bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dilluns, 2 de juliol del 2007

Llibertat Cándido i Morala

El passat dijous 28 de juny la convocatòria d’un acte de solidaritat amb els sindicalistes asturians dirigents de la Corriente Sindical de Izquierdas (CSI), va omplir de gom a gom la Sala de Projeccions de Cotxeres de Sants de Barcelona.

Cándido González Carnero y a Juan Manuel Martínez Morala van ser acusats de fer unes destrosses a la ciutat de Gijon en el decurs d’una mobilització dels treballadors de la naval en defensa dels seus llocs de treball. Va haver una denúncia de l’ajuntament de la ciutat i aquesta s’ha consumat amb una sentència condemnatòria de 3 anys de presó per als dos sindicalistes (que son el secretari general i l’ex-secretari general de la CSI) i .... euros de multa.

Se’ls acusa d’uns fets del quals ells s’han declarat innocents, amb el que sembla estar davant d’un muntatge policial destinat a criminalitzar les lluites de la classe treballadora en defensa del seus llocs de treball. Des de fa quinze dies estan a la presó. Les mostres de solidaritat de diferents sectors de la població han estat moltes des de fa mesos, començant pel Principat de Astúries amb diverses vagues generals, posicionaments dels sindicats que estan al comitè d’empresa. CCOO d’Astúries ha senyalat que els fets pels que s’ha condemnat aquests treballadors son els que es realitzen habitualment els treballadors quan lluiten per les seves condicions i llocs de treball.

S’ha endegat també una campanya de recollida de signatures en demanda d’indult per a Cándido i Morala, que es pot exercir on line entrant en aquesta adreça https://www.firmasonline.com/1Firmas/camp1.asp?C=586

En el decurs de l’acte de va haver, explicació, passi de documental i posterior debat, es van dir moltes coses. Algunes posicions força sectàries respecte i d’altres molt encertades que varen senyalar que no es pot posar entrebancs a la solidaritat amb aquests lluitadors i que les activitats que es desenvolupin haurien de buscar ser el màxim d’unitàries. Finalment en acte es va decidir constituir un comitè de solidaritat i la convocatòria d’una manifestació pel dijous 12 de juliol a les 19 hores, a la Plaça Universitat.

Àngels Tomás