bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dimarts, 19 de desembre del 2006

Desallotjat el Calamarsa de Sabadell

Desallotjat amb violència el centre social Calamarsa de Sabadell


Avui 19 de desembre a dos quarts de set del matí, un ampli dispositiu d’antidisturbis dels Mossos d’Esquadra ha desallotjat el centre social sense cap avis previ i tot seguit han permès l’enderrocament inmediat parcial de l‘edifici. Més tard a les onze del mati davant les protestes dels grups concentrats els Mossos han practicat una càrrega contra el grup de manifestants. A causa d'això tres noies s'han dirigit al Taulí per obrir un informe per lesions.

El col.lectiu d'okupes ha denunciat que ha estat una acció policial sense notificació prèvia i que, en un primer moment, no els han permès retirar els objectes que tenien al centre, cosa que perjudica a diverses entitats que utilitzaven l'espai.

"El que s'intenta amb el desallotjament és deixar sense material als qui treballen a dins" segons ha explicat un dels membres de l'Assemblea d'okupes. Els okupes també asseguren que es tracta d'un desallotjament il·legal perquè a més de no haver rebut la notificació, en la resolució del desallotjament no s'ha imputat ningú.

Al local hi havia diverses entitats: la Plataforma Antifeixista, un grup de teatre, un col·lectiu que feia menjar vegetarià, un grup que gestionava la barra i feia menús, l'entitat de Joves del Centre i un grup de joventuts polítiques anomenat Ruptura.

A les vuit de la nit unes dos-centes persones, la majoria joves okupes, han recorregut el centre de la ciutat en una manifestació de protesta, davant la mirada d’un fort dispositiu antidisturbis dels Mossos com feia temps que no es veia a Sabadell. Diversos membres d’EUiA de Sabadell hem estat a la manifestació donant suport, perquè creiem que aquesta no es la manera de fer front a aquets projectes d’alliberament d’espais; espais que nomès són objecte de l’especulació capitalista.

Amador Ruiz

2 Comments:

  • At 15:09, Blogger Des del Raval d'Elx said…

    ¿Aquestes són les forces de seguretat d'un govern d'esquerres? ¿D'un govern que pretén oferir noves alternatives als models establerts?

    Salutacions.

    Per cert molt bon blog. Felicitats.

     
  • At 18:16, Blogger Jordi said…

    Estar clar que aquestes no són les forces de seguretat d'un govern d'esquerres tal com jo l'entenc, ni ofereix noves alternatives als models establerts. Des del govern, el què s'hauria de fer és veure com es dóna sortida a tota la gent que estem organitzada en espais alliberats i cedir espais d'autogestió a cada municipi, mentrestant cal seguir pressionant des del carrer, fent pinya i acumulant forces per forçar que les polítiques siguin el més d'esquerres possible.
    Animo a totes i tots els indignats per l'especulació a venir el proper dissabte 23 de Desembre a les 17h a la Plaça Catalunya a manifestar-se per un habitatge digne, l'altre cara, junt amb la falta d'espais, de l'especulació urbanística que vivim.

    Salut

    Jordi

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home