bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

divendres, 25 de maig del 2007

Teresa Cairó a l'acte central d'EU-IU



D'esquerra a dreta, la diputada al parlament de catalunya, Mercé Civit i la candidata a batlle d'EU-IU per Salt,Teresa Cairó.



Hola, bona tarda a tothom.

Sóc Teresa Cairó, cap de llista d'EU-IU, nom que per motius prou coneguts ha d'adoptar EUiA per presentar-se a les properes eleccions.

Primer voldria donar-vos la benvinguda i agrair la vostra presència en aquest acte central de la campanya així com la de Mercè Civit, diputada al Parlament de la Generalitat per la coalició ICV-EUiA,

Des d'EU-IU hem volgut reflectir en aquesta campanya electoral, les dues potes en les quals es sustenta EUiA: la nostra presència a les institucions i la nostra lluita al carrer. Totes dues potes són importants. Necessitem estar a les institucions per poder-les girar cap a l'esquerra, però sense el carrer que pressioni i expressi a través de les seves organitzacions les demandes de la població, la separació entre els representats i els representants pot arribar a ser insalvable. Per això, a banda de les activitats clàssiques de les campanyes electorals, hem volgut fer actes que reflecteixin la nostra vinculació amb la lluita i reivindicacions dels moviments socials. El primer dia de campanya us varem convocar per la llibertat de la Núria Pòrtulas i el dimecres passat varem donar protagonisme a la lluita GLT aprofitant el dia internacional contra l'homofòbia. (…)

El previsible augment demogràfic de Salt demanava una visió planificada de futur amb actuacions prioritàries en educació, habitatge, i acollida, entre altres.

Proposem la millora del transport públic amb un augment d'horaris en determinades línies (la 4), línies d'autobús nocturn, fer arribar l'autobús al barri vell i al polígon industrial,...

La primera necessitat que veiem és la de les escoles bressol municipals. A Salt hi ha unes 900 mainades en edat de 0 a 3 anys. Cal construir més escoles bressol municipals. Actualment a Salt n'hi ha dues, fet que posa en evidència la manca de llocs. Nosaltres tenim per objectiu que n'hi hagi una a cada barri i aconseguir la gratuïtat del servei.

Oferirem un espai a la Coma Cros al departament d'ensenyament de la Generalitat, per tal que l'escola d'adults disposi d'un local digne, en consonància amb els 30 anys de la seva fundació.

Proposem la construcció d'una residència per a la gent gran, gestionada directament per l'ajuntament, a la qual hi tinguin accés les persones amb pocs recursos econòmics.

Tindrem com a objectiu aconseguir la gratuïtat de la piscina i adequarem el carnet familiar a les noves realitats familiars de Salt.

Descentralitzarem la cultura i el lleure. Proposem la creació de diversos centres cívics que cobreixin les necessitats específiques de cada barri i de la seva realitat associativa amb la pretensió de potenciar processos de participació ciutadana on els veïns es facin coresponsables de les decisions a prendre.

Des d'EU-IU orientarem les polítiques municipals, d'una manera transversal, a crear un dispositiu integral d'acollida i formació de les persones immigrades. Un dels eixos d'aquestes polítiques ha de ser la millora de la cohesió social i la convivència ciutadana i la lluita decidida contra la xenofòbia i el racisme. A través d'aquest pla d'acollida se'ls explicaran els drets i deures que tenen com a ciutadans de Salt, i mitjançant l'escola d'adults, se'ls farà entrar en un pla d'immersió lingüística i alfabetització per tal que puguin incorporar-se plenament a la societat saltenca. Quan parlem de drets i deures entenem que han de ser en la seva totalitat. EU-IU impulsarem actuacions per tal de demanar el dret a vot de les persones immigrades. També respondrem davant qui equipari immigració amb delinqüència o terrorisme.

Per tal de resoldre els problemes veïnals i de convivència que es presenten proposem l'ampliació del número de mediadors culturals municipals, que hauran de pertànyer a les diferents cultures majoritàries que hi ha a Salt.

EU-IU pretenem aconseguir un govern d'esquerres pel poble de Salt.

Pel discurs complert a: http://esquerra-unida-i-alternativa-de-salt.bloc.cat/

Vota EU-IU