bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dilluns, 30 d’abril del 2007

Acord de coalició entre ICV-EUiA a Rubí


L’Agrupació Local d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i l’Assemblea d’Esquerra Unida i Alternativa de Rubí conscients de la necessitat de que els ciutadans i ciutadanes de Rubí comptin amb una candidatura d’esquerres i ecologista, que agrupi l’esquerra transformadora, han acordat subscriure un Acord que visualitzi la voluntat d’ambdues organitzacions de presentar-se en coalició a les eleccions municipals del 27 de maig de 2007 amb l’objectiu de tornar a governar la ciutat, així com d’enfortir la coalició a Rubí i arreu de Catalunya.

L’Acord conté tres parts complementàries entre sí:

  • L’acord polític
  • L’acord vers el grup municipal
  • L’acord financer.


ACORD POLÍTIC


1.- Eleccions Municipals del 27 de maig de 2007.

Totes dues organitzacions manifesten la seva voluntat que EUiA obtingui representació municipal; per aquest motiu la proposta de composició de la llista electoral millora l’acord nacional i garanteix a EUiA un lloc a la candidatura amb possibilitats reals de sortir elegit. Malgrat tot, en previsió que els resultats electoral atorguessin a la coalició una representació inferior al lloc que ocupa el primer membre de EUiA, s’estableix un mecanisme pel qual els regidors i regidores electes d’ICV renunciarien a la seva acta en favor del primer candidat o candidata d’EUiA.

La llista de la coalició ICV i EUiA està composada per 25 persones, 22 correspondran a ICV i 3 a EUiA, els quals ocuparan a la llista electoral els números 6, 16 i 24.

Els candidats i candidates corresponents seran proposats per cada organització de manera autònoma, però en tot cas les persones proposades hauran de respectar la legalitat vigent en relació a la paritat de gènere de la candidatura.

Així mateix, es vetllarà perquè la pluralitat de la coalició quedi reflectida en els mitjans de comunicació tant en la denominació de la coalició com en les aparicions i compareixences públiques.


2.- Consell de la Coalició ICV-EUiA a Rubí.

Ambdues organitzacions acorden crear un Consell de la coalició a Rubí el qual estarà composat per tres membres d’ICV i dos d’EUiA. Aquest Consell serà l’encarregat de traduir al terreny municipal els acords nacionals, decidir els acords post electorals que permetin d’una banda la governabilitat de Rubí, així com dur a terme el programa municipal de la coalició, així com proposar les accions que considerin adients i necessàries per assolir els objectius estratègics de la coalició a Rubí.

El Consell de la coalició procurarà treballar sempre per consens. En tot cas, es reunirà una vegada cada tres mesos i/o a petició d’una de les parts. El Consell podrà dotar-se d’un reglament si així es considera necessari.

ACORD VERS EL GRUP MUNICIPAL


El Grup municipal prendrà el nom d’ICV-EUiA. Tindrà autonomia per executar els acords que en matèria municipal adoptin el Consell de la coalició i, en el seu cas, l’equip de govern. Tots els seus membres seran corresponsables de les decisions que es prenguin per majoria. El Grup Municipal tindrà un reglament de funcionament.

El Grup municipal prendrà el nom d’ICV-EUiA i els regidors i regidores que el conformin tindran autonomia. Tots els seus membres seran corresponsables de les decisions que es prenguin per majoria. El Grup Municipal tindrà un reglament de funcionament.

El Grup municipal d’ICV-EUiA mantindrà informat de la seva activitat a les respectives organitzacions i estarà a disposició d’aquestes amb la finalitat de que els afiliats, simpatitzants i amics de la coalició puguin conèixer l’activitat i propostes del Grup Municipal d’ICV-EUiA.

En el cas que la coalició assolís l’alcaldia o bé formés part de l’equip de govern, els càrrecs, personal de confiança i/o assessors que s’incorporin al treball municipal ho farien en la proporció de 4 a proposta d’ICV i 1 a proposta d’EUiA. Aquesta proporcionalitat es mantindria en els òrgans de representació i/o gestió que corresponguin a la coalició en tant que membres del consistori de Rubí.


ACORD FINANCER

Les despeses que comporti la campanya electoral a Rubí seran costejades per ambdues organitzacions en la proporció següent: 4/5 parts ICV i 1/5 part EUiA.

De la mateixa manera, els ingressos que percebi, per qualsevol concepte, el grup municipal d’ICV-EUiA seran distribuïts en la mateixa proporció esmentada.

En el cas que l’Assemblea d’EUiA no pogués cobrir una part de les despeses electorals, aquestes despeses serien rescabalades a ICV dels ingressos corresponents a l’activitat municipal fins a la seva finiquitació.


Iniciativa per Catalunya Verds Esquerra Unida i Alternativa


Núria Buenaventura Martín Pretel



Rubí, 25 d’abril de 2007