bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

diumenge, 18 de març del 2007

Bastida d’EUiA


Taller d'Habitatge a la Jornada.


La llista Quarta d’EUiA ha acordat a la Jornada municipalista adoptar un nou nom.

A partir d’ara en diem “Bastida d’EUiA”.

BASTIDA és més adient a una realitat de desenvolupament a les Assemblees, a noves poblacions, i a molta gent jove que comparteix la proposta política, i els trets diferencials com a corrent d’EUiA, agermanada dins IU al corrent REDES (XARXES).

La Llista Quarta impulsada pel POR es va anomenar “Quarta” a la 2ª Assemblea Nacional d’EUiA a l’any 2000, on érem la quarta de les quatre llistes què ens varem presentar a les eleccions del Consell Nacional. Amb la grata coincidència que la major part de la delegació érem membres que ideològica i programàticament lluitem per la Quarta Internacional.

Tanmateix d’ençà la 3ª Assemblea Nacional d’EUiA al 2003, varem passar a ser la tercera llista per nombre de vots; el nom de “quarta” va començar a grinyolar.

Al 2005, a la 4ª Assemblea Nacional d’EUiA el nostre corrent va consolidar la posició tercera, de tal manera que la “Llista Quarta” (amb el POR) i la “Llista Nou Impuls” (amb el PCC), varem presentant-se en una llista anomenada “+ EUiA”.

Ara ja fa un any i mig a la “Llista Quarta” hi ha molta nova gent, una part significativa de gent jove, i necessitava adequar-se a aquesta positiva nova realitat.

Per tant hem aprofitat l’avinentesa de la Jornada LQ, per a què una comissió formada per la Mireia Espert, en Jordi Matas, l’Anna Rius, i en Reinald Roca, fes una proposta de terna de noms, amb la bona entesa de que representessin els valors de corrent “constructiva crítica” ben compromesa en la construcció i desenvolupament d’EUiA, tant del seu conjunt nacional com de cada Assemblea de base.

La terna proposada:

“Pinya”

“Proposta nova”

“Bastida”

I el resultat a la urna ha esdevingut l’esmentada BASTIDA d’EUiA.

Francesc Matas Salla