bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dimarts, 19 de juny del 2007

El setanta aniversari del segrest d’Andreu Nin

L’any Nin

Dissabte 16 de juny 2007. Palau de la Virreina (BCN). Uns centenars de persones ens reunim en l’acte homenatge organitzat per la Fundació Andreu Nin, de reivindicació de memòria històrica en el setanta aniversari del segrest d’Andreu Nin, dirigent del POUM, assassinat després per agents de la GPU dins de la policia republicana.

Andreu Nin (El Vendrell, 1892 – Alcalà de Henares, 1937) va ser moltes coses al llarg de la seva vida, però fonamentalment va ser un revolucionari internacionalista. Potser el revolucionari internacionalista català més important de la seva època.

La recuperació de la memòria històrica es va obrint camí poc a poc, i dins d’aquesta hi ha gent, que reivindica, que reivindiquem la recuperació de la memòria històrica DINS de la recuperació de la memòria històrica. Hi ha col·lectius que estan fent un esforç, com la Fundació Andreu Nin perquè així sigui i per treure’n lliçons, explicar i entendre una part de la història que encara hi ha gent tapa i es nega a admetre.

L’homenatge va ser molt emotiu, amb la participació d’alguns vells militats del POUM, entre ells Wilebaldo Solano. Va llegir el manifest l’actiu Carme Sansa. Va mancar però una cosa: mitjans de comunicació. Cap es va acostar.... i això que quan interessa busquen catalans a sota les pedres. Voldria des d’aquí fer extensiu l’homenatge que pel que sigui, els mitjans dissabte no van recollir. Més informació a
www.fundanin.org

Àngels Tomás