bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dissabte, 17 de febrer del 2007

La llibertat immediata de la Núria Pòrtulas

Salt, 16 de febrer de 2007.

Declaració d'Esquerra Unida i Alternativa

Comissió local Salt (Gironès)

Catalunya

La matinada del dia 7 de febrer va ser detinguda a Girona sota l’aplicació de la legislació antiterrorista, la Núria Pòrtulas, veïna de Sarrià de Ter.

L’operació fou efectuada pels Mossos d’Esquadra en compliment d’una ordre del jutjat d’instrucció de l’Audiència Nacional espanyola.

L'acusació va ser de pertinença a banda armada i tinença d’explosius. Van efectuar dos escorcolls: un a casa seva i un altre a la casa dels seus pares.

Tot el cas es basa en la requisa de material polític (cartell per exigir la llibertat d’en Joan Sorroche, un altre jove de Sàrria de Ter acusat de col·laborar amb organitzacions anarquistes que s’oposen a la deportació d’emigrants que efectua l’Estat Italià, en concret de la reivindicació de la crema de dos vehicles de Trenitalia, empresa còmplice de les deportacions) i d’una agenda personal amb un llistat d’administracions publiques catalanes.

La nit del 8 de febrer va ser traslladada a Madrid, a l’Audiència Nacional. Després de declarar i que se li retirés la imputació de tinença d’explosius, per manca de proves, el jutge va decretar presó provisional a l’espera de noves diligències policials. Ara la Núria roman presonera a la presó de Soto del Real.

Des d’Esquerra Unida i Alternativa volem expressar: L'Audiència Nacional espanyola (hereva del Tribunal de Orden Publico franquista), i les comarques gironines tenen una singular relació, recordem per exemple: les detencions i les posteriors acusacions de tortures policials contra independentistes, acusats de terroristes, amb ocasió de les olimpíades de 1992 i l'operació Dixan, per la qual acaba de condemnar a 13 anys de presó a 5 conciutadans, sense proves i també acusats de terroristes.

Per aquesta institució, naturalment en aplicació de l'actual legislació antiterrorista de l'estat espanyol, els i les que defensem a les persones detingudes també som aspirants a que se'ns apliquin les lleis d'excepció i sinó que li preguntin a la Núria Pórtulas, és per això que està a la presó.

La criminalització de les discrepàncies no és el camí de la llibertat. Cal discrepar amb absoluta llibertat, quan l'Estat no ho permet, la democràcia és menys democràcia.

Els moviments anarquistes, independentistes, antirepressius, etc, lluiten per la llibertat de les persones i dels pobles i són els nostres companys i companyes de viatge.

La legislació antiterrorista comporta necessàriament una declaració judicial davant els jutges de l'Audiència Nacional ubicada a Madrid.

Aquesta legislació excepcional permet potencialment la total impunitat per violar la integritat psíquica i física de les persones donada la incomunicació i aïllament total a la que són sotmesos els detinguts i les detingudes al llarg de molts dies. Amb l'objectiu d'aconseguir l'autoinculpació de la persona detinguda.

Aquest règim d'incomunicació impossibilita el dret d'elecció d'advocat i el desenvolupament normal de l'exercici de la defensa durant la declaració policial.

A més, l'arbitrarietat de la seva aplicació fomenta que no sigui tan sols la persona inculpada la destinatària exclusiva de la repressió, sinó que també amics i familiars es troben impotents davant el desconeixement i la por que suposa l'ús d'aquesta llei.

És per això que des d’EUiA exigim:

* La llibertat immediata de la Núria Pòrtulas.

* La fi de la persecució i criminalització de la discrepància

* La derogació de la llei antiterrorista.

Per a més informació

Pau Gálvez, tel. 647 605 468

Secretari de comunicació


--
EUiA
Esquerra Unida i Alternativa
17190 Salt
Gironès
Catalunya

Tel 00 34 605 179 899

salt@euia.cat
http://www.euia.cat