bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dimecres, 27 de febrer del 2008

Independència de Kosovo

Hasan Abazi (a la dreta), a a Conferencia dels sindicats del metall dels Balcans celebrada a Pristhina el 2003.


Hasan Abazi,

Encara que aquest text té un títol inusual, és dur de captar amb poques paraules el que aquesta data implica.

Diumenge, 17 de Febrer a les 15:39 hores, Kosovo esdevingué un estat independent i ara és anomenat República de Kosovo. Els membres de l’assemblea kosovar, amb un nombre absolut de vots (109) ha aprovat la declaració d’Independència, on Kosovo fou declarada un país independent.

Aquest dia serà escrit amb lletres d’or en el calendari del país més nou del món. Aquest dia marca el principi i el final d’una nova era.

La línia entre un Kosovo amb un estatus indefinit i un Kosovo independent ha estat per fi dibuixada. En aquest nou dia comença una nova vida, no només per als ciutadans d’aquest país sinó que també per a tota la regió. Kosovo serà un factor d’estabilitat. La decisió de l’assemblea de Kosovo és, sense dubte, històrica; amb aquesta afirmació es declarà la voluntat de tots els Albanesos. Això també conté tota la lluita a través de la història per aconseguir un Kosovo independent. A la vegada, en aquesta Assemblea de la República de Kosovo s’ha dit que tots els ciutadans seran iguals, que amb la independència ningú ha de tenir por a ser assenyalat, però que també el perdó hauria de ser concedit, amb la voluntat de què en un futur tots nosaltres viurem millor que ara. Ara no tenim massa temps per a celebrar.

Començant des d’avui 18 de Febrer començarà una nova batalla per a canviar moltes coses dins de l’estat, però també per a posicionar un Kosovo estable dins del mapa internacional. La batalla serà en dues direccions: interna i externa. Al llarg del desenvolupament democràtic, l’informe sobre la tolerància inter ètnica i la taxa de la riquesa material, el més important serà mantenir l’estabilitat. Especialment que el nou país pugui fer front per si mateix a les provocacions i a les diferents barreres. Hi ha encara gent als Balcans que vol veure Kosovo amb tensions i inestable. Però dins d’un breu període de temps la gent comprendrà que estaven equivocats.

Kosovo serà totalment diferent i digne d’una plena estabilitat i bona perspectiva. També estarà dins d’institucions internacionals importants. Per tot això la lluita i els nostres objectius futurs convergeixen en aquest dia 17 de Febrer. Aquest dia, serà sempre un dia de celebracions.

De tots formes en aquest cas, una simple paraula és suficient, Feliç Independència. Mentre jo estic escrivint aquesta informació a vosaltres la República de Kosovo ha estat reconeguda per USA, Anglaterra, França, Itàlia, Turquia, Albània i Afganistan, mentre els reconeixements continuen

Hasan Abazi,

President del Sindicat de Treballadors del Metall de Kosova (SPMK)

22 de febrer de 2008