bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

divendres, 24 de novembre del 2006

Cap a l’esquerra amb polítiques socials

Aportació al Consell Nacional sobre el Programa, la Investidura a President, i el govern d’Entesa nacional pel progrés.

Cap a l’esquerra amb polítiques socials

Les esquerres hem guanyat a les eleccions la majoria del Parlament. Un èxit, tot i la ruptura del tripartit, l’augment de l’abstenció, i el descens de vot del PSC i ERC. Ens alegrem del creixement en persones diputades per la Coalició ICV-EUiA (i les EPM), doncs passem de 9 a 12. EUiA dobla la representació parlamentària mantenint la paritat. Són just 3 escons els que donen la majoria a les esquerres. CiU no ha assolit el seu objectiu d’un govern de dretes. La psociovergència de CiU i el PSC (PSOE) no ha pogut prosperar. El resultat electoral afavoreix l’esquerra del tripartit.

José Montilla del PSC és el candidat de la majoria de les esquerres de l’Entesa Nacional pel Progrés per ser Investit President de la Generalitat. A ell li correspon el vot d’EUiA, i de la Coalició ICV-EUiA. És un vot per les esquerres; un vot per impedir que el candidat de CiU i de la dreta catalana sigui president.

En canvi el Programa de l’Entesa i les polítiques anunciades no es corresponen al resultat electoral cap a l’esquerra. Hi ha declaracions d’objectius socials però poca concreció a les polítiques de govern. El programa és més moderat que el del Tinell del 2003; és un pas enrera respecte a les perspectives que podessin permetre canviar els models macroeconòmics bàsics, laborals, socials, mediambientals; es pretén oblidar la necessitat d'avançar cap "el dret de decidir" com a poble per la llibertat de Catalunya. En conjunt les polítiques i la seva gestió resten limitades i supeditades per l’hegemonia del PSC. Per sort un aspecte positiu es nota en la ma d’EUiA en part de les polítiques socials, en la defensa de l’aprovació de la Llei d’habitatge, la Llei contra la violència de gènere, i les que van quedar pendents.

El que decideix que la negociació progressi en el sentit electoral es el seu reforçament a través de la mobilització, o que es redueixi en el sentit conservador sense canvis significatius quan es limita als despatxos.

Pel que sabem de la composició del govern no reflexa l’augment ni la pluralitat d’ICV-EUiA, ni la coalició contribueix a la paritat de gènere. En canvi la coalició assumeix una conselleria com Interior, amb l’ordre públic i la funció de repressió a través dels Mossos d’esquadra.

Per lo exposat ens mostrem crítics al programa i no li podem donar suport, ni estem d’acord amb la composició d’aquest govern. Com compartim i contribuïm al projecte de moviment polític i social d’EUiA, respectem les posicions majoritàries col•lectives. Tot comprometem-nos a fons en reforçar el perfil d’EUiA amb noves afiliacions i la millora de la tasca social i política de les Assemblees, dins la campanya d’EUiA: Sempre a l’esquerra!

Albert Martí Sato, Alfons Bech Peiró, Àngels Tomás, Anna Rius Ulldemolins, David Companyon Costa, Francesc Martínez López, Francesc Matas Salla; Jordi Matas Vilà, Josep Mª Encuentra Martínez, Josep Mª Gil, Martín Pretel, Mireia Espert Ansó, Montserrat Vilà Planas, Reinald Roca Serra, Teresa Cairó.

Catalunya, a 24 de novembre de 2006.

http://llista4euia.blogspot.com/