bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dimecres, 18 d’octubre del 2006

Les enquestes diuen

Els nervis floreixen com si les enquestes fossin en els seus resultats d’allò que se’n diu “va a missa”.

Les enquestes diuen que guanya en Mas de CiU. La burgesia catalana somia una collita de vots fidels i vol que guanyi CiU. La Vanguardia fa una campanya emmascarada d’informació on guanya CiU. Fins i tot hi ha gent que s’ho empassa i es desanima. Potser un votant menys de les esquerres?

El que no diuen les enquestes és que les dretes –CiU + PP- tenen menys intenció de vot que les esquerres –PSC+ERC+ICV-EUiA-. Les enquestes i la premsa tergiversen i violenten l’estadística, car procuren que el jovent treballador i el gruix de la població no vegin que els diputats i diputades a aconseguir depèn del vot de cadascuna persona i no d’unes enquestes.

És palès que a cap enquesta ha sortit un resultat en diputats, és a dir en composició parlamentària que doni la victòria a la dreta, val a dir a CiU, a Mas.

El resultat electoral de l’1 de novembre s’està jugant, no està definit, i la dreta ho te molt difícil per a guanyar, vist l’espectacle de propostes que ofereixen a la ciutadania. Més privatització? Més deslocalitzacions? Més Seats? Menys habitatge de lloguer per a joves? Més repressió ciutadana? Més Bracons, asfalt, autopistes de pagament i menys transport públic? En Mas es una magra caricatura imitadora d’en Pujol. En Mas està fet per entendre’s amb en Piqué del PP (Potser un govern CiU minoritari amb el suport del PP?).

La CiU d’en Mas ofereix, ni més ni menys, que portar a l’extrem tot allò del pitjor que són capaços de fer els socialistes sense les hipoteques d’esquerres de les que es queixa Montilla.

La mobilització en general, si més no també la mobilització electoral treballadora, por donar encara forts ensurts a aquesta dreta engreída i prepotent.

Les propostes clares, sense embuts, de la Coalició ICV-EUiA, per un govern d’esquerres, donen en el clau, en el taló d’Aquiles de la dreta i de CiU. Aquesta esquerra pot condicionar i pressionar al PSC, a Montilla, a fer un viratge, a preparar un nou Tinell cap a l’esquerra que corregeixi els pitjors trets neoliberals i continuistes de les polítiques de CiU, i tot sigui dit, del ministre estatal Solbes, del PSOE, i del president Zapatero.

El vot a ICV-EUiA és el millor antídot enfront a CiU, i a qualsevulla coalició on hi pugui entrar CiU.