bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

divendres, 22 de juny del 2007

“Sí al procés” reafirma el seu compromís amb la pau i el diàleg

Davant la decisió d’ETA de trencar l’alto el foc, declarat al març del 2006, la campanya “Si al procés” vol reafirmar el seu compromís per impulsar una solució democràtica, pacífica i dialogada al País Basc.

Per això exigim a ETA el retorn a l’alto el foc permanent, i exigim al govern espanyol no abandonar l’objectiu del diàleg i impulsar mesures que permetin emprendre el procés de pau (acostament de presos, derogació de llei de partits, respecte als drets humans individuals i col·lectius). La pau només serà possible si es generen les condicions necessàries per a una negociació. Som conscients que amb el final de la treva només han guanyat els adversaris de la resolució definitiva del conflicte basc.

Ara més que mai creiem necessari la implicació de la societat civil per evitar que les esperances dipositades en la recerca de la pau s’esvaeixin i desaprofitem l’oportunitat creada. La nostra campanya reforça la seva voluntat de seguir treballant per la implicació de la ciutadania. Per això ens reafirmem en:

  • La necessitat de construir un escenari d’absència de qualsevol tipus de violències.
  • No hi ha alternativa al diàleg. El respecte a totes les veus i opcions polítiques és una condició indispensable per la consecució de la pau
  • El reconeixement de tots els drets, d’aplicació individual i col·lectiva, com a base d’un avenç democràtic que resolgui el conflicte.

Barcelona, 22 de juny 2007