bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dimarts, 21 de novembre del 2006

D’assossec

El president del govern de l’estat, José Luis Rodríguez Zapatero del PSOE, reclama a les forces de l’Entesa nacional pel progrés “abrir una etapa de sosiego, estabilidad y progreso” (obrir una etapa d’assossec, estabilitat i progrés), mentre amenaça prou clar que “mantindrà unes relacions positives amb CiU”.

El frustrat fadrí de la sociovergència s’ha quedat de moment sense fillol. Però no perd pas punt per advertir que està disposat a seguir pactant a les Corts espanyoles les polítiques conservadores amb la dreta catalana, amb CiU, malgrat això pugui perjudicar al tripartit reconvertit en Entesa.

El tarannà ZP es capgira. Una cosa és tancar files amb el nou presidenciable Montilla en el Consejo ejecutivo del PSOE, i una altra és que els 640 Km que el separen de Madrid no facin germinar tics maragallians d’estat asimètric.

ZP vol calma, quietud, tranquil•litat. En tindrà?

Poca calma poden tenir el mig milió de persones afectades per la manca reiterada d’inversions a la Renfe de rodalies, o la mínima inversió en un Metro que tingui en compte la realitat metropolitana regional de la conurbanització real catalana-barcelonina. Poca calma hi ha per a la gent treballadora dels polígons industrials que no disposen de transport públic, i es veuen obligades a emprar vàries hores per arribar al treball, o a retallar un bon mos del sou per al cotxe.

Quina tranquil•litat hi ha a la casa de la gent acomiadada de Seat, Braun, o de les empreses en crisi i deslocalitzades.

I bona quietud d’ànim poden disposar la població que copsa com es retallen els serveis públics i se’ls aboca als privats.

L’Entesa haurà de fer funambolisme per a no beures l’enteniment amb l’assossec de’n ZP.