bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

diumenge, 22 d’octubre del 2006

Quatripartit

A CiU no li surten els números ni les propostes. A Mas se li esvaeix el somriure amb el clam de que de nou un tripartit de les esquerres és un suïcidi. Els representant polítics dels amos i patrons de Catalunya temen que, al capdavall, un nou pacte de les esquerres forci la màquina i es puguin obrir pas polítiques que afavoreixin a la gent treballadora, amb un tomb cap als serveis públics, a frenar l’especulació, a combatre la precarietat, les deslocalitzacions, a acollir com a ciutadans a la immigració.

CiU no vol pas de cap manera un gir cap a l’esquerra.

Al PSC tampoc li surten les combinacions. Vol gestionar les polítiques neoliberals privatitzadores amb vernís més social que CiU, amb engrunes per a la base social treballadora, però sense força política per un canvi profund a l’estructura econòmica, a les polítiques socials i mediambientals. Montilla acarona la “sociovergència” (aliança PSC (PSOE) i CiU), presoner dels resultats que les eleccions portaran al Parlament.

Un Parlament amb majoria clara de diputats i diputades de les esquerres, val a dir del PSC, ERC, i ICV-EUiA, serà un escull important per frenar a la dreta, que és el que pot impedir que s’obrin les portes governamentals a la dreta, a CiU.

Tanmateix la majoria de les esquerres pot impulsar polítiques ben diferents, segons el pes i quantitats d’electes que aconsegueixi cada partit.

Per això cada vegada es fa palès que per a fer polítiques d’esquerra, és cosa de quatre, car es necessita un pacte “quatripartit”. Cal cercar una entesa entre PSC, ERC, ICV, i EUiA.

Si més no per impulsar polítiques cap a l’esquerra, és imprescindible, ara per ara, que es voti a la Coalició ICV-EUiA.

1 Comments:

  • At 22:44, Blogger francesc matas salla said…

    El senyor Mas va sortir amb la cua entre les cames del debat de TV3. Una petita alegria que em va alegrar la meva estada al hospital. Per més que defugissin tots els candidats menys Saura, el debat va quedar clar entre les politiques d'esquerres i les de dretes. Però per anar sempre a l'esquerre encara haurem d'apretar molt més a PSC i ERC. Amb vots, amb afiliats i després amb mobilització al carrer.
    Alfons

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home