bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 19 de juliol del 2007

Denuncia a l'ambaixada espanyola a Islam Abad

CCOO i l’Associació de Treballadors Pakistanesos denuncien la situació en l’ambaixada d’Espanya a Islam Abad

L’Associació de Treballadors Pakistanesos i la Secretaria d’Immigració del sindicat CCOO denunciem la situació de paràlisi que pateix l’ambaixada d’Espanya a Islam Abad. La situació és molt greu, per exemple, un tràmit de visat per reagrupament familiar concedit a l’Oficina d’Estrangeria de Barcelona en 2 mesos, tarda entre 2 a 3 anys; les legalitzacions de documents en l’ambaixada espanyola tarda entre 5 a 8 mesos, moltes vegades el document legalitzat ja no serveix per la caducitat (certificats penals caduquen a tres mesos); també un retràs en lliurar un visats per a permisos de residència i treball de 2 anys; aquesta situació s’agreuja amb la falta de transparència en la concessió de cites, en la forma que es fen els tràmits i en les denegacions sistemàtiques..

La manca de recursos en les ambaixades, i la falta de transparència provoquen la violació d’un dret fonamental reconegut per les convencions internacionals que és el dret a viure en família, i són també causes del fracàs de les vies de contractació en països d’origen, cap empresari espera 2 anys per que arribi el treballador demanat.

Aquesta situació que denunciem ja va ser denunciada anteriorment pel Defensor del Poble Espanyol, demanant la intervenció del Ministeri d’Exteriors i Cooperació per aclarir i corregir aquesta situació.

L’Associació de Treballadors Pakistanesos fa 2 mesos que ha presentat també una denuncia al Síndic de Greuges de Catalunya que va transmetre aquesta queixa al Defensor del Poble i al Govern Espanyol..

Avui CCOO i l’Associació de Treballadors Pakistanesos tornem a demanar del Govern Espanyol i del MEA una intervenció ràpida per corregir la situació amb més recursos humans i amb mesures que asseguren la transparència en el funcionament de les ambaixades tant a Islam Abad com en altres capitals on hi ha una gran demanda de visats per reagrupament familiar, i de treball.

Barcelona 20 de juliol 2007