bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

diumenge, 15 d’octubre del 2006

Les hipoteques de Montilla

El candidat del PSC, repassant mentalment el guió pre-asignat, ha manifestat a Vicenç Parpal de Wilaweb, que vol un govern fort, cohessionat, ambiciós, per a desplegar l’Estatut, amb les menys hipoteques possibles, amb tripartit o sense.

Qui vegi l’entrevista de vilaweb pot copsar que l’home fort del PSC, i creuat del president del govern espanyol Zapatero del PSOE, no descarta un acord amb CiU, tot i fent la hipèrbole de que es tractarà de recolzar al president Montilla amb el programa del PSC.

Per en Montilla les hipoteques que esmenta i tem són en realitat els aliats dins les esquerres del tripartit. La desmemòria porta al presidenciable del PSC a oblidar que qui va esmicolar el tripartit va ser Zapatero i Mas, escenificat amb la foto del 21 de gener, que primer es va emportar per davant a ERC, per seguir-li poc després el mateix president Pascual Maragall. Montilla tampoc poc amagar que allò més impopular que ha fet el tripartit és degut a l’excessiu predomini del PSC.

Les veritables hipoteques de Montilla són el que s’hagi mantingut una continuïtat bàsica amb les polítiques neoliberals de CiU. Els patrons de les grans immobiliàries, Elèctrica, Turística, del Metall i Tèxtil, la omnipresent La Caixa. Tots ells són qui hipotequen la possibilitat d’un govern amb polítiques d’esquerres.

La gent treballadora i una Catalunya amb polítiques d’esquerres necessiten un govern que defensi i porti endavant millores a la població, i per la gent assalariada a les empreses. Per tant faci front al parasitisme patronal, a les deslocalitzacions, a la precarietat, a la manca d’habitatge social per a joves.

Cal donar un tomb i capgirar les polítiques hereves de CiU. Per tant convé denunciar els cants de sirena d’acords, enteses o coalicions directes amb CiU.

Donar un cop de timó cap a l'esquerra és el que representa i permet el vot a la Coalició ICV-EUiA.

Reforçar l’esquerra de les esquerres, per impedir la continuïtat de les polítiques de dretes. Incorporar-se a les Assemblees d’EUiA, per impulsar col•lectivament anar SEMPRE A L’ESQUERRA!

Francesc MS