bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dissabte, 24 de març del 2007

Per la representació institucional local d’EUiA

Consell Nacional d’EUiA 23 març 2007

Companys i companyes,

Aquest dissabte passat varem fer la Jornada de la Llista Quarta. Aprofito per informar-vos que hem adoptat el nom de Bastida, i així ens direm d’ençà aquest 17.

En aquesta Jornada l’orientació de Bastida va ser prou clara. He defensat que l’objectiu d’EUiA a les eleccions municipals es fer progressar la Coalició ICV-EUiA-EPM a cada població, al temps d’estendre-la a nous indrets, i això volem fer-ho amb la millora i consolidació del treball de base social, veïnal, amb la gent treballadora. Tanmateix aquesta millora té un nom, donar un nou pas endavant per part de l’Assemblea local d’EUiA, obrint-la a la gent electora com amics i amigues d’EUiA; i, aquesta millora també disposa d’uns cognoms, obtenir regidores i regidors d’EUiA, per assegurar la representació institucional local d’EUiA, i reforçar la coalició per l’esquerra i des de l’esquerra.

Amb aquesta orientació deixo ben clar que comparteixo, m’alegra, i faig meu el progrés de passar de 48 a 80 persones regidores, des de cada assemblea mobilitzarem i lluitarem per aconseguir-ho. Treballaré a fons perquè EUiA avanci, per això el mateix nom de bastida d’EUiA; vull, volem, construir EUiA com a moviment polític i social, amb una concepció de projecte novedós ben diferent al d’un limitat aparell electoral com són alguns aliats nostres.

Per aquest projecte de nova EUiA, com dèiem al darrer Consell Nacional, d’un moviment amb perspectiva social i política de transformació de la societat, ens cal entre nosaltres el diàleg i construir el consens; les majories mecàniques seran legals i democràtiques, són necessàries per entendre’ns, però no són suficients per a construir entre vàries tendències un moviment alternatiu i plural diferent. El consens esdevé una eina necessària per a resoldre les contradiccions naturals i els conflictes que s’esdevenen, amb un profund respecte per les assemblees i el treball de base.

I entro en la part contradictòria de les decisions a prendre que la direcció nacional no hem sabut resoldre, i on no hem aconseguit construir un consens.

Aquesta grata millora a 80 regidories possibles, es fa tanmateix colpint, tallant les ales, frenant el desenvolupament, i fins i tot sacrificant a una part d’assemblees territorials a les localitats.
Més de 40 assemblees territorials han sofert a la seva carn les imposicions unilaterals i deslleials dels nostres aliats; és un fet objectiu amb el que el Consell Nacional, i les persones responsables de la direcció hi hem de ser molt sensibles; Com imagino passa amb vosaltres estic afectat i disposat a defensar les nostres assemblees, i el seu treball de cada dia.

Per aquest motiu he dissentit fraternalment de l’estratègia negociadora. La tàctica, el dia a dia, les imposicions dels aliats, la seva unilateralitat legal, ens han portat per una altra via. La negociació ha evolucionat, forçada sens dubte, de proposar “els acords del 2003, amb millores”, als “acords del 2003, sense excepcions” ni retrocessos, per esdevenir al final a la proposta que tenim per signar, en “els acords de 2003, amb molts retrocessos i concessions per part d’EUiA”; és una signatura que ens frena el desenvolupament al territori.

He demanat que on no hi hagués consens, cadascú podés anar civilitzadament amb les seves sigles, fins i tot assegurant els vots de segon nivell per a la coalició. Els nostres aliats s’hi neguen. Però per a mi la direcció d’EUiA ho ha de recolzar, on no s’ha pogut arribar a un acord, cadascú amb les seves sigles, i pactant campanyes ambles pensant en un futur de superació de la confrontació. Per tant, per defensar a les assemblees del territori, per animar els seu progrés, no puc, no podem, entrar ni participar en un acord nacional que trenca el consens amb les nostres assemblees.

Us demano un vot de suport que no castigui a les assemblees del territori.

Companys/yes, en funció de la proposta final, resums inclosos, de que sigui de consens o de confrontació i sacrifici d’assemblees, votaré abstenció o en contra de l’acord nacional.

Francesc Matas Salla

Portaveu de Bastida (abans Llista Quarta)

Les persones membres de Bastida varem votar abstenció a l’acord general.

Varem donar suport a la demanda de Rubí de recolzament a les decisions de l’assemblea per poder anar separats, al negar-se ICV a incloure a EUiA en posició de sortida per disposar de representació a l’ajuntament amb una regidoria.