bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dilluns, 30 d’octubre del 2006

Utilitat del vot

Al barri de la Sagrada Família de Barcelona s’ha aplegat jovent en dos actes.

Un de pre-campanya electoral amb el debat entorn el curt Nablús, sobre Palestina i el Líban. El van presentar Maria Moreno i Alberto Arce, directors i realitzadors que van estar a Palestina l’any passat i al Líban enguany. Entorn del debat es van associar varies persones a l’ONG Pau Ara, i tres es van incorporar com afiliades a EUiA. Va ser una discussió amb passió, una noia volia anar tot seguit cap a Palestina amb les entitats pacifistes. La participació d’una israeliana, un afganès i un paquistaní, va completar-se amb la de l’impulsor de Paz Ahora que organitza a l’estiu les colònies de nens palestins a Espanya, i que van estar a Lleida i a Barcelona.

L’acte de campanya el va presentar en Sergi, coordinador d’EUiA de l’Eixample de Barcelona, amb en Jordi de ponent. Els participants eren de dues generacions totalment diferents, joves de a la vintena, i jubilats amb bones ganes d’aclarir-se de què anava la cosa.

Habitatge jove digne, precarietat, immigració, i utilitat del vot per a fer polítiques d’esquerres o perquè tot quedés al final en concessions als poderosos.

El jovent, entre estudiants i mileuristes combatius de l’habitatge, alguns d’ells de l’Assemblea de Joves de l’Eixample, de l’Ateneu social okupat, i del Fòrum Social de l’Eixample, volien assegurar-se que la cosa anava en serio i que calia que hagués habitatge de lloguer en general i en el barri per elles. Les jubilades i un jubilat sobretot preocupat per la immigració i les màfies de delinqüència.

Va haver-hi passió, el debat va adquirir la categoria de assemblea, i tres persones declarades indecises van proclamar pública i en veu alta “que s’havien ja convençut i votarien a la coalicióICV-EUiA.