bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dissabte, 18 de novembre del 2006

Una clau de tres diputats

Els tres nous diputats i diputades de la Coalició ICV-EUiA són els que donen la majoria aritmètica parlamentària al conjunt de les esquerres del pacte d’Entesa nacional pel progrés.

La meitat del Parlament són 68 diputats, mentre que la majoria quatripartita n’ha aconseguit 70.

A les urnes s’ha esdevingut una votació que ha reforçat l’esquerra de les forces d’esquerra (ICV-EUiA + 3), i ha castigat al PSC (- 5) i a ERC (-2). La ciutadania s’ha pronunciat per un reequilibri cap a l’esquerra.

Per tant el que PSC i ERC han perdut a les urnes, no ho han de recuperar als despatxos.

El PSC disposava de la clau per formar la socivergència, a costa de perdre la presidència, comdemnat a restar hostatge de CiU (i dels acords PSOE i CiU).

ERC disposava de la clau de pactar amb el PSC o amb CiU.

ICV-EUiA disposa de la clau per a fer unes polítiques socials que obrin pas a mesures efectives que millorin les condicions socials, laborals, de la majoria de la gent treballadora, canviant les polítiques privatitzadores i especulatives, neoliberals de CiU, o per cedir a l’hegemonia socialista d’adaptar-se als poders dominants i quedar-se només amb un vernís social, sense mesures suficients.

La mobilització per la MAT, línies de molt alta tensió, a Girona, o d’Habitatge a Barcelona, poden ser un element de gran importància per a donar força a la clau de tres diputats.

Cal fer valer aquesta clau per a què es noti la correcció social i laboral cap a l’esquerra, en el programa i les polítiques de la majoria d’Entesa.