens has aportat durant tots aquests anys. Volem ser hereus de la teva contribució en les reflexions polítiques a l'assemblea, i volem recordar la teva darrera aportació feta al nostre programa municipal de districte, on vas posar un èmfasi especial en la lluita per la recuperació dels interiors d'illa de l’Eixample. Una lluita per la recuperació d’espais verds al districte com a punts de cohesió social. Un ideari que estarà sempre present entre nosaltres i que sempre has considerat principal per als veïns i veïnes d’aquest districte, com un dels drets principals de convivència. És per això que, volem dir- te que les teves lluites seran les nostres i les teves reivindicacions continuaran sempre entre nosaltres .

Volem donar-te les gràcies per haver estat entre nosaltres, i dir-te que ha estat un plaer i un honor haver compartit amb tu , tant com a company com a regidor, un temps, un barri, una ciutat. Un sentiment que romandrà sempre amb nosaltres.

Fins a sempre company.”


Assemblea de l’Eixample de Barcelona


Sergi Gómez Planella

Coordinador Assamblea EUiA-Eixample

Barcelona, Catalunya

Núria Pòrtulas. Un escàndol, una vergonya

Vull sumar la meva veu a les que consideren que el segrest de la Núria Pòrtulas és un escàndol, des de la perspectiva d'allò que anomenen democràcia o Estat de dret, i una vergonya majúscula des de la perspectiva d'allò que anomenem esquerra.

No sabria afegir res de nou (gràcies Terricabras, gràcies Alexandre, gràcies Ramionet, per citar només les últimes paraules publicades que m'han arribat) però encara espero que portaveus autoritzats de les forces nacionalistes i d'esquerres que governen Catalunya desautoritzin les manifestacions del director general d'Interior i etc., i el convidin a dimitir aprofitant aquest temps de quaresma i penitència. O és que estan d'acord amb el que va dir?

Sebas Parra és professor dels Estudis d'Educació Social de la UdG i veí de Santa Eugènia de Ter.

01·04·2007

Publicat a http://www.eldimoni.com/article.php?id_article=3147



Nota editorial: Mes abaix a aquest mateix bloc podeu trobar la posició d'EUiA de Salt: "La llibertat immediata de la Núria Pòrtulas"