bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dilluns, 20 de novembre del 2006

Solidaritat amb el CSO “LA MAKABRA”


No al desallotjament del CSO “LA MAKABRA”

Avui s’ha procedit al desallotjament del Centre Social Okupat “La Makabra”. Feia sis anys que aquesta antiga fàbrica abandonada era un dels centres de la cultura alternativa i englobava tot un seguit d’activitats artístiques al marge dels circuits industrials de producció oficial.

“La Makabra” era el centre d’assaig de circ, música i teatre, era un punt de programari lliure d’Internet, era un fòrum de discussió social i un centre alternatiu de concerts, pel•lícules i audovisuals.

El desallotjament efectuat per més d’un centenar de mossos d’esquadra vol tornar a ser una “mesura d’exemplaritat”, totalment desproporcionada i feta sense donar cap alternativa a les persones que s’hi allotjaven, ni a tots els instruments, material i estris amb els quals es duia a terme la producció cultural a “La Makabra”.

Entenem que el govern municipal no pot deixar que la cultura alternativa a Barcelona sigui perseguida i que aquest desallotjament ha de ser condemnat des d’una òptica d’esquerres, doncs prima el dret a l’especulació de la propietat per sobre de la funció social i cultural que s’estava fent a l’antiga fàbrica abandonada.

És especialment preocupant que el desallotjament s’hagi fet sense cap mesura que doni una sortida real a la producció cultural alternativa a les indústries dels circuits oficials. Sorprèn la tolerància que des del municipi es té amb les empreses responsables del “mobbing” immobiliari i que davant l’okupació, que posa en evidència l’especulació, només es tingui com a resposta la repressió.

Reclamem a l’Ajuntament de Barcelona, que com es fa a moltes ciutats europees, s’adeqüi urgentment un espai equivalent posant-lo a disposició d’aquells que entenen la cultura com una part de les relacions humanes i no com una indústria amb “copyright”.