bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dimecres, 18 d’abril del 2007

Com va anar la Jornada municipalista


A la taula d'esquerra a dreta: Isabel Martínez (Torrelles de Llobregat), Imma González (Salt), Francesc MS (portaveu), Àngels Tomàs (SAFA), martín Pretel (Rubí).


Com va anar la Jornada municipalista de Bastida d’EUiA (abans Llista Quarta)

La Jornada de Bastida d’EUiA/LQ ha estat molt be en conjunt, potent en la concepció de la temàtica política, encertada en el format de tallers, molt positiva la participació i aportació de ponències mixtes de gent d’EUiA, de fora d’EUiA, i de Bastida d’EUiA. S’ha aconseguit un bon ambient polític i fraternal.

Bon resultat orgànic en territori i en part de les mobilitzacions en que estem compromesos, cosa que s’ha reflectit amb participació, millora del compromís col·lectiu, fins i tot noves afiliacions, amb un debat i intercanvi profitós de diferents generacions, on destaca un increment significatiu de gent jove. Alhora hem d’estudiar en concret i reforçar els indrets més febles en participació.

El debat iniciat, amb les conclusions establertes, situa al corrent Bastida d’EUiA per afrontar la mobilització municipal a les properes eleccions del 27 de maig, amb un compromís de fons per la millora de les assemblees de base, dels resultats a cada localitat, i per reforçar la coalició ICV-EUiA-EPM, des de la seva esquerra i com a proposta d’esquerres.

Les ponències als tallers estaven avalades per l’experiència, amb certs elements de teoria política que permetia la generalització. Tanmateix el temps limitat dels tallers, potser també molta gent en cadascú d’ells han limitat un xic les propostes concretes i pràctiques, que podien anar encara més lluny. Alhora considerem un encert que les persones coordinadores dels tallers fossin joves; també hem vist la necessitat de preparar millor aquestes coordinacions per afavorir metodologies participatives, i fer aflorar millor les diferents alternatives, implicació i proposicions. L’objectiu és resumir experiències de cada indret i fer propostes per EUiA.

El nom de Bastida va ser escollit democràticament entre tres noms que havien estat proposats prèviament per gent diferent. Bastida representa una nova etapa i deixa el nom que ens havia identificat fins ara, molt lligat a un moment concret on es va presentar una llista (la quarta) a la segona Assemblea d’EUiA, amb un fort contingut ideològic també.

Qui érem, què hem vist

Participació de 102 persones de 25 assemblees o localitats. En conjunt la participació ha estat força bona. Del total de la participació, el 54,5% son companys i companyes de Bastida o de l’entorn, el 45,5% es gent POR. El 25% del total ha estat gent jove. En acabar la jornada varem afiliar a EUiA.

Tenim l’enquesta de amb valoracions diferents, però en línies generals una majoria han donat un 4 o un 5 (sobre 5) als tallers i també a la jornada. En relació als comentaris realitzats el més extens ha estat que havia poc temps pels tallers.

Molt positiu ha estat l’aportació als tallers de la gent que simpatitza, fins i tot sense ser d’EUiA. En la mida que van trobar d’interès els tallers van participar tota la jornada. Alhora va ser un encert encarregar a companys i companyes joves fer la coordinació dels tallers. Encetem una renovació amb rejoveniment de gent compromesa amb la causa de l’esquerra, acèrrima partidària de la mobilització per a cimentar els canvis socials i polítics, gent disposada a utilitzar les institucions, però sense sotmetre’s al poder imperant, gent que el seu compromís social i cívic la porta a l’acció política amb les eines al seu abast.

Respecte a les tasques decidides varem aconseguir participar persones de diversos territoris i de moviments, organismes, campanyes. Entre elles: * Precarietat-sindical (Metall, Mitjans de comunicació, serveis administratius i financers), * Habitatge, * Violència de gènere (amb 29 participants va ser el taller amb més gent sorgida de l’activitat i on vam poder contar amb més gent nova), * Immigració (hi havia gent pakistanesa, magrebí, peruanes, xilena, guineana, afganesa, iraniana; nord-americana), * Fundació Andreu Nin, * Aturem la guerra i Procés de Pau.

La jornada municipalista s’insereix en el treball de dinamització de la nostra feina i els objectius d’organitzat el nostre entorn i ampliar l’afiliació a EUiA.

Cal saber que fins a la preparació de la jornada hem aconseguit centralitzar una part de la gent en una llista repartits entre 30 assemblees d’EUiA/localitats- D’ara a les municipals cal completar-la: en posem a fer una llista de correu electrònic per a una coordinació en xarxa, assequible per a tot-hom. Llistar, vol dir comprometre i comprometre’ns.

Per acabar

Si has participat o estat invitat/a a la Jornada: et proposem considerar-te amic i amiga d’EUiA. Si ja ens atorgues el vot, això d’amic i amiga significa rebre informació més allà del cicle electoral. Les properes que t’enviarem seran les conclusions dels diferents tallers. També et podem fer arrivar el CD amb uns bons materials de suport dels tallers.

En segon lloc et proposem que entris al blog per trobar les noticies de l’activitat d’EUiA i dins d’ella de Bastida d’EUiA. Disposes de l’adreça bastidadeuia@gmail.com si vols informar del que fas o donar la teva opinió. El blog es: http://bastidadeuia.blogspot.com/

La Bastida d’EUiA es un element per a millorar EUiA, per a fer-la més Sempre a l’esquerra, social i política. Fes-la, fem-la gran. Incorporem a les amigues, als amics, companyes i companys. Com amics i amigues, o com afiliats a EUiA. Participa en la mesura que puguis a les properes lluites amb nosaltres, amb la gent d’EUiA, a les manifestacions amb les cançons d’Anim·acció d’EUiA, a la celebració del aniversari de la República, al 1er de Maig, i a la lluita electoral per obtenir regidors i regidores.

Salut i mercès per la teva atenció. Estarem en contacte.

Alfons Bech