bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dissabte, 14 de juliol del 2007

Un regidor d’EUiA vota en consciència a Cerdanyola

Carles Escolà, regidor jove d’EUiA, vota en consciència enfront de la proposta d’augment de sous del consistori. El vot en consciència és per no trencar la coalició ICV-EUiA. Carles ha manifestat el seu desacord amb un equip de govern o cartapaci municipal format amb CiU, i els vots del PP. Carles no ha assumit, per coherència amb la seva posició política, cap responsabilitat de govern. Tanmateix la seva postura és alhora coherent amb la política aprovada pel Consell Nacional d’EUiA, de barrar el pas a la dreta (CiU, PP). FMS

Adjunto info de la web: http://www.cerdanyola.info/noticies/noticia12182.html

9 regidors tindran dedicació exclusiva i 2 parcial, mentre Cárdenas (PSC) en renuncia.

Un dels temes destacats del debat plenari va ser sobre la dedicació i retribucions dels regidors. El govern va plantejar la necessitat d'incrementar la dedicació i retribucions dels membres del govern i els portaveus de l'oposició, mentre el PSC considera que hi ha un augment desproporcionat i Cárdenas renunciava a tenir dedicació exclusiva. El portaveu d'ICV/EUiA, Jordi Miró, i del PP, Antonio González, si que en tindran.

Pel que fa a les retribucions, es va aprovar, amb l’oposició del PSC i l’abstenció del regidor d’EUiA Carles Escolà –que no forma part del govern- fixar-les en 59.541 euros bruts anuals en el cas de l’alcalde, de 48.982 euros pel que fa a la resta de dedicacions exclusives i de 25.063 euros en el cas de la parcial.

El
portaveu d’ICV/EUiA, Jordi Miró, va remarcar la voluntat d’entesa amb l’oposició concretada en l’oferta de presidir una de les comissions especials permanents i que els portaveus tinguessin dedicació exclusiva per afavorir la participació. Miró va afirmar que la Federació de Municipis de Catgalunya recomana, per a poblacions similars a Cerdanyola, que l’alcalde cobrir entre 74 i 79.000 euros bruts anuals quan a Cerdanyola s’aprovava una retribució de 59.000, cosa que “significa que estan molt per sota” de l’aconsellat.

Finalment, les dietes pels regidors sense dedicació exclusiva o parcial són de 400 euros per assistència al Ple, 540 a la Junta de Portaveus i 270 euros per les comissions informatives o d’estudi. Els grups municipals reben 450 euros bruts mensuals i 105 per cadascun dels seus membres.