bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

divendres, 13 de juliol del 2007

A Barcelona per Cándido i Morala

Llibertat plena per a Candido i Morala

Junt a Prou repressió sindical, son les consignes que van encapçalar ahir la manifestació que va haver a Barcelona en solidaritat amb el sindicalistes asturians represaliats, Juan Manuel Martínez Morala i Cándido González Carnero.

Uns centenars de manifestants varem recórrer el centre de Barcelona, des de la Plaça Universitat a Pla de Palau, davant la delegació del govern de Madrid. Aquesta acció se suma a la nombrosa quantitat d’iniciatives que s’han estat desenvolupant en el conjunt de l’estat per tal d’exigir la llibertat de Cándido i Morala, que ha estat actes informatius diversos, vagues generals a comarques asturianes, recollida de signatures sol·licitant el seu indult en paper i també on line, preses de posició de partits polítics aquí i a nivell europeu.

D’altra banda, penso que ahir a Barcelona va restar-li participació el fet que els sindicalistes els han atorgat el tercer grau penitenciari en espera de rebre el indult i això va fer que molta gent, davant la notícia apareguda fa uns dies de que estaven lliures doncs deuria considerar que ja estava la cosa aconseguida.

No hi ha dubte que tota la mobilització haguda ha fet possible la seva posta en llibertat, però de tota manera cal senyalar que hi ha uns 200 sindicalistes arreu de l’estat que estan en una situació similar a la d’ells i que si –com ha passat en aquest cas- se’ls apliques la llei antiterrorista per a jutjar mogudes per reivindicacions sindicals, podrien també acabar empresonats.

Per això també va ser important ahir deixar clar el rebuig a la repressió sindical.

Àngels Tomás