bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dissabte, 23 de juny del 2007

Poble i Progrés a l'oposició

Avui s’ha constituït l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat. El govern municipal el formen les mateixes forces que ara fa 4 anys: ERC, PSC i Poble (una escissió per la dreta de CiU). La suma dels vots d’aquestes tres formacions ha baixat respecte a les anteriors eleccions. Han deixat expressament fora a Poble i Progrés que, en canvi, ha pujat en nombre de vots i un regidor més.

Aquesta és la declaració que hem difós des de Poble i Progrés.

Isabel Martínez Soriano (regidora, segona a la llista de Poble i Progrés).


Una oportunitat perduda

Això ha estat l’inici del nou govern municipal. Com sabeu, la proposta de Poble i Progrés, que vam fer pública abans de les eleccions i de saber-se el seu resultat, era la de vestir un govern amb tots els grups amb representació municipal. A més els resultats avalaven la proposta: ERC 4, Poble i Progrés 4, PSC 1, CiU 1, Poble 1.

Una proposta difícil? Segurement sí, però l’única que garantia superar els darrers anys d’enfrontaments i discussions. Complicada d’organitzar? A l’ajuntament hi ha feina per a tothom que tingui voluntat de fer-ne. Es tractava d’establir un pacte de mínims, posar-nos d’acord per a un funcionament participatiu i democràtic, garantir la informació i la discussió entre tots els grups i els ciutadans i les seves associacions, intentar la presa de decisions per consens i, en cas de no ser possible, votar.

Aquesta proposta és la que vam portar a ERC, PSC, CiU i Poble. PSC i CiU van mostrar-se receptius i vam avançar en succesives reunions sobre maneres possibles de funcionament de l’ajuntament. Fins i tot el PSC ens va fer una petició concreta sobre la nostra oferta, però finalment van optar que no continuar la discussió, tot i que es millorava, i molt, el que els ha acabat donant ERC. Pel que fa a ERC i Poble, encara estem esperant la seva resposta.

Posar en marxa una proposta com la que nosaltres fèiem requereix una mentalitat oberta, un exercici d’humilitat per part de tots i la voluntat de treballar per consens.

Per això diem que aquest dissabte 16 de Juny s’ha perdut una bona oportunitat amb el resultat que s’ha donat: la de constituir un govern d’àmplia representació, amb possibilitats interessants de treballar per una nova manera i cultura de govern. Sortir-nos airosos d’aquesta experiència hagués afegit valors interessants per al futur de Torrelles.

Tenim per endavant quatre anys que, estem convençuts, posaran en evidència que aquesta proposta era l’encertada. En aquest temps hauríem de posar-nos d’acord amb el Pla Parcial de Can Balasch, amb la Revisió del Pla General, amb la posada en marxa de nous serveis i equipaments i moltes altres coses que aniran sortint...

Finalment, vist l’important augment de l’abstenció, us animem a tots i totes a participar en la vida municipal: des de les associacions, des de les tertúlies, des del carrer...

Teniu els quatre regidors i regidores de Poble i Progrés a la vostra disposició.

Torrelles de Llobregat, 16 Juny 2007