bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dimarts, 29 de maig del 2007

Gir a l’esquerra a Castellar

Les eleccions municipals han significat un clar gir a l’esquerra a la localitat.

CiU ha passat a ser una segona força després del seu domini des de la transició.

Els grups “d’esquerres” sumen una majoria aplastant, encara que alguns d’aquests grups han seguit en l’ultima legislatura una política de comparsa a la dreta de CiU, el que els hi costat un bon retrocés.

Regidors: PSC 9, L’Altaveu 2, ERC 2, Total 13 regidors sobre 21.

Creiem bo igualment que aquest gir a l’esquerra no hagi donat la majoria absoluta al PSC. Això els obligarà a pactar i els impedirà o al menys dificultarà el realitzar una política “continuista”. El PSC local, amb la seva política anterior de “donar confiança” a CiU en una sèrie de temes (com la violència feixista al poble), i el seu passat de governar amb CiU (fa dues legislatures) podia emprendre, en el cas de governar sol, el camí “responsable” –com diuen alguns- de fer política “continuista” de la feta per CiU fins ara.

Essent que l’Altaveu no s’ha definit per cap pacte en concret, posant a cops en igualtat pactar amb CiU i amb el PSC, haurà de definir-se si vol o no vol un ajuntament d’esquerres, el que també es bo per a tothom conèixer-ho.

Ara, creiem, toca acordar UN ALCALDE i AJUNTAMENT d´ESQUERRES.

A això cridem a tots els grups d’esquerres del poble.

I demà, UNES POLITIQUES D¨ESQUERRES, i no tant sols un Ajuntament de agrupacions i partits “d’esquerres” sinó que PER APLICAR POLITIQUES SOCIALS i D’ESQUERRES.

Nosaltres, ICV-EUiA, no hem mantingut el nostre Regidor. Creiem que una part dels nostres vots han anat al PSC i una altra a l’Altaveu. El vot útil (el primer) i el vot “anti-partit” (el segon) ens han impedit mantenir el regidor que teníem. No ho veiem com un gran retrocés. Es el nostre sacrifici per aconseguir una majoria d’esquerres. El temps dirà si aquests vots que han reforçat als altres valien la pena o no. Sigui des de dins o des de fora de l’ajuntament, hem col·laborat al gir a l’esquerra que ha fet Castellar, i n’estem orgullosos.

Ara vetllarem perquè l’ajuntament sigui d’esquerres, en primer lloc, i perquè FACI política d’esquerres (després), i perquè els Socialistes APLIQUIN realment el programa que han presentat.

Ara: AJUNTAMENT D’ESQUERRES per fer demà POLITIQUES D’ESQUERRES.

EUiA Castellar del Vallès

1 Comments:

  • At 14:14, Blogger llorenç said…

    Correcció:
    Finalment el
    PSC ha tret 10 regidors i no 9 com diu l´article.
    ERC 2
    l´Altraveu 2
    CiU 7
    El que confirma el gir a l´esquerra i no cambia res de la resta de l´article.

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home