bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dimecres, 20 de febrer del 2008

Desenes de dones s'autoinculpen d'haver avortat a Barcelona


Imatge de la concentració a la plaça Sant Jaume. Foto: O. DURAN


El Punt. L.B.. Barcelona, dimarts, 19 de febrer de 2008.

Desenes de dones es van concentrar ahir (dilluns) a la plaça Sant Jaume amb un doble objectiu: recordar les víctimes de la violència de gènere i donar suport a les dones que han exercit el seu dret a avortar i estan sent cridades a declarar.

La coordinadora de la plataforma contra les violències de gènere, Monserrat Vilà, va explicar ahir que, arran de diversos corrents que posen en dubte l'actual llei de l'avortament, hi ha la «necessitat» de defensar la intimitat d'aquestes dones. Ahir van recollir més de trenta autoinculpacions i totes les que apleguin les presentaran el 28 de febrer vinent als jutjats de Barcelona.

La plataforma contra les violències de gènere convoca cada tercer dilluns de mes una trobada per posar de manifest que encara hi ha moltes dones que viuen assetjades. Des de l'1 de gener d'enguany han mort setze dones víctimes de la violència domèstica.