bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dissabte, 23 de desembre del 2006

ETA

Hi ha contactes i entrevistes entre el govern i ETA, o entre els representants del govern i ETA, tant si val. I ara no toca desencadenar l’allau mediàtic fàctic com va fer-se amb Carod-Rovira i contra el tripartit de Maragall.

El ministre de l’interior espanyol, Alfredo Rubalcaba va amb peus de plom, conscient de que el reconeixement de l’entrevista desferma la caixa dels trons. Prou nans se li pugen a la barbeta des de la judicatura i les institucions estatals posant pals a la roda, per temptejar el boicot i la ruptura a les vies de diàleg i de procés de pau. Tanmateix Rubalcaba ha de fer quelcom més que evasives i anuncis de compliment de lleis, amb retrets a Batasuna per no acceptar condemnar una part de la violència i sotmetre’s a l’altra part.

El govern ha de moure una fitxa, tant poderosa i convincent, com la que ha posat ETA sobre el taulell, després de tres anys i mig sense assassinats.

La continua mobilització al País basc contribueix decisivament a parar els peus a la massiva mobilització de la dreta PPera als carrers de la capital, Madrid. Però encara no s’aconsegueix el que és un mínim “de bona voluntat” o de “tarannà polític”. Cal acostar els presos bascos. Cal derogar la Llei de partits polítics. Cal derogar legalitzar a Batasuna.

FMS