bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dimarts, 17 d’abril del 2007

La candidatura montblanquina


David Flor, cap de llista EUiA- EPM Montblanc. Teresa Fortuny, responsable Comarcal de les comarques de Tarragona. Joan Pallisser, Director general de Medi natural de la Generalitat de Catalunya (la taula d'esquerra a dreta).


Va ser una presentació emotiva. La taula estava precedida per una gran bandera republicana. Abans de començar ens van sentir les cançons:

en la plaza de mi pueblo

el trágala

el 5º regimiento

euzko guardiak

la plaza de Tetuan

Però el que va marca el inici de l’acte va ser l’himne de Riego (himne republicà). Hi varen assistir unes 32 persones que van deixar las seves dades personals per informar-se. L’acte va comptar amb la participació de recolzament d’un membre d’EUiA Tarragona, també un membre de la permanent nacional d´EUiA a Catalunya i del consejo político federal de Izquierda Unida (IU).

Teresa Fortuny, la responsable comarcal de EUiA de Tarragona, va presentar als dos ponents, tot fent un recordatori de com es EUiA i de l’aniversari republicà (76 anys).

Va continuar el Director de Medi natural de la Generalitat de Catalunya, Joan Pallisé, fent una llarga i pedagògica lliçó de política ambiental i de poble; com reivindicar per tornar a aconseguir que l’aigua de Montblanc sigui de nou reconeguda, que les entrades del poble siguin mes ecològiques i maques, i la necessitat urgent de demanar una auditoria a l’ajuntament per saber l’estat de comptes, doncs, segons Pallissé, l’ajuntament de Montblanc podria estar en números vermells.

Va concloure el cap de llista, David Flor.

David Flor va senyalar la importància que tindrien uns pressupostos en que la ciutadania podés decidir em propostes ciutadanes a on com i perquè es tenen que gastar els diners recaptats, com així mateix una ciutat mes accessible per les persones discapacitades en cadira de rodes, el tancament definitiu a la circulació al carrer del centre on sembla una autopista, la posició de vans per mesurar la velocitat al carrers, l’eliminació d’impostos a gent de la tercera edat, i pediatra de guàrdia i especialitats mèdiques les 24 hores del dia.

El cap de llista també va fer esments a que als regidors/es d’EUiA no ens trobaran només als despatxos per solucionar temes, sinó que també ens trobaran a on tenen de ser qui representen al poble, que no és més que a les portes de las fàbriques, col·legits, o qualsevulla lloc del carrer on un ciutadà necessiti un cop de ma o tingui una idea per millorar la qualitat de vida dels montblanquins o montblanquines. Flor va remarcar per fi els números d’EUiA en nombre de persones, que son una llista que reflecteix la igualtat d’oportunitats entre gèneres. Van 8 dones i 7 homes a la candidatura, on s’haurien que sumar dos dones més; una llista on l’edat te una mitjana de 26 anys, també el número de gent afiliada que arriba a 15 sol·licituds, com així mateix la gent que recolza la candidatura que són unes 40 persones, a més de les que en el acte van donar les seves dades.

Un sonor Visca la República va tancar l’acte.