bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dissabte, 23 de desembre del 2006

Habitatge nadalenc

L’habitatge és la preocupació de primera magnitud pel gruix de la gent jove. Siguin els anomenats mileuristes o que no arribin a aquest sou d’ingrés mensual. En general joves amb treball en precari.

La mobilització al plet del Nadal ha esdevingut un èxit complert. Malgrat són dates considerades de consum i per tant de desmobilització, milers de joves no polititzats s’han acostat i participat en una proposta i reivindicació positiva com la de que volen habitatge. Volen viure i per tant necessiten una casa, un pis.

Entre 10 a 15.000 a Barcelona han omplert i fet xiroia per tota la Via Laietana. De 2 a 3.000 a Madrid. 1.000 a Sevilla. Altres ciutats també s’han mobilitzat omplint carrers i fent xarana.

El Grup d’Anim·acció d’EUiA i Joves d’EUiA han participat activament amb cançons i tambors.

Convé mantenir viva la guspira d’aquesta mobilització, per obrir camí i forçar que es plantegi a cada Ajuntament i a la Generalitat la necessitat d’habitatge per a joves, de lloguer públic, amb un percentatge variable segons el sou i el treball de cada persona. Cal que la Llei d’Habitatge que ha entrat al Parlament de Catalunya, respongui positivament a la demanda popular de la gent jove.

Caldrà calçar i fermar l’especulació imperant, per fer un espai a l’habitatge protegit per al jovent.

FMS