bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 28 de juny del 2007

Coherència municipalista

De les esquerres un be preuat és la coherència. Val a dir coherència a les polítiques i els valors a aplicar.

Si més no la coherència comença amb els pactes post municipals. És el que pot atorgar credibilitat entre la ciutadania treballadora més modesta i la gent jove.

A EUiA varem adoptar, per àmplia majoria al Consell Nacional del 6 de juny, uns criteris cabdals per enfocar els pactes post municipals. Pactes on es decideix l’orientació de fons del Consistori amb la investidura de l’alcalde, el programa, la configuració del govern municipal, l’anomena’t cartipàs. També és prou important el fer o no l’oposició, segons el caràcter i base social de cadascuna força.

Senyalo dos dels criteris:

Què fer? Governs d’esquerres amb polítiques d’esquerres.

EUiA aposta de forma clara per la constitució de governs municipals d’esquerres basats en programes socials i ecològics, mobilitzadors de la participació ciutadania i que afrontin amb valentia la solució dels problemes i necessitats de la gent dels nostres pobles i ciutats. Això significa buscar acords amb les forces polítiques d’esquerres en base a continguts progressistes i transformadors. També barrar el pas a la dreta (CiU, PP) i a les plataformes xenòfobes.

Cal dir que a la majoria de municipis EUiA i la Coalició ICV-EUiA-EPM s’ha actuat amb coherència amb els supòsits esmentats. Malgrat certs municipis que a despit de tot es participarà en el govern amb CiU. I llevat de que els continguts progressistes hegemonitzats pel PSC desmereixen molt, i pot fer enrogir a qui pretengui que són polítiques d’esquerres.

A Rubí l’alcaldessa socialista, amb el suport d’ERC, no vol ni sentir-ne parlar de la reivindicació popular de guarir el Parc de la Natura, malgrat les dotze mil signatures aconseguides per la plataforma ciutadana que el defensa de l’especulació urbanística. A Barcelona, l’alcalde del PSC, en govern en minoria amb la Coalició nostra, haurà de pactar els grans temes amb CiU, la dreta barcelonina.

FMS