bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 28 de juny del 2007

El Cavall de Troia de les excepcions

Deixo ben palès que prefereixo una persona regidora de la nostra coalició (ICV-EUiA-EPM) que una del PSC o d’ERC, encara més si es tractés de CiU.

Per EUiA el què cal és barrar el pas a la dreta (CiU, PP), per això mateix es fa prou difícil de digerir quan s’obre pas a aquesta dreta a participar al govern o a determinar-lo amb suports tàcits o explícits, signats o no.

Val tant la pena mantenir-se al govern quant les nostres persones regidores l’han de compartir amb CiU?, o fins i tot quan es necessita el vist-i-plau (espiritual i material del PP?

Com influiran aquests suports angelicals de les dretes en el proper pla urbanístic municipal? A l’externalització de serveis i llur privatització? A la precarització en els contractes al personal municipal o a qui treballi pel municipi? A l’habitatge social de lloguer per joves? A la política de convivència social amb la gent nou vinguda, a que disposin de mecanismes de participació començant pel vot?

Si més no qui cerca i fa l’entesa entre esquerres i dretes municipals m’ha d’acceptar que hi ha incoherència amb els acords establerts per EUiA, per no dir clara transgressió.

Hi ha dos arguments que circulen. Què el municipi en concret és una excepció a la norma general (nacional per EUiA i estatal per IU). O què la gestió és millor en tot cas a mans d’una regidoria de la coalició doncs aleshores no la te la dreta.

Podria passar de puntetes sobre una excepció, en un poblet concret i petit. Però per a mi n’hi ha masses d’excepcions. I se m’acut pel magí que es cola com cavall de Troia una malsana norma dins les excepcions, la de que resulta a voltes legítim acceptar els suports i els vots de la dreta. Com si la gestió fora quelcom neutre, tècnic, independent de l’orientació política general i més en concret de la relació entre les esquerres, entre les esquerres i les dretes, i entre el govern que sigui i els capitans i propietaris urbans o del camp.

Em quedo amb l’esquerra que barra el pas a la dreta en concret, i defuig dels cants de sirena.

FMS