bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dissabte, 28 d’octubre del 2006

A Collbató amb el GIC


Francesc Matas Salla, Joan Palomeres, Jordi Fàbrega, Jordi Guillot





A Collbató sota l’aixopluc del GIC (Grup d’Independents de Collbató), el seu president Joan Palomeres va presentar l’acte electoral de la coalició ICV-EUiA, amb el suport de les EPM, en el que van intervenir Jordi Guillot per part de ICV, Jordi Fàbrega per part de les Enteses de Progrés Municipal i Francesc Matas per part d’EUiA.

En Francesc va centrar la seva intervenció en la justesa de la coalició en defensar la necessitat per a la propera legislatura d’un govern d’esquerres, responent a la majoria social existent a Catalunya, que és de dones i d’homes d’esquerres, i que es vol que apliquin polítiques socials, d’esquerres.

I aquesta realitat no es pot menystenir en la discussió dels posteriors pactes i també i per això tant PSC com ERC haurien de definir-se clarament, ja, que no pactaran amb la dreta catalana després de les eleccions.

Es va aclarir que el duel, la confrontació bàsica, no és entre el PSC i CiU, entre Montilla i Mas, sinó entre la dreta liderada per CiU, i la majoria d’esquerres, en la què encara és hegemònic el PSC, i fins ara aquesta majoria d’esquerres guanya i CiU perd. Una altra cosa és que des de les esquerres, PSC o ERC passessin de contraban a la dreta i fessin entrar a CiU al govern.

Respecta a tema Estatut, que també va aparèixer en el debat per part de Jordi Fàbrega, en Francesc Matas va comentar que li havia semblat molt correcta la posició de les EPMs donant llibertat de vot en el referèndum i que EUiA, encara que al igual que la coalició s’havia posicionat pel SI, va reconèixer oficialment que totes les posicions eren legítimes, i que ell havia votat NO, doncs la capacitat de decisió política quedava a les beceroles, i el finançament per sota del basc, i pendent de la generositat del govern de l’estat.

En acabar l’acte, la gent que va participar, vàrem estar encara una força estona comentant diversos temes, també de caire municipal. I vam rubricar-ho amb un sopar improvisat.


Per conèixer el Grup d’Independents de Collbató:

http://www.collbatogic.org