bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

divendres, 22 de juny del 2007

Els Mossos no poden limitar el dret de manifestació

La gent jove també te el dret democràtic de manifestació




Els Mossos no poden limitar el dret de manifestació


El diumenge 17 de juny diversos grups antirepressius van convocar una manifestació al centre de Barcelona per a protestar pel que consideren mesures i actituds antidemocràtiques dels Mossos d’esquadra.


Uns centenars de persones, joves la majoria, es concentraren pacíficament a la Plaça Universitat, i van encetar el recorregut de la manifestació legal que prèviament havien sol·licitat. Just caminats uns metres fou quan els Mossos d’esquadra els encerclaren impedint que la manifestació circulés lliurement fins l’indret on havia de finalitzat. Durant més de dues hores els van mantenir encerclats (potser s’hauria de dir segrestats) impedint abandonar-la i sense permetre que altres persones s’hi podessin incorporar. Al final, els Mossos aixecaren l’assetjament i abandonaren el segrest d’unes centenes de persones que sempre disposaren del suport del nombrós públic que es va anant concentrant per l’entorn.


Els Mossos actuen pel seu compte contra la gent jove manifestant?


Fa uns setmanes succeí quelcom semblant davant d’una manifestació del moviment okupa. Tal volta s’haurà de concloure que no es tracta pas de fets aïllats, sinó d’una política establerta per la Conselleria d’interior de la Generalitat enfront de l’exercici democràtic del dret de manifestació.

Perquè es tracta efectivament d’una limitació del dret de manifestació. Les normes legals indiquen que hi ha que notificar el recorregut de la manifestació i els convocants deuen assegurar que transcorri en ordre.


Els Mossos estan impedint el pas als manifestants; estan impedint que persones surtin o s’incorporin i estan decidint quan i a on s’acaba l’exercici d’un dret democràtic reconegut i reglat. I això només te un nom: estan limitant el dret de manifestació.


No és acceptable emprar l’argument de que la limitació es realitza per a defendre la seguretat d’altres persones. És un argument típic de la dreta que amb l’excusa de la seguretat acostumen a imposar normes restrictives als drets i llibertats.


Una política d’esquerres i democràtica, com hauria de ser la que impulsa el govern d’esquerres de la Generalitat, i més encara la Conselleria d’interior dirigida per Joan Saura, ha de garantir en primer lloc el ple exercici de tots els drets, en aquest cas el de manifestació. Ha d’esdevenir especialment escrupolós a l’hora d’aplicar les normes, hauria de cercar el diàleg i no l’enfrontament ni la repressió als moviments socials i alternatius, en fi, hauria de saber que la seguretat no és sinònim de repressió sinó de que la majoria de la població tingui cobertes les seves necessitats vitals i disposi dels canals suficient per expressar-se.


El POR no només no comparteix, sinó que és completament contrari a les pràctiques coercitives repressives, i agressives, que vagin contra la gent jove.


Considerem necessari que EUiA i la Coalició ICV-EUiA, de la que formen part les persones membres del POR, sigui coherent amb la democràcia radical que propugna, per tant defensi:


* Què s’acabi aquesta política d’intervenció dels Mossos d’esquadra a les manifestacions.


* Què es respecti el dret democràtic de manifestació per a la joventut.


Partit Obrer Revolucionari (POR)

Quarta Internacional


20 de juny de 2007