bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 16 de novembre del 2006

Esmenes al Consell Nacional d’EUiA (4/11/06)





De dreta a esquerra, Teresa Cairó coordinadora de Salt, Jordi Miralles coordinador general i diputat, parla al micro la nova diputada, la sindicalista Mercè Civit.



Esmenes al Consell Nacional d’EUiA (4/11/06) per part dels portaveus de la Llista Quarta d’EUiA.


L’Informe del Coordinador general es va aprovar amb 72 vots a favor i 2 abstencions; amb la incorporació de les esmenes dels membres de la Lista Quarta d’EUiA; són les següents amb la part inclosa en cursiva:



Punt 1, 5)
1.- ICV-EUiA creix, les esquerres som majoria

5) EUiA ha estat present des d’un punt de vista públic i amb un missatge clar: Govern d’esquerres, és a dir, majoria d’esquerres enfront a les dretes.

(Punt 2, títol. 3er paràgraf a criteris. Criteri final. Últim paràgraf.)

2.- Ara el següent objectiu: govern d’esquerres amb polítiques socials d’esquerres


Els criteris per a la negociació d’un govern d’esquerres:
o

• (...).

EUiA mantindrà en tot cas el seu perfil propi com a moviment polític i social, tant per a la mobilització social, com per definir criteri i proposta davant les polítiques i el compliment dels compromisos de govern.

El CN d’EUiA encarrega a Jordi Miralles (...) (afegir.

El seguiment quotidià de propostes i decisions serà per part de la Permanent, els acords s’adoptaran i ratificaran per la Comissió Nacional i el Consell Nacional, i si s’escau per referèndum de l’afiliació.



Va haver-hi una proposta d’esmena no acceptada. Va ser rebutjada per una votació amb 74 persones:

12 a favor (16,21 %), 29 contra (39,18 %), 20 abstencions i 13 no votants dins i fora la sala (44,59 %).



Els criteris per a la negociació d’un govern d’esquerres:

• Basada en un programa comú de govern –per 4 anys-- amb l’objectiu fonamental que els catalans i les catalanes visquin millor. (posar en primer lloc) On s’estableixi com a decisiu:

o a) Un Pla de xoc per l’accés a l’habitatge públic de lloguer accessible al jovent, polítiques de Sol i Habitatge; b) Polítiques de xoc de millora sociolaboral a la mitja europea, pel manteniment dels llocs de treball industrial, per la reducció de la precarització; c) Contra la violència de gènere. Drets d’igualtat dones. Medis i Pressupost suficient. Aprovació de la llei; d) Compromís de reivindicar al govern de l’estat, les normes legals i canvis a les lleis o contitucionals, pels drets i ciutadania de les persones immigrades, residència i treball, començant pel vot a les municipals; e) per aconseguir més autogovern progressar en el dret de decidir