bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dissabte, 1 de març del 2008

Al barri de Gràcia de Barcelona

Ahir dilluns el Orfeó Gracienc va acollir l’acte electoral de la coalició a la Vila de Gràcia. Una cinquantena de persones va escoltar primer, les intervencions de Josep Vendrell d’ICV i d’Angels Tomás, d’EUiA i veïna de la vila. Posteriorment es va presentar el vídeo en el que trenta graciencs i gracienques expressem el nostre suport a la candidatura de la coalició ICV-EUiA.

Josep Vendrell va destacar que és com un insult les declaracions fetes fa uns dies per Solbes, mostrant-se cofoi pel superàvit que hi ha a les finances en l’estat espanyol, alhora que senyalava que amb el superàvit i les quantitats que suposen les rebaixes fiscals que estan prometen podria resoldre’s la manca de finançament de les llars d’infants 0-3, de la llei de dependència, infraestructures ferroviàries,....

Per la seva part Àngels Tomas, va anar platejant les prioritats i les soluciones de la coalició, on hi ha tota una bateria de propostes per a la millora de les condicions de la classe treballadora (1.000€ salari mínim, contra les deslocalitzacions, reducció jornada a 35 hores, contra la sinistralitat, sols dos tipus de contractacions,...). També les que tenen a veure amb les llibertats individuals i col·lectives (dret d’avortament, a una mort digne, drets i deures per a les persones migrades –vot i ciutadania-, laïcitat,...), tot i senyalant que hi ha temes que ens tornen com fa trenta anys.

Es tracta de la virulència de l’església i la dreta contra els drets de les dones i el dret d’avortament. I també en relació a la llibertat d’associació i d’expressió que s’està coartant a Euskadi. Es va recordar que al Pais Basc una part de la població no podrà escollir els representants que volen per l’aplicació de la llei de partits, que nosaltres som contraris.

I un altre exemple, el tancament fa ja 5 anys del diari Egunkaria. En aquest sentit es proposà la necessària reforma federal de la constitució amb reconeixement de la plurinacionalitat, pluriculturalitat i plurilingüisme existents a l’estat espanyol. A.T.

VOTA ICV-EUiA