bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

divendres, 20 d’abril del 2007

Llibertat Núria Pòrtulas (Declaració POR)



El proper 7 de maig es compliran 3 mesos de la detenció de la Núria en aplicació de la Llei Antiterrorista. El fonament d’aquesta detenció no es basa en les proves trobades (quines?) sinó en la lògica d'una llei antidemocràtica que va en contra de la base del fonament jurídic. En aplicació de la Llei Antiterrorista la Nuri ha estat detinguda com a presumpta culpable, fet que trepitja els seus drets fonamentals com a ciutadana i la relega a un fosc limbe on pot restar de forma gairebé indefinida, ja que es tracta de demostrar la seva innocència en uns fets delictius que encara no s'han produït.


On és la presumpció d’innocència?


Des del POR ens fem ressò de la declaració de l’assemblea d’EUiA de Salt, que des del primer moment es van manifestar per la llibertat immediata de la Núria Pòrtulas i pensem que hi ha quatre elements d’imprescindible defensa en el present cas:


- la presumpció d’innocència de la Núria Pòrtulas, que en un estat de dret està establert i hauria de ser una regla d’or, que en aquest cas ha estat vulnerat flagrantment.


- la llibertat de la Núria Pòrtulas.


- la derogació de la Llei Antiterrorista que és la que possibilita situacions d’indefensió legal i empresonament com la que tenim ara, i la dissolució de l’Audiència Nacional.


Per a nosaltres el més urgent, el que ha d’unificar esforços, és:


El clam per la llibertat de la Núria Pòrtulas i per la derogació de la Llei Antiterrorista.


Comitè executiu del

Partit Obrer Revolucionari (POR)

Quarta Internacional

http://www.netpor.org/cat/index.html


17 d’abril de 2007.